Ура, ремонт у квартирі закінчився, тепер можна насолоджуватися життям в оновленому інтер’єрі! Залишився лише останній ривок — генеральне прибирання. Його головне завдання — усунути сліди будівельних матеріалів, прибрати сміття, пил та інші забруднення. І при цьому важливо не пошкодити нове красиве оздоблення.

Як організувати генеральне прибирання після ремонту? Розповідаємо у статті.

Що знадобиться?

Наведення порядку у приміщенні, де були ремонтні роботи, потребує наявності особливого інвентарю. Наприклад, знадобиться побутова хімія для миття та очищення поверхонь, а також віск, поліроль, просочення — все те, що дає змогу поверхням довго зберігати гарний вигляд і функціональність. Звертайте увагу на склад продукції, він має бути ефективним і при цьому неагресивним, щоб не пошкодити поверхні.

Генеральне прибирання після ремонту

Також для генерального прибирання знадобиться спеціальний інвентар:

  • віник, швабра, совок;
  • спеціальні шпателі або щітки для очищення поверхонь;
  • двосторонні серветки або губки з мікрофібри;
  • захисні рукавички.

Зверніть увагу! Очищати різні поверхні треба за допомогою правильно підібраної побутової хімії. Наприклад, засіб для видалення бруду з вікон не можна застосовувати для паркету або настінного оздоблення.

Основні етапи прибирання після ремонту

Наведення ладу після ремонту — багатоетапний і складний процес. Спершу треба підготуватися до робіт, закупити інвентар, побутову хімію, допоміжні матеріали. Потім — позбутися будівельного сміття. Нагадуємо, що виносити те, що залишилося після ремонту (демонтовані вікна, елементи старого оздоблення) до баків для сміття у дворі будинку небажано. Найкраще найняти спеціальну службу, яка вивезе відходи на звалище.

Генеральне прибирання пилотягом

Важливий етап очищення поверхонь — видалення шару пилу. Оптимально використовувати для цього професійний мийний пилосос, тоді прибирання піде значно швидше. Звичайний пилосос і ручні методи прибирання також можна застосовувати, але тоді процес затягнеться на більш тривалий період.

Коли пилу у приміщенні вже немає, саме час взяти до рук мийні засоби, ганчірки та воду. Вони знадобляться для вологого прибирання та очищення поверхонь від залишків обробки та забруднень. Ретельно протирайте підлогу, меблі, стіни, приділяйте увагу розеткам, світильникам, сантехніці, дзеркалам — залишки від ремонтних робіт можуть прилипнути будь-куди.

Не завжди забруднення вдається прибрати за допомогою звичайних мийних засобів. Для складних плям знадобиться спеціалізована хімія та інвентар. Наприклад, залишки цементу видаляють абразивною щіткою, а емалеву фарбу — спеціальним спиртовим очисником.

Генеральне прибирання мокрою ганчіркою

Декілька порад для ефективного генерального прибирання після ремонту

  • Якщо ремонт був в одній кімнаті, наприклад, дитячій, постарайтеся ізолювати її від інших. Так сміття і пил будуть менше розповсюджуватись по квартирі.
  • Також не відкладайте на потім те, що можна зробити зараз, наприклад, видалення плям. Свіжі плями легше непомітно усунути, до того ж це не займе багато часу і заощадить ресурси надалі.
  • Протягом ремонту періодично робіть вологе прибирання, щоб позбутися пилу і дрібного сміття.
  • Захистіть техніку і меблі, адже відмивати та очищати шафи, дивани та крісла дуже довго і складно. Краще винести їх із кімнати або ретельно накрити плівкою.
  • Не заощаджуйте на побутовій хімії. Професійні засоби забезпечують якісний результат і не шкодять покриттям.

Тепер ви знаєте, як навести лад у приміщенні після ремонту. Нехай ваше генеральне прибирання буде ефективним, швидким та якісним! Бажаємо успіху!