П

зростаючими матрацами не здивувати! В наш час спати на поверхні, функцій якої недостатньо для повноцінного нічного відпочинку, недоцільно. Щороку виробники дивують додатковими опціями матраців, які покращують побут покупця.

Зміст

1. Обов'язкові опції матраців

2. Кількість сторін матраца

2.1 Кілька слів про звільнення

3. Ефект Зима/Літо

4. Посилення каркасу

4.1 Подвійне посилення

4.2 Без посилення

5. Знімний чохол

5.1 Практичні технології для матрацних чохлів

6. Рулонне скручування

7 . Гігієна спального місця

8 . Рекомендації від «Porte's»

Поверхня, де проводяться найцінніші години відпочинку, повинна бути зручною та мультифункціональною. А головне, обов'язково вписуватись за вартістю до сімейного бюджету.

Единственная задача матраса — обеспечить полноценный отдых и релакс
Єдине завдання матраца — забезпечити повноцінний відпочинок та релакс.

Обов'язкові опції матраців

Простими матрацами не здивувати! В епоху швидкого зростання технологій спати на поверхні, функцій якої недостатньо для повноцінного нічного відпочинку, недоцільно. Щороку виробники дивують додатковими опціями матраців, які покращують побут покупця.

Обновите матрас на современный — внесете новое понимание комфорта
Обновіть матрац на сучасний - внесете нове розуміння комфорту

Кількість сторін матраца

Односторонні матраци - вироби, у яких для сну придатна лише одна сторона. Односторонніми можуть бути пружинні, і безпружинні вироби. Займають приблизно 15% своєї ніші та зустрічаються все рідше. Односторонні матраци бувають класичні та преміум-класу. Щоб здешевити класичний матрац, спальні місця облагороджені лише з одного боку. У таких випадках акцент зроблено на доступній ціні, але необхідно враховувати, що термін служби такого виробу буде мінімальним.

Матраци преміум-класу часто виробляють висотою понад 25 см, але з підвищеною міцністю. Наділивши їх другою стороною, придатною для сну, вони б стали ще вище, а перевертати високогабаритні та важкі матраци незручно. Надаємо найкращі варіанти односторонніх виробів на нашому сайті:

  • ™American Dream «Hamilton»;
  • ™American Dream «Franklin»;
  • ™American Dream «Lincoln»;
  • ™Come-for R1;
  • ™Come-for R2;
  • ™Come-for R4;
  • ™Come-for R6.



Сторона призначена для сну досить міцна, зокрема через те, що вироби не перевертаються. Кожен матрац зі списку витримує навантаження понад 90 кг. Сьогодні виробники впроваджують найкращі знахідки при створенні матраців, щоб покращити комфорт покупців, тому прості моделі з'являються значно рідше, ніж удосконалені.

Двосторонній матрац - тип приладдя для сну, де можна відпочивати на обох сторонах. Наповнення у таких матрацах може бути як симетричне, так і асиметричне. У симетричних виробах шари настилів обов'язково однаково чергуються від центру, жорсткість поверхні дорівнює з обох боків. В асиметричних матрацах сторони можуть мати різний рівень жорсткості залежно від шарів.

Перевага наявності кількох рівнів жорсткості - це можливість чергувати відпочинок на жорсткій і м'якій основі залежно від здоров'я. Наприклад, якщо потрібно швидко розслабити м'язи і відпочити, краще лежати на м'якій підставі. Коли є постійні проблеми з хребтом або вони періодично

загострюються, спати потрібно на жорсткому підставі. Вибирайте двосторонню основу на ліжко, щоб зберегти час для пошуку потрібного варіанту. Адже ви зможете регулювати жорсткість особливо організму в моменті тут і зараз.

Декілька слів про звільнення

При догляді за матрацом його потрібно перевертати раз на 3-4 місяці. Це значно збільшує термін експлуатації, перешкоджає просіданню в місцях, де виявляється найчастіше навантаження. В односторонньому матраці змінюється при цьому положення ніг та голови, мається на увазі,

що поворот іде на 180°. Двосторонній матрац також повертається на 180 °, але і перевертається на іншу сторону. Щоб легше було впоратися із цим завданням, на чохлі пристосовані ручки для перевертання.

Правильно ухаживайте за матрасом — и лучшая поддержка будет находиться «под спиной»”
Правильно доглядайте матрац — і найкраща підтримка буде «під спиною».

Ефект Зима / Літо

Якщо матрац відрізняється наявністю даної опції, ви володар матраца двостороннього типу з опцією підтримки комфортного мікроклімату його поверхні в холодну або жарку пору. Даний ефект забезпечує спеціальне прошивання чохла з 2-х сторін.

  1. Сторона «зима»: чохол простеганий натуральною шерстю, найчастіше овечою. Вона має низку переваг, яких не повторити за допомогою штучних наповнювачів. Природна структура волокон має кілька шарів: луската, ворсиста, пориста. Разом вони дарують додаткове тепло, здатні вбирати вологу до 40% своєї ваги, зберігши сухість.

Зимовий бік чохла:

акумулює сухе тепло;

  • добре провітрюється (немає парникового ефекту);
  • швидко відводить зайву вологу;
  • гіпоалергенна.
  1. Сторона «літо»: чохол простеганий натуральною бавовною. Цей матеріал добре вбирає зайву вологу і швидко випаровує її. Це означає - якою б високою температура не була влітку, поверхня для сну залишається прохолодною та комфортною.

Літній бік чохла:

  • залишається свіжою навіть у гарячому приміщенні;
  • швидко вбирає та виводить вологу;
  • добре вентилюється;
  • не викликає алергії.

Не всі матраци мають опцію зима/літо, але ви легко знайдете їх на нашому сайті.

Высота матраса описывает повышенное качество сна
Висота матраца описує підвищену якість сну

Посилення каркасу

Бажання, щоб основа для сну надовго зберегла свій зовнішній вигляд та властивості – це здорово. А чи знаєте ви, на що потрібно звернути увагу, коли вибираєте матрац? Одним із важливих його опцій є посилення каркасу.

Типи посиленого каркасу:

  • металева рамка;
  • єврокаркас.

Єврокаркас - міцний борт пружинних матраців, виготовлений із пінополіуретану. Він виконує захисну функцію, адже якщо в характеристиках виробу вказано євроборт, він символізує підвищений термін експлуатації. Функції ППу-каркасу:

  • запобігає деформації виробу;
  • посилює краї;
  • перешкоджає проникненню пилу.

Зверніть увагу, що на нашому сайті є ексклюзивна безпружинна модель Evolution Cascade, посилена євробортом.

Ложе служит дольше с опцией усиленного борта
Ложе служить довше із опцією посиленого борту

Металева рамка - додаткове посилення боковин матраца зі сталевого обода. Вдале рішення зберегти пружини з обох боків. На них припадає значне навантаження, коли людина сідає на матрац, а рама з металу не дає крайнім виткам вийти з ладу передчасно.

Стальное усиление каркаса придает прочность пружинному блоку
Сталеве посилення каркаса надає міцності пружинному блоку.

Подвійне посилення

  1. Матрац може бути посилений окремо єврокаркасом або металевою рамкою, але часто трапляється використання 2-х варіантів в одному виробі.
  2. Є варіанти, де використовуються 2 сталеві рамки – зверху та знизу пружинного блоку.
Двойная надежность — стальная рамка с ППУ бортами
Подвійна надійність – сталева рамка з ППУ бортами

Без посилення

Не рекомендується купувати пружинний матрац без посилення країв так, як ризик виходу характеристик виробу з ладу раніше, ніж заявлено в гарантійному талоні.

Матрасы без усиления лучше использовать на кроватях в загородних домах, редкого использования
Матраци без посилення краще використовувати на ліжках у заміських будинках, рідкісного використання

Знімний чохол

Знімний чохол – спосіб захисту матраца від щоденних маніпуляцій під час експлуатації. Матрац зі знімним захисним чохлом:

  • не мажеться;
  • зберігається від механічних ушкоджень;
  • запобігає ранньому зносу.

Знімні чохли на матрацах практичні, тому що їх легко випрати. У будь-якому випадку при використанні приладдя для сну вони поступово забруднюються. При використанні чохла незнімного, поверхня матраца швидко втрачає належний вигляд. А з роками з білого (імовірніше) кольору він переходить у брудно-сірий, що ніяк не тішить його власників.

Знімні чохли функціональні. Їхня дія залежить від матеріалу та особливих технологій виготовлення.

  1. Ви відчуєте справжню насолоду та комфорт, якщо чохол виготовлений із натуральних матеріалів. Такі вироби екологічні, безпечні, гіпоалергенні.
  2. Для дитячих матраців незамінні чохли з водонепроникним просоченням.
  3. Вироби із запахом мають розслаблюючу дію, схожу на ароматерапію в spa. Уявіть, як приємно відчути особливу атмосферу релаксу, вдихаючи пари лаванди, ментолу, льону.
  4. Антибактеріальне просочення тканини чохла убезпечить власників від можливих алергією або полегшує напади у хворих на астму.

Практичними дослідженнями доведено, що блискавка по периметру чохла є найкращим рішенням.

Чистое ложе для гигиены спальных мест
Чисте ложе для гігієни спальних місць

Практичні технології для матрацних чохлів

Приємними бонусами балують багато виробників матраців, впроваджуючи авторські розробки компаній. І ось деякі з них:

  1. Додаткову вентиляцію матраца позначають такі системи:
  • Aero Balance (з використанням повітропроникної 3D тканини);
  • Smart Air System control (зі спеціальними 3D прорізами по периметру та особливою структурою тканини).
  1. Підтримку мікроклімату спального простору незалежно від сезону і без необхідності перевертання матраца забезпечують такі системи: Thermo Balance, Clima Balance, Climat Control.
  1. Посилює ортопедичну підтримку тіла: Effect 5D. Це унікальна система ™Take&Go із колекції «Bamboo». Її переваги:
  • зняття навантаження на 54% вище ніж гладких поверхонь;
  • покращення кровотоку;
  • забезпечення надточної анатомічної підтримки, а також комфорту.
  1. Знімає статичну напругу, знижує дратівливість та втому технологія Stress Free від Come-for. Система діє необмежений час.
  1. Зняти стрес допомагає система Biorythmic. Зустрічається у виробах Come-for. Антистресова технологія допомагає покращити концентрацію та контроль над тілом.
  2. Масажний ефект забезпечують спеціальні марки ортопедичної піни унікальної форми. Матеріал поверхні високоеластичний, завдяки чому:
  • посилюється ортопедична підтримка;
  • правильно розподіляється навантаження тіла;
  • покращується кровотік та загальне самопочуття.
™Come-for «SensoFlex» — изделие с технологией массажного эффекта
™Come-for «SensoFlex» - виріб з технологією масажного ефекту

Рулонне скручування

Опція рулонного скручування використовується в 2-х випадках: для диванних матраців, щоб їх можна було використовувати надалі після скручування; для традиційних матраців (для зручного транспортування - "взяв і пішов"). Послуга вакуумного скручування може надаватися виробником у подарунок або як додаткова опція – з оплатою.

Обов'язково звертайте увагу на цю опцію, адже габарити виробу після вакууму дозволяють перевезти його і в руках, і в багажнику машини. Упаковка основи для сну захищає його від пошкоджень та попадання бруду на сам виріб.

Важливо знати, що матрац після скручування набуває форми через 3-6 годин. Тому потрібно розгорнути і почекати, поки вона відновиться.

™Sleep&Fly надає до матраців зі скручуванням ременя та сумку в подарунок. Ви завжди зможете зняти матрац з дивана та зберігати його у компактному вигляді.

Получайте подарки за выбор комфортного основания для отдыха
Отримуйте подарунки за вибір комфортної основи для відпочинку

Гігієна спального місця

Поверхня, де ви спите потребує догляду та індивідуальної гігієни. У цьому ракурсі оцінки виробу розподіляються за такими системами:

  1. Гіпоалергенний означає, що у складі матраца немає матеріалів, що стимулюють в організмі алергію. Що може викликати ознаки алергії - свербіж, чхання, сухість слизових, кашель та інші реакції? Якщо наповнювач матраца правильно не оброблений, усередині нього утворюється середовище для розмноження пилових кліщів, грибків, мікроорганізмів. Якісні матраци від "Porte's" ніколи не викличуть подібних неприємностей.
  2. Антибактеріальний – матрац захищений від розмноження бактерій. Технології виробництва чохлів з антибактеріальним ефектом: Antiacaro, SilverGuard - ™ Dormisan; Medicare – ™Sonit; Алое Віра - ™Olympic; волокна бамбука - ™ Take & Go bamboo.
  3. Циркуляція повітря – система вільної вентиляції матраца. Забезпечується технологіями, описаними вище - Aero Balance, SAS control, а також тканиною Proguard з нановолокнами від High Foam, T-Coton від Olympic, Kevlar від Come-for, інші. Не можна допускати накопичення вологи, інакше виріб перетворюється на ґрунт для розмноження мікроорганізмів.
  4. Екологічно чистий - означає, що виробництво матраца не завдає шкоди екосистемі та організму людини. Матеріали виробу розкладаються природним шляхом.
Забота о себе — это основа поддержки мировой экосистемы
Турбота про себе – це основа підтримки світової екосистеми

Рекомендації від «Porte's»

При виборі матраців обов'язково подумайте про його практичність. Щоб відпочинок приносив задоволення протягом усього терміну використання, вибирайте технології, що підтримують мікроклімат. Часто їздите за місто? Зверніть увагу на матраци, скручені під вакуумом. Пам'ятайте, що посилені каркаси продовжують термін експлуатації всього виробу. Бажаєте більше? Отримайте якісну консультацію у наших менеджерів – збережіть особистий час на інші звершення!

Зверніть увагу, що вироби для сну, створені 5 або 10 років тому, вже застарілі. Прогресивні авторські технології у сфері матрацних виробів чекають на вас у просторі онлайн-маркетплейсу «Porte's».