Малювати люблять багато хто, але не всім це дано. Вирішили цю проблему Макс Кляйн та Ден Роббінсон, які в середині минулого століття вигадали картини за номерами. Тепер не обов'язково бути Леонардо Да Вінчі, щоб малювати Мону Лізу. Досить просто дотримуватися інструкцій і шедевр зійде з вашого пензля.

Першими оцінили ноухау американці. Проте за кілька років картини за номерами дійшли і до європейського ринку. Тоді на нашому континенті їх почали активно купувати для дітей та дорослих. Були навіть ті, хто примудрявся перепродувати свої шедеври. Тепер і в нашій країні привернули увагу незвичайні картини за номерами. Малювання стало хобі для багатьох людей.

На зображенні видно руку людини, яка фарбує картину за номерами. Картина зображує мальовничий міський пейзаж біля моря: старовинний кам'яний будиночок, невеликі човни на воді, яхта вдалині і прекрасні квіти біля будинку. На передньому плані розміщені баночки з номерами, що відповідають кольорам для малювання. Фон зображення - зелена трава з квітами.

Як малювати

Існує кілька видів техніки. Зокрема для малювання використовуються акрилові та олійні фарби. Від вибору залежить кінцевий вид картини. Залежно від цього вибирається основа, яка може бути у вигляді полотна або картону. Для кінцевого результату важливою є правильність змішування кольорів.

Найчастіше для картин за номерами використовуються акрилові фарби. Але є у них проблема – акрил швидко засихає. Щоб вирішити її, доводиться додавати у фарбу розчинник. Але тут приходить ще одна складність – такий склад погано лягати на полотно. Але з цієї ситуації було знайдено вихід – спеціальні круглі тюбики, у яких фарба добре зберігається.

Полотно – це біле полотно. На ньому розмічено безліч контурів, у середині яких написано цифри. Розмір цих ділянок кілька квадратних сантиметрів, частіше близько однієї, але є зовсім маленькі. При малюванні номерів дуже важливо бути точними, інакше результат може розчарувати. Про важливість кожного мазка добре знають професійні художники, адже вони можуть створювати свої шедеври не один місяць. Наприклад, картини Леоніда Афремова. Спочатку може здатись незрозумілим, чому на них стільки дрібних деталей. Але якщо їх зафарбувати, все стає на свої місця. Щоправда, для цього доведеться відійти на кілька метрів. Вся справа в тому, що на відстані малюнок наче оживає. Саме тому так важливо дотримуватись кольору кожної ділянки. Кожному номеру на малюнку відповідає колір тюбика. У деяких випадках їх доводиться змішувати.

Жінка в біла Маєчка малює картину за номерами на полотні, посміхаючись і дивлячись на камеру, тримає палітру з фарбами в руці.

Навіщо це все потрібне

Це хобі для тих, хто в дитинстві мріяв стати великим художником. Можливо, йому не вистачило тільки гарного наставника, щоб розкрити свій потенціал. Що ж, не всім бути всесвітньо відомими художниками. Зате кожен має можливість малювати красиво. При цьому не потрібно ходити до художньої школи, не доведеться купувати дорогі матеріали та обладнати домашню майстерню. Картини за номерами дають можливість відчути себе у шкурі справжнього художника. З-під вашого пензля можуть виходити справді шикарні роботи. Багато для хобі є на https://orner.com.ua/ua.

Комусь подобається ловити рибу, збирати гриби, грати в теніс чи в'язати, а хтось любить малювати за номерами. Все це називається хобі. Це заняття, яке має приносити задоволення та внутрішнє задоволення. Однак це ще й гарний подарунок, який у перспективі стане чудовою окрасою будинку. До того ж, це хороша практика для майбутніх художників.

Звичайно, справжнім живописом картини за номерами не назвеш. Митці присвячують неймовірну кількість часу своїм роботам, чекають натхнення, щоб створити цінний твір. Саме тому їхньою творчістю захоплюються маси.

Але, якщо вам просто подобається малювати, то чому б не робити це за допомогою підготовлених заготовок з номерами?