Ланцюгова пилка — незамінний помічник при розпилюванні дров і будівельних роботах на дачній ділянці. З її допомогою можна розпиляти лист ДСП, обрізати гілки, що засохли, на фруктових деревах або вкоротити дерев'яну балку. Клопіт з бензиновим інструментом і складнощі з обслуговуванням не завжди подобаються користувачам, тому більшість садівників вважають за краще купити пилку на акумуляторі.

Пила на акумуляторі

Який тип АКБ кращий для ланцюгової пилки?

Головна перевага електропили на акумуляторі – висока мобільність, забезпечена знімним накопичувачем. Вирішивши придбати саме такий інструмент, слід врахувати, що пила буде дорожче коштувати, а сама конструкція важча внаслідок наявності АКБ в порівнянні з моделями, що працюють від стаціонарної мережі в 220 Вт. Сучасні виробники практично не використовують нікель-кадмієві акумулятори через швидке зношування. У літій-іонних батарей термін експлуатації значно вищий, вони швидше заряджаються, але й на порядок дорожчі.

Як показує практика, на акумуляторі не варто заощаджувати, тому що від цього залежатиме тривалість роботи інструменту без дозарядки. Крім того, на час роботи пили впливає потужність двигуна та ширина розпилювальної шини. До цих показників не застосовні конкретні рекомендації, все залежить від обсягу та складності робіт, які потрібно виконувати.

Акумуляторна пилка потребує енергоємного накопичувача, оскільки використовується для розпилу деревини. Тому розраховувати на тривалий час роботи можна за наявності додаткового акумулятора. При активному використанні інструменту тривалість безперервної роботи становить 30-40 хвилин, при періодичному використанні заряду акумулятора вистачить на півтори години.

Технічні характеристики

Виробничі можливості акумуляторних пилок поступаються бензиновим аналогам, перш за все тому, що у бензинових моделей потужніший привід. Також бензинові пили використовуються для промислового валки лісу, розпилу товстих колод, тоді як акумуляторні моделі призначені для дрібних робіт.

При виборі акумуляторної ланцюгової пилки слід врахувати такі параметри:

  • Довжина шини. Параметри розпилювального механізму визначають можливість розпилювати матеріали з великим діаметром. Багато виробників передбачають можливість заміни шини, проте міняти можна з великої на маленьку. Зворотний порядок розмірності неприпустимий, тому що потужність силової установки розрахована конкретну довжину шини. Тому, що акумуляторні моделі призначені для дрібних робіт, більшість моделей комплектуються шиною до 30 см. Моделі з довжиною ланцюга понад 30 см комплектуються декількома комплектами акумуляторів.
  • Крок зубної ланки. Акумуляторні пилки комплектуються переважно ланцюгом з кроком зубів 3/8, у моделей з невеликою потужністю двигуна крок може становити 1/4. Якщо пила використовуватиметься для розпилу дощок і дрібних полін достатньо ланцюга з кроком зубів ¼, для роботи з великими дошками краще підійде ланцюг з кроком 3/8.
  • Розташування силової установки. Може бути поперечним або поздовжнім. У моделях з поперечним розташуванням двигуна вага розподіляється нерівномірно, тому працювати з ними не завжди зручно, особливо в ситуаціях, коли потрібно спиляти дерево під корінь. Найчастіше користувачі вибирають ланцюгові пилки з поздовжнім розташуванням двигуна, оскільки працювати з ними набагато зручніше.
  • Механізм підтяжки ланцюга. Процедуру натягу ланцюга можна виконати за допомогою інструментів. Також є моделі із вбудованим регулятором, що дозволяє зробити підтяжку без демонтажу ланцюга, але така модель коштує завжди дорожче.
  • Гальмівна система. Функція реалізована на всіх ланцюгових пилках без винятку. Механізм гальмування спрацьовує інерційно при заклиниванні ланцюга чи ситуації, коли пила наткнулася на твердий матеріал.
  • Датчики захисту. Захисна система може бути різного призначення, наприклад, у бензинових версіях корисний індикатор, що сигналізує про перегрівання двигуна. В акумуляторних пилах важлива наявність датчика заряду накопичувача.

При виборі інструменту слід ознайомитися з комплектацією, він може включати комплект акумуляторів або лише одну пилку. До деяких моделей передбачені запасні частини, інструменти для підтягування ланцюга. Важливим параметром є вага інструменту, як правило, він вказується виробником без урахування акумулятора.

Де придбати ланцюгову акумуляторну пилку?

Вибирати ланцюгову пилку на акумуляторі рекомендується в спеціалізованих магазинах з можливістю наживо ознайомитися з перевагами інструменту. В інтернет-магазині instr.com.ua представлений широкий асортимент інструментів від відомих виробників, у тому числі велика кількість супутнього обладнання для будівництва та догляду за ділянкою: обприскувачі для саду, мотоблоки, комбісистеми, дроворуби, газонокосарки, подрібнювачі, аератори. Всі інструменти можна вибрати в каталозі та подивитися у сервісному центрі.

Сплатити обраний товар можна будь-яким зручним способом: готівкою за фактом отримання, безготівковим платежем або переказом на картку. Додаткову інформацію щодо комплектації, умов доставки та гарантійного обслуговування можна дізнатися у менеджерів за телефонами (097) 976-00-66 та (093) 976-00-66.