Темні фарбовані двері виглядають розкішно. Чи чули таке?

Люди мають рацію. Але можна і посперечатися.

Білі & чорні кольори у різних відтінках ділять перевагу клієнтів практично порівну.

На відміну від білого, більш універсального кольору, двері темних відтінків, до яких і відноситься колір венге, потребує уважнішого відношення при створенні стилістичного рішення.

Екзотичний венге – це шляхетність та вишуканість.

Багато людей вважають, що обравши такі двері, вони одразу отримають вишуканий інтер'єр . Але це не так. Чому?

Всі переваги та кольори та дерева розкриються тільки в тому випадку, коли продуманий функціонал, а стилістичний образ квартири має завершений вигляд та відповідає обраному напрямку у дизайні.

Цвет венге в интерьере гостиной

Інтер'єр починається з планувального рішення, яке враховує можливе перепланування та розміщення меблів. Вже на цьому етапі приймається рішення, де якісь меблі і, звичайно, двері повинні стояти.

Двері часто використовують для візуального коригування розмірів приміщення. Наприклад, двері розташовані в різних частинах приміщення – зменшиться розмір усієї кімнати, а для того, щоб «урізати» довгастий коридор і прибрати ефект тунелю – необхідно в кінці поставити темні двері.

Темные двери в прихожей квартиры со светлым интерьером

Темні двері у передпокої квартири зі світлим інтер'єром

Таким чином: розмір дверей, її відкриття та, звичайно, її дизайн з кольором здатні покращити інтер'єр або, і це сумно, повністю зіпсувати. І тут уже не такий важливий її колір.

Головна рекомендація – користуйтесь послугами спеціалістів. І тільки в тому випадку, коли ви не в силах утримати свій творчий ентузіазм, і впевнені у своїх дизайнерських здібностях забудьте про першу рекомендацію та читайте далі. Деякі знання вам знадобляться.

Що таке Венге?

Це африканське дерево – величезних розмірів. Його висота становить близько 20 метрів, а товщина – приблизно близько 1 метра. Колір, який знаходить дерево, безпосередньо залежить від кількості сонця та якості землі. Наприклад, він може мати різні варіації від золотих до червоно-коричневих відтінків.

Венге экзотическая и ценная порода дерева

Венге екзотична та цінна порода дерева

Срез дерева венге

Зріз дерева венге

Текстура малюнка включає темні прожилки і визначається напрямом зрізу. Деревина щільністю 800-1000 кг/куб.м., а це вдвічі більше, ніж дуб. Дані моделі відрізняються довговічністю, міцністю, надійністю та чудовими якостями, такими як протиударні, протигрибкові та має протистояння до комах.

Гірка правда в тому, що в Україні справжнього масиву дерева венге немає, а якщо десь і є, то він коштує дуже дорого.

У виробництві дверей використовується шпон венге. І насправді – це дуже добре – отримуємо зовні дорогі двері за доступною ціною.

Поєднання кольору венге з іншими кольорами в інтер'єрі

Дизайнера рекомендують, при виборі в кольорі венге, решту приміщення та предметів інтер'єру вибирати на контрасті: білі, світлі, пастельні, персикові, світло-сірі тощо.

У такому разі ви забезпечите інтер'єру урочистий та свіжий вигляд, а щоб уникнути нудного вигляду, додають яскраві акценти у декорі, фарбах та принтах.

Дуже наочно це видно на фотографіях цієї статті, практично кожна демонструє принцип контрасту.

Футуристический дизайн двери венге  в светлом интерьере.

Футуристичний дизайн дверей у світлому інтер'єрі.

То як підібрати окремі елементи інтер'єру, ми розглянемо нижче.

Як підібрати підлогове покриття

Двері венге виглядають самодостатньо. Справді гарний колір з оригінальною фактурою, разом вони здатні заволодіти вашою увагою. Щоб підсилити ефект важливо особливу увагу приділити поєднанню дверей з покриттям підлоги, якщо ви дійсно вирішили зробити акцент на дверях - вибирайте контраст, якщо у вас інші пріоритети, контрастом можна знехтувати, вибираючи близькі по тону підлогові покриття.

"Класичний" варіант використання кольору дверей та підлоги

Приймаючи рішення, пам'ятайте, що повне поєднання відтінків може надати приміщенню похмурості.

Необхідно бути уважним та враховувати інші параметри приміщення.

Темні двері, темна підлога та світлі стіни сприймаються як класичний варіант оформлення. Головна умова такого поєднання досить вільного простору.

Сьогодні такі варіанти використовують, але рідше.

Темные двери и темный пол

Темні двері та темна підлога

Частіше, той самий контраст: темні двері світла підлога – і красиво і світло. При такому варіанті ідеальним буде плінтус, який повторює відтінок двері.

Двери венге со стеклом и декоративными молдингами

Двері венге зі склом та декоративними молдингами

Ось кілька ідей при підборі покриття, які допоможуть Вам при виборі:

  • якщо підлогове покриття темного кольору, то краще підійде колірна гама, яка схожа з тоном та фактурою дверей;
  • якщо використовуєте техніку контраст, плінтус має бути у колір дверей.

Як підібрати шпалери або що робити зі стіною

Коли використовують венге в інтер'єрі, грають на контрасті, тому перша рекомендація використовувати шпалери або фарба світлих тонів. Завдяки вибору з використанням контрасту, приміщення виглядає трохи строго (чорне та біле) але завжди свіже та елегантне.

Коли мене запитують це питання, я люблю демонструвати цю фотографію

На изображении видно как удачно подобран цвет и что важно –фактура обоев

На зображенні видно як вдало підібраний колір і що важливо – фактура шпалер

Головне – правильно розставити пріоритети та бачити загальну картину майбутнього інтер'єру, тоді легше приймати рішення на користь будь-якого варіанта. Не допускайте помилки, коли вибір кожного елемента відбувається ситуативно, на уподобаннях або думці недосвідченого продавця.

Важливо! Відповідно до призначення та розташування приміщення:

  • сонячна сторона чи ні;
  • з вікнами конкретне приміщення чи ні;
  • чи достатньо природного чи штучного висвітлення;
  • вітальня, кухня, спальня або дитяча кімната.

вибір колірного рішення може і має відрізнятися!

Яркий пример разумного интерьера, когда используются разного цвета стены, более того – разного цвета дверей, для зонирования помещения. Берите в  заметки

Яскравий приклад розумного інтер'єру, коли використовуються різного кольору стіни, навіть – різного кольору дверей, для зонування приміщення. Беріть у нотатки

Ще раз – не забувайте про цілісне бачення того, як будуть у вашому випадку поєднані всі елементи та колірні гами приміщень. Тому що неписьменне співвідношення фарб може негативно позначитися на загальній картині і занапастити всі старання. Розуміючи це, можна сміливіше експериментувати, підключаючи свій талант, підбираючи неабиякі варіанти.

Порада дизайнера: «Включайте фантазію завдяки сміливим вчинкам і поєднанню, здавалося б, протилежних, несумісних елементів, можна досягти приголомшливих результатів».

Рожевий та венге – не думали?

Двери венге в розовом интерьере

Двері венге в рожевому інтер'єрі

Як вам колір венге на тлі оливкових стін? Відмінно підійде, якщо ви вирішили додати ноту еко-стилю.

Смелые эксперименты, на этапе создания стилистического решения, создают неординарные  интерьеры

Сміливі експерименти, на етапі створення стилістичного рішення, створюють неординарні інтер'єри

Відтінки та їх поєднання по-різному впливають на настрій та поведінку людини, це велика та окрема тема, венге темно-коричневого відтінку має спокійну, енергію безпеки та позитиву – це відомий факт із психології кольору. Будь-який колір, який, на вашу думку, порушує це правило, краще виключити.

Як підібрати меблі

Після того як ви визначилися з поєднанням дверей та підлогових покриттів, приступайте до підбору меблів.

Як правило, домінуючі дерев'яні елементи інтер'єру вибирають з однієї гами кольорів, роблячи акцент на самі матеріали і на структуру.

Відтінки венге: від світло-коричневого до практично чорного і таке різноманітності можна вдало використовувати при виборі меблів.

Двери и мебель в цвете темный венге в светлом интерьере

Двері та меблі у кольорі темний венге у світлому інтер'єрі

Дотримуйтесь таких простих правил поєднання дверей та меблів:

  • дерев'яні частини ліжка, дивана, софи переважно обирають за кольором полотна дверей. У той час, як оббивка світліша;
  • добре компонуються різні предмети зі шпону та масиву однакового виду;
  • у кімнатах з меблями та дверима темних відтінків необхідно передбачити гарне освітлення;
  • якщо двері виготовлені з дорогого матеріалу, то доцільно використовувати меблі відповідної якості та зовнішнього вигляду.

Для успішного поєднання відмінно підійдуть матеріали з масиву або шпону, виконані в кольорі: зебрано, білий дуб, ясен, клен, горіх.

Для формування обстановки для релаксації підійдуть меблі у відтінках сапфіру, рубіну, бузковому, шафрановому, глибокому темно-синьому. А для комфорту та м'якості внесіть нотки молочного, шоколадного, охри, бордового кольору.

Як підібрати елементи декору

Щоб надати приміщенню нотки пікантності, елегантності або індивідуальності, потрібно використовувати незвичайні декорації. Відмінною ідеєю буде вдатися до таких аксесуарів, як бра, світильники, свічники, настільні або лампи підлоги, виконані в світлих тонах. Але в залежності від стилістичного оформлення, дуже до речі можуть підійти і лимонні, мандаринові, фісташкові елементи.

Шикарно виглядають дзеркала та предмети з його вставками.

Зеркала в интерьере гостиной

У відображенні дзеркала видно декоративні елементи і яскраві фарби. Погодьтеся, без них інтер'єр був би трохи сумним

Висновок

Отже, давайте підіб'ємо підсумки. Двері венге створюють особливий зовнішній вигляд приміщення та задають йому особливий стиль.

Ми дали загальні рекомендації, їх легко використовувати – стандартні поєднання та перевірені способи, і ви створите гарний інтер'єр.

Пам'ятайте – двері незамінні, а значить важливий предмет інтер'єру.

А по-справжньому красиві та функціональні інтер'єри створюються фахівцями, скористайтесь їхньою допомогою.