Матрац - покупка, яка потребує особливої уваги. Багато покупців, вибираючи матрац, починають сумніватися між звичайною моделлю та ортопедичною. І, як правило, вибирають стабільно другий варіант, оскільки він відрізняється масою корисних властивостей. Щоб купити цей найкращий ортопедичний матрац , варто проаналізувати основні критерії його вибору.

У чому основна перевага ортопедичного матраца?

На перший погляд, здається, що відмінність між ортопедичним та простим матросом лише у вартості. Але це основний критерій. Ортопедичний та простий матрац

по-різному розподіляють навантаження по периметру спальної поверхні. І саме перший варіант робить це так, щоб сприяти ефективній підтримці тіла.

Демонстрація якісного матраца

Як вибрати найкращий матрац для сну?

Щоб спростити собі покупку ортопедичного матраца, варто проаналізувати такі критерії:

  • тип конструкції матраца;
  • наповнювач;
  • рівень жорсткості;
  • розмір;
  • чохол;
  • виробник.

За типом конструкції матраци пропонуються пружинними та безпружинними. Пружинні матраци часто вибирають ті, які віддають перевагу перевіреним рішенням, а також мають деякі обмеження щодо бюджету. Тоді як безпружинні матраци коштують дорожче, але мають масу переваг — не скриплять з часом, варіативніші за типом жорсткості і не займають багато місця при перевезенні, оскільки їх можна просто згорнути.

Матраци з наповнювачем виробляють як із натуральних, так і синтетичних матеріалів. Кожен з них має свої переваги, але натуральні краще вибирати тим, хто має схильність до алергій.

Секрети правильного вибору матраца

При виборі матраца, що вище щільність пружин, то краще. Якщо необхідний максимально жорсткий матрац, варто вибрати койру кокоса і повсть. А для м'якості краще купувати вироби на основі латексу, піни чи холофайбера.

Щоб модель проявила себе лише найкращим чином, необхідно звернути увагу також на наявність у продавця сертифікатів, що підтверджують їх високу якість.

Щоб визначити жорсткість, важливо оцінити такі критерії:

  • вік користувача;
  • антропометричні параметри;
  • стан здоров'я.

Жорсткі матраци рекомендуються дітям віком до 12 років, а також людям вагою від 90 кг. Тоді як матраци середньої жорсткості краще вибирати підліткам та молодим людям. А для людей похилого віку — максимально м'які матраци.

Вибираючи матрац за розміром, важливо звернути увагу на параметри спального місця. Якщо придбали ліжко нестандартного розміру (на замовлення), то матрац купувати значно складніше, оскільки виробники більше орієнтуються на стандартні параметри.

При виборі матраца важливо звернути увагу на виробника. Чим позитивніший імідж, тим вища ймовірність, купити дійсно гідну модель.

Для збереження зовнішнього вигляду на матрац необхідний якісний чохол

Додаткові параметри

Щоб матрац прослужив якомога більше, варто додатково придбати чохол та наматрацник. Якщо використовувати чохол, то доглядати такий виріб буде набагато простіше. А значить, вдасться менше і рідше відвідувати хімчистку. Тому часто виробник пропонує матрац, укомплектований чохлом із блискавкою. Наматрацник також стане відмінним рішенням для захисту матраца від бруду, деформації та інше.
Ортопедичний матрац - покупка, яка точно переконатиме в раціональному вкладенні грошей.