Український ринок праці зазнав колосальних змін протягом 2022 року. Мільйони людей втратили роботу, а кількість вакансій різко знизилася. Наприклад, зараз по запиту «Робота Київ» 5700 вакансій, хоча до початку повномасштабної війни їх було майже вдвічі більше. Повною мірою оцінити складність ситуації неможливо, адже зараз Державна статистична служба припинила досліджувати ринок праці. Однак негативні наслідки вже відчули на собі всі: і роботодавці, і люди, котрі шукають роботу. Сьогодні хочу розказати вам про труднощі, з якими стикається роботодавець під час пошуку кандидатів на посаду.

Jooble - легко найти співробітника в дизайн-студію

Чому зараз важко шукати співробітників? 

Кількість резюме на сайтах з пошуку роботи складає від 4 до 4,7 мільйона. Вакансій в рази менше. Для прикладу, порівняю дані в одному регіонів. По запиту «Робота Біла Церква» є приблизно 120-130 вакансій, а згідно з кількістю резюме в цьому місті шукають роботу більш ніж 3000 кандидатів.

Це цифри свідчать про високий рівень безробіття. Здавалося б, коли так багато людей шукають роботу, вибрати відповідного фахівця буде не складно. Але насправді все не зовсім так. 

Я працюю HR спеціалістом у великій студії дизайну тому вже на власному досвіді переконалась, як складно «виловити» в цьому морі вакансій гарного фахівця. Заважають одразу декілька факторів:

  • Кількість відгуків на вакансію настільки велика, що навіть фізично їх всі важко переглянути. 
  • Дуже багато кандидатів насправді не мають потрібної кваліфікації чи досвіду. Дуже багато людей зараз закінчують коротенькі курси та вважають, що вже мають необхідні навички для роботи над серйозними проєктами. Про нечесність щодо колишнього досвіду роботи я взагалі мовчу. 
  • Низький рівень володіння англійською мовою. Зараз без англійської нікуди. Адже, по-перше, великі дизайн-студії регулярно працюють із західними клієнтами, а по-друге, гігантський пласт дійсно якісного навчального матеріалу саме англомовний. 

Через ці перешкоди необхідно витрачати величезну кількість часу, щоб ретельно вивчити кожне резюме та випадково не пропустити гарного фахівця. 

Jooble - найкраще місце пошуку роботи в Україні

Переваги пошуку кандидата на Jooble

В Україні є кілька популярних сайтів, де можна розміщувати вакансії. Я віддаю перевагу Jooble. На це є кілька причин. По-перше, цьому сервісу довіряють, тому тут дуже багато резюме досвідчених фахівців не тільки з України, а й з Польщі (так, польські дизайнери залюбки з нами співпрацюють) та інших країн.

По-друге, інструменти сайту трохи полегшують пошук відповідного кандидата. Наприклад, тут є опція «Цифровий рекрутер», завдяки якій майже одразу після розміщення вакансії ви отримуєте кілька резюме найбільш підходящих кандидатів. 

Важлива перевага сайту в тому, що тут дуже інформативні та зручні профілі кандидатів. В них зібрана вся інформація, яка може зацікавити роботодавця: навички, досвід, рівень кваліфікації, а також відгуки колишніх роботодавців. 

Також дуже зручно, що вести діалог з потенціальним кандидатом можна безпосередньо на сайті. Це дозволяє зекономити час та краще оцінити фахівця.