Створити ідеальний інтер’єр магазину – це складне та кропітке завдання. Адже дизайнеру потрібно не тільки підібрати вдалі поєднання, а й відобразити в них корпоративний стиль бренду та особливості самих товарів. Щоразу відвідуючи новий магазин чи кафешку, я детально розглядаю їх інтер’єр. Якщо він зроблений якісно, відчуваю прямо-таки професійну гордість за цього невідомого мені дизайнера. Нещодавно я вибирала електронні годинники в магазині мережі «Дека» в ТЦ. Оформлення цієї торгової точки надихнуло мене на невеличкий огляд-роздум про годинники та вдалий інтер’єр.

Магазин годинників Дека - скляний фасад із яскравою вивіскою

Інтер'єр «Дека» – вдалі рішення для невеликого магазину

Оформлення магазину може або підкреслювати асортимент, або затьмарювати його. У випадку з годинниками це помітно особливо яскраво. Невеликі годинники можуть просто загубитись на фоні інтер’єру. І дизайнери «Дека» знайшли дуже вдале рішення цієї проблеми – стіни магазину поділені на невеличкі вітрини з підсвічуванням. Кожна вітрина акцентована рамкою темно-коричневого кольору. Переходячи від однієї вітрини до іншої, розумієш, що вся твоя увага прикута до розкладених на поличках годинників. А їх тут дійсно багато і вибір просто неймовірний. Я прийшла сюди за електронним годинником, але не втрималась і обійшла всі вітрини. 

Інтер'єр магазину Деко

«Дека» вважається одним із найбільших магазинів з продажу годинників в Україні і асортимент це підтверджує. Якби я потрапила сюди на кілька років раніше, коли ще захоплювалась класичними годинниками на з металевим браслетом, неодмінно б страждала від мук вибору. Адже класика тут дійсно чудова і представлена величезним різноманіттям. Вибір smart-годинників не гірший – є варіанти на будь-який смак. 

Що ще мені сподобалось в інтер’єрі: 

  • Індивідуальний дизайн кожної вітрини. Їх прикрашають кольорові чи чорно-білі фото з символікою бренду, який і виставлений на поличках.
  • Дуже вдала тепла палітра. Завдяки кремовим та коричневим кольорам інтер’єр магазину дуже затишний. Тут приємно знаходитись і не відчувається тиску з боку консультантів – можеш вибирати, скільки тобі захочеться.
  • Натуральне дерево в інтер’єрі. Обожнюю дерев’яні елементи в оформленні, а тут їх було дійсно багато. Крім вбудованих у стіну вітрин деревом акцентовані стінові панелі, центральна скляна вітрина та меблі.
  • Елегантне меблювання. Стіл зі стільцями заслуговують окремої уваги. Вони не схожі на офісні меблі й більше асоціюються з домашнім інтер’єром. Це також підтримує відчуття комфорту та затишку. 

Інтер’єр магазину «Дека»

Інтер’єр «Дека» – це яскравий приклад того, наскільки вдало можна поєднувати простоту та елегантність. У компанії є сайт deka.ua, але я б все одно радила відвідати магазин особисто, щоб відчути цю дивовижну атмосферу вишуканого та заспокійливого світу годинників.