З

Чи ви думали, що сон також важливий як і їжа, яку ми вживаємо щодня? А вплинути на якість сну може лише зручний матрац. Результати багатьох тестів вже довели, що пінні блоки довговічні, мають чудові властивості для людського здоров'я. Що ж виходить, настав час вже обзавестися одним з таких? І ось кілька порад на тему вибору матраців без пружин.

Зміст

1. Наповнювачі безпружинних матраців

2. Критерії вибору матраців без пружин

3. Жорсткість пінного блоку

4. Вагове навантаження

5. Висока анатомічність та комфорт

6. Особливі переваги матраців без пружин

7 . Рекомендації спеціалістів компанії Porte's



Наповнювачі безпружинних матраців

Безпружинні матраци набирають популярність через свої властивості, що нічим не поступається пружинним, а в деяких моментах навіть виграють у них. Ключові переваги матраців без сталевих витків припадають на наповнювачі. Список основних видів виглядає так:

  • натуральний латекс;
  • ортопедична піна (також латексоподібна);
  • піна із «пам'яттю»;
  • настили з пресованих волокон рослин та волосся тварин;
  • гель із пам'яттю для терморегуляції.


Критерії вибору матраців без пружин

Підстава для сну оцінюється надзвичайно ретельно, застосовуючи такі критерії:

  • рівень жорсткості (рівень комфорту);
  • показник навантаження на спальне місце;
  • анатомічні властивості;
  • вікові особливості;
  • гіпоалергенність;
  • термобаланс.
На беспружинном матрасе – каждый день, словно в spa-комплексе
На безпружинному матраці – щодня, немов у spa-комплексі

Жорсткість пінного блоку

Кількість зон жорсткості та її рівень вказується декількома способами.

За кількістю сторін. У двосторонніх матрацах наповнення може бути асиметричним, при цьому вказується дві зони жорсткості. Одна сторона посилюється жорстким настилом, а інша – м'яким. Залежно від власних відчуттів - ви обираєте на якийсь спати.


Одностороння жорсткість спального місця. Для розподілу зон жорсткості матраца однієї сторони (теж, що і поперечне зонування) з піною використовуються багато прийомів для надання особливої структури: фігурне, контурне та рельєфне різання, перфорація тощо. Певні зони знаходяться на різній відстані один від одного, їх кількість позначають непарним числом - 3, 5, 7.


Вагове навантаження

У разі такої особливості, як велика вага, звертати увагу варто на вироби з підвищеним навантаженням на спальні місця. Серед пінних блоків популярні матраци, де дія маси тіла необмежена.


На нашому сайті також розміщено вироби для підлітків. Виходячи з особливостей організму в цьому віці, слід вибирати серед варіантів із середньою жорсткістю та вище. Це матраци на ортопені та латексі. Але підлога з кокосової койри в них також використовується. Таке поєднання дає помірну твердість.

Для новонароджених малюків потрібні матраци з жорстким настилом з кокосової койри. Вони ж підходять і для дітей, у яких активності сильно більше (койра витримає стрибки і при цьому не переламається під вагою дитини, чого не можна сказати про пружини. Вони часто утворюють горби, коли вистрілюють, і матрац повністю потрібно міняти через постійний дискомфорт. місці розпрямленої пружини).

У дитячих матрацах використовується спеціальна піна вищої якості або пружний матеріал «Sprut» (з бавовни, шерсті, льону або коноплі). Компанія "Велам" створила нетканий матеріал "Sprut" за власною унікальною технологією.


Висока анатомічність та комфорт

Високий рівень зручності ложі досягається з використанням анатомічної піни – сучасні марки ППУ, латексу, MemoryFoam. Тіло немов оповите поверхнею матраца. Повтор контурів тіла настільки точний, що м'язи та суглоби розслабляються швидко та максимально глибоко.

Для кого особливо важливим є комфорт? Для людей у похилому віці. Кісткова система з роками погано реагує на тверді матраци, тому різні пінні наповнювачі можна вважати лайфхаком. Звертайте увагу і на гелеві основи. Їхній анатомічний ефект також високий, до того ж йде додатковий термоконтроль, коли ви спите.


Особливі переваги матраців без пружин

Вибір якого матраца краще вибрати - це хороша вправа для розуму. Нижче зазначені фактори-помічники для цього нелегкого завдання. Прочитавши їх, стає ясно, що безпружинні матраци значно впливають на тонус організму, правильно їх підібравши.


Відсутність ефекту «збирача пилу».

Очевидно, якщо в матрацах є простір для проникнення пилових частинок, вони обов'язково з'являться. Говорячи про безпружинні матраци, де як наповнювачі використовуються ортопедична піна або латекс, сміливо можна стверджувати, що середина матраца не заб'ється пилом, тому що мікропори занадто малого розміру.

Відмінне виведення вологи із блоку без сталевих елементів.

Найчастіше у блоці, де немає пружин, наповнювачами є ортопедична піна чи настили з натуральних матеріалів. У подібних наповнювачів немає простору, звідки погано виводиться волога. Вона природним шляхом і в найкоротший термін виходить через бічні частини матраца та його основу. І власник виробів для сну без пружин отримує чудовий відпочинок та міцний сон, що важливо для енергетичного підйому вранці.

Переваги наповнювачів безпружинних матраців у ключі вологостійкості:

  • високоякісні матеріали;
  • повітропроникність;
  • швидке випаровування вологи;
  • здоровий мікроклімат на поверхні.

Стійка чутливість у межах 1-го спального місця.

Кожна людина змінює позиції уві сні - на боці, животі, спині і це не єдині варіанти, які може прийняти тіло під час сну. Оскільки перевертання уві сні відбувається несвідомо, це могло б порушити спокій людини, що лежить поруч. У випадку двоспального матраца можна не турбуватися про порушення комфорту сусіднього спального місця, тому що в пінних, гелевих, твердих настилочних матеріалах відсутній «ефект хвилі». Кожен, хто знаходиться на ліжку без пружин, має індивідуальний комфорт!

Задіяння всієї поверхні матраца.

Безпружинні матраци мають безліч мікропор, вони ще називають ефектом «мільйона мікропружин». У чому переваги мікропор:

  • забезпечують точкову підтримку при кожній зміні позиції тіла;
  • відбувається правильне розподілення навантаження під кожною областю тіла;
  • використовується весь простір поверхні, тому однаково комфортно навіть на краях матраца.

Відсутність статичного заряду.

Якби всередині матраца знаходилися металеві пружини, вони стали причиною накопичення «статики», що несприятливо для всього організму людини, особливо під час сну. При нічному відпочинку статичний заряд негативно впливає на організм сплячого. Причиною розбитості вранці може бути накопичення заряду на поверхні матраца. У безпружинні блоки описаний ефект неможливий.

Розслаблюючі фактори та ароматичні властивості.

Число позитивних характеристик безпружинних матраців велике, а на додаток до них йдуть ще й властивості, що релаксують. Часто виробники додають у пінний наповнювач ефірні олії, створюючи ефект ароматерапії.

Приємний запах протягом усього відпочинку – це одна з найкращих знахідок відомих брендів. Ось гідні з них:

  • ™HighFoam Lineni;
  • ™HighFoam Lavandi;
  • ™HighFoam Minto.


Масажний ефект.

На основі пружної піни виготовлені моделі з масажним ефектом. Тепер досить просто відпочивати, а масажні властивості діють власними силами протягом всієї ночі або під час денного відпочинку.

Крайні шари матраців роблять із перфорацією, рифленням, зубчастою формою. Подібні прийоми закріпилися в технології виробництва і часто використовуються різними брендами.


До перфорації вдаються, коли виріб для сну виготовлено з натурального латексу. Змінюється діаметр і щільність осередків, а рельєф видозмінюється за допомогою різання.

При використанні ортопедичної піни з ППУ використовують технології фігурного різання у верхньому шарі. У внутрішніх шарах часто застосовується контурне різання для з'єднання відмінних блоків за жорсткістю.


Терморегуляція.

Температура тіла при нічному відпочинку суттєво підвищується і це є причиною недосипання. Людина часто прокидається через перевертання, намагаючись знайти прохолодну поверхню. Для застосування терморегуляції створено спеціальну технологію з техногелем. Гель як наповнювач справляється з проблемою перегріву тіла.


Багатоцільова дія.

CarbonFoam - високоеластична піна-абсорбент, що впливає на організм комплексно:

  • знищує неприємний запах;
  • захищає від електромагнітного випромінювання;
  • легко пропускає повітря та відводить вологу;
  • має бактерицидні властивості;
  • забезпечує високу ортопедичну підтримку.


Рекомендації спеціалістів компанії Porte's

Кожен із пінних блоків або інших настилів забезпечує індивідуальний рівень комфорту під час відпочинку. Враховуючи індивідуальні особливості, приймайте варіанти, які підходять для ваших потреб. Що потрібно враховувати у приватному порядку:

  • проблемні ділянки тіла – шия, спина, поперек, ноги;
  • залежність від алергії;
  • рівень щоденного стресу;
  • підвищена пітливість (або спеціальний терморежим тіла).

У разі проблем із суглобами або окремих частин тіла, добре вибрати зонований матрац на пінному блоці. Більше про вибір правильного зонованого матраца ви можете знайти у нашому блозі.

Якщо страждаєте частою алергією чи астмою. Попадання шкідливих мікроорганізмів углиб блоку матраца виключається, тому що немає прямого зв'язку між осередками у разі латексних або ППУ наповнювачів. А настили із видів койри, волокон тварин чи рослин ізольовані спеціальним захисним шаром.


Напруга наприкінці дня відмінно знімається в перші хвилини відпочинку на матраці з ароматичним просоченням. Згодом приходить у норму тиск і серцевий ритм. На вас щодня чекає сеанс «аромарелакса». Чи є нарікання на перегрів тіла під час сну? Пропонуємо вибрати основу на ліжко з гелем. Він знижує температуру поверхні, і вранці ви здивуєтеся, наскільки бадьоро вдалося прокинутися. Безпружинні матраци приваблюють своїми характеристиками. Виробники досягли повної заміни металевих елементів, замінивши їх природними настилами та високоякісними марками штучних матеріалів. Відмінний бонус - це їхня мультифункціональність при збереженні доступної ціни. Довговічність і практичність виробів для сну без використання сталі - це високий рівень розвитку технологій.

Чи готові ви стати частиною еволюційного стрибка? Тоді – за покупками!