Комп'ютерні ігри вже давно і міцно увійшли в життя будь-якої людини, тому не дивно, коли весь свій вільний час малеча проводить не на вулиці, а за монітором. У статті відповімо на основні батьківські питання, які довкола себе зібрало геймерське крісло.

Дитяче робоче місце

Враховуючи, що кімната для дитини є одночасно спальнею, зоною відпочинку та праці, багато батьків прагнуть створити максимально універсальний інтерʼєр. У такому разі ліпше брати дитяче крісло для комп'ютера

Саме воно оптимально підходить практично до будь-яких занять. Офісне може виявитися незручним і недостатньо безпечним, ігрове – містить багато налаштувань, відволікаючих і непотрібних дитині, а стілець не годиться задля довгого сидіння за столом.

Чи потрібне дитині ігрове крісло?

Загальноприйнято вважати, що якщо не купляти гаджети та девайси, призначені для ігор, ви мінімізуєте згубні звички дітей, спрямовуючи більше на навчання та фізичний розвиток, але це не так. Дитина все-одно годинами буде просиджувати за компʼютером, долаючи черговий квест, так чому ж не убезпечити його, адже геймерське крісло розраховане на довге сидіння, розгойдування, активну поведінку.

З якого віку можна купувати крісло?

Цілеспрямованих дитячих моделей для геймінгу немає, тому якщо планується покупка, краще звернути увагу на базовий варіант, без наявності безлічі механізмів, якими ще важко буде користуватися, а іноді й небажано. Крім того, воно може бути занадто габаритним для малюка. Разом з цим варто врахувати, що до 10-12 років відбувається найактивніша фаза формування хребта, постави та м'язів. Тому до перехідного та підліткового віку краще використовувати спеціальне дитяче крісло для комп'ютера. Воно анатомічно продумане для правильної підтримки поперекового, спинного та навіть шийного відділів, бере участь у формуванні м'язового корсета.

Як вибрати дитяче ігрове крісло?

Вибираючи найкраще геймерське крісло для дитини потрібно врахувати низку моментів:

  • Твердий каркас, що не деформується.
  • Ортопедична спинка, яка бажано повторює S-подібну лінію хребта.
  • Налагодження висоти, наявність телескопічної стійки – так, щоб сидячи спокійно і спираючись на спинку стояти ногами на підлозі.
  • Стійка база з не ковзаючими роликами – щоб не можна було просто «поїхати» або впасти ногами на сидіння.
  • Підлокітники, які можливо демонтувати – для постави їх рекомендують знімати.
  • Оббивка – приємна до тіла, дихаюча, зносостійка, не вбирає бруд і гіпоалергенна.
  • Наповнення поліуретанове – пружне, м'яке, що набуває зворотної форми, довговічне.
  • Регулювання нахилу та висоти, механізм хитання, мінімальна система налаштувань.

Сподіваємось поради допомогли, і ви знайшли всі відповіді на запитання, що цікавлять.