На цей раз я вирішив показати коротке відео. На мій погляд, автору вийшло коротко та інформативно, з погляду дизайнера розкрити цікаву для вас тему.

Матеріал наполегливо рекомендую кожному, хто купляє двері прихованого монтажу.

6 хвилин, які дадуть відповідь на ряд важливих питань:

  • Навіщо потрібні двері прихованого монтажу?
  • Чому більшість дизайнерів обирають двері прихованого монтажу?
  • Як правильно вибрати приховані двері?
  • На що потрібно звернути особливу увагу, щоб не змарнувати гроші.
  • І найголовніше — які підводні камені на вас чекають, якщо ви все-таки зважитеся встановити собі такі двері?

Я зробив транскрибацію – перевів відео до текстової форми. Доповнив своїми думками.

Але спочатку відео, гарантую воно вас захопить і ви додивитеся до кінця.

Що таке приховані двері?

Приховані двері або двері прихованого монтажу називають так тому, що їх рама або як правильно дверна коробка повністю прихована у дверному отворі, а двері фіксуються на прихованих петлях. Таким чином виходить, що змонтовані двері не мають виступаючих від стіни елементів, таких як лиштва у класичних дверей, необхідні для того, щоб замаскувати технологічний зазор заповнений монтажною піною.

Така конструкція просто ідеально підійде для сучасного дизайну з низки причин.

Шість причин вибрати двері прихованого монтажу

По-перше. Виглядає такі двері просто і стримано, але водночас стильно та дуже елегантно.

По друге. Дозволить позбавитися зайвих елементів в обробці, а значить від нагромадження деталей і не перевантажуватиме інтер'єр.

По-третє. Відсутність лиштви знімає дуже важливу проблему — це поєднання їх з плінтусами, наприклад, ви вибрали підлогу кольору дуб коньяк, а двері хочете іншого кольору, наприклад якісь світлі і начебто загальна колірна схема підібраних матеріалів правильна і все гармонійно, але плінтуса одного кольору не дуже виглядають з лиштвою іншого кольору. Ось тут і приходить на допомогу прихована коробка.

У четвертих. Такі двері можуть бути виконані в одному матеріалі зі стіною, наприклад, у дереві або кам'яному шпоні, так само на них можна нанести декоративну штукатурку або просто пофарбувати в той же колір, що і стіну.

Все це дозволить вам досягти приголомшливого візуального ефекту і зробити весь інтер'єр більш лаконічним і стильним.

Ну і в п'ятих. Такі двері можуть бути практично будь-якого розміру по висоті, деякі виробники заявляють про те, що можуть виготовити двері заввишки до 5 метрів.

Я не буду зараз звертати увагу на те, як правильно встановлювати двері прихованого монтажу.

Етапи встановлення дверей

Я особисто порекомендував би вам прочитати статтю —  Монтаж прихованих дверей: ціни на послуги та повна інструкція по встановленню та оздобленню прихованих дверей. Стаття весь час доповнюється, збираючи все більше і більше цінної інформації.

Єдине на чому я хотів би зупинитися так це на тому, що такі двері необхідно встановлювати на етапі чорнових робіт. Часто зустрічаються рекомендації, що робити це треба до укладання покриттів для підлоги, я проти такої схеми, ось з якої причини.

Якщо ви встановите коробку до початку робіт з укладання підлогового покриття, то вам доведеться випилювати підлоговий матеріал за формою дверей, зробити це філігранно навряд чи вийде, і обов'язково залишаться зазори, які потім доведеться чимось підмазувати, в результаті ваша ідея на мільйон буде виглядати дуже дешево.

Саме рекомендую стелити покриття для підлоги, потім встановлюємо коробку. Цей спосіб складніший і кропіткіший і вимагає від будівельників певного підходу до роботи, бути більш акуратними та ставитись до матеріалів на об'єкті як до куплених за свої гроші.

Звичайно підлогове покриття також потрібно додатково захистити. У результаті всі ці проблеми окупаються результатом, коробка стоїть на покритті підлоги без щілин і стиків промазаних герметиком.

Для когось це може здатися дивним так переживати через якісь там щілини, але для нас це важливо, адже саме з таких деталей і складається загальна картинка.

Як вибрати двері прихованого монтажу?

При виборі дверей прихованого монтажу я б рекомендував звернути увагу на такі параметри.

Вибір дверних коробок

Коробки умовно можна поділити на два типи.

Комбінована коробка

Перші складаються з двох частин, безпосередньо зовнішня видима частина, зроблена з алюмінію і частина зроблена з пресованого паперу, який безпосередньо кріпиться до тіла перегородки.

Как выбрать двери скрытого монтажа — комбинированная дверная коробка

Цілісна алюмінієва коробка

Другі складаються повністю з алюмінію.

Вибір прихованої коробки - алюминиевый скрытый короб

Так роблять виробники, щоб здешевити вартість виробу. Це не добре і не погано, це просто дешевше і тут важливо розуміти, для якого завдання ви їх використовуєте.

Наприклад, коробки першого типу я б рекомендував тільки для перегородок з гіпсокартону, тому що якщо ви будете використовувати будь-які розчини для монтажу таких дверей, то є ризик попадання вологи з розчину на ці паперові елементи, що неминуче призведе до деформації дверної коробки і як слідство — псування ремонту.

Тому я б рекомендував купити по дорожче, але з цілісного алюмінію, з ребрами жорсткості та розрахованим навантаженням, такі двері можна робити нестандартних розмірів більше двох з половиною метрів і бути спокійним, що нічого не трапиться.

Вибираємо полотно

Другий істотно важливий критерій це вибір полотна. Як правило, всі полотна для прихованих дверей роблять за каркасно-щитовою технологією. Тобто каркас із сосни обшивається панелями з МДФ або ЛДСП, внутрішній простір заповнюється сотами з картону, деякі виробники доповнюють свої двері таким матеріалом як стиродур це екструдований пінополістирол.

Выбор скрытого полотна — дополнительная шумоизоляция

Робиться це для додаткової шумоізоляції, хоча спочатку цей матеріал передбачався як утеплювач. Загалом тут та ж історія, що і з пунктом вище, чим дешевше полотно, тим дешевша сировина для його виробництва і це все позначається на якості виробу.

Також такі полотна роблять із масиву дерева, це коштує значно дорожче, але й у плані звукоізоляції вони будуть на порядок вищі, ніж їх дешевші аналоги із МДФ.

Вибираємо кромку дверного полотна

За типом кромки полотна бувають:

  • в алюмінієвій кромці;
  • у кромці АБС;
  • без крайки як такої.
Двері без кромки я б рекомендував якщо ви її збираєтеся фарбувати, а ось якщо клеїтимете шпалери, то краще використовувати кромку. Кромка запобігає задиранню шпалер і вони не будуть відриватися від полотна.

Висновок

Сподіваюся, мені вдалося розставити акценти у виборі прихованих дверей. Ще раз:

  • вибір коробки;
  • вибір кромки;
  • вибір полоти.

Вибір оздоблення – це тема окремої статті. А ці три поради – найважливіші.

Якщо вам сподобалося відео — оцініть цю статтю коментарем та переходьте до каталогу прихованих дверей, щоб подивитись наш асортимент. Якщо вас цікавлять ціни та докладна інформація про монтаж — переходьте читати статтю: Монтаж прихованих дверей: ціни та повна інструкція по встановленню.