Вибираючи побутовий кондиціонер, дуже легко загубитися у величезній різноманітності кліматичної техніки. Складність ще й у тому, що ціна не завжди є вірним показником якості. Наприклад, ви можете вибрати просту кліматичну техніку з мінімальним набором функцій та середньою потужністю і вона буде коштувати стільки, як функціональний кондиціонер Бош з опцією Home Connect. У першому випадку ви найімовірніше переплатите за бренд та надію на довговічність (адже багатьом покупцям досі, здається, що чим простіше – тим надійніше). А в другому випадку отримаєте багато корисних функцій за невеликі гроші. При цьому спліт системою Bosch можна буде керувати дистанційно зі смартфона, разом з рештою техніки «розумний дім». Як правильно вчинити і як знайти найвигідніше рішення?

Кондиционер на стене возле окна и дивана

Як правильно вибирати кондиціонер?

Спочатку складіть список того, що вам важливо у спліт системі та планомірно дайте відповідь на кожен пункт. Це і буде перелік характеристик, які мають бути у вашої спліт системи. І лише з цим списком на руках можна починати переглядати каталоги із цінами. Адже асортимент сучасної кліматичної техніки є величезним. Якщо докласти небагато зусиль, ви обов'язково знайдете модель з ідеальним співвідношенням ціни, якості та функціоналу. Розповідаємо, які пункти обов'язково мають бути у вашому списку.

Перший і найважливіших – це потужність. Вона має точно відповідати площі вашого приміщення. Зазвичай виробники вказують, якій площі підходить та чи інша модель. Не потрібно купувати кондиціонер із «запасом» потужності. Цей запас змусить вас платити більше за електроенергію.

Другий чинник – тип компресора. Якщо ви хочете економний кондиціонер, варто придивитися до інверторних моделей, які підтримують плавне регулювання потужності. Якщо економія не відіграє вам особливої ролі, можна купити кондиціонер з класичним компресором, що працює за типом on/off.

Третім пунктом вашого списку має бути функціонал. Адже сучасні кондиціонери можуть запропонувати не лише опцію обігріву та охолодження.

Які функції можуть бути у вашого майбутнього кондиціонера?

  • Вентиляція Ця опція актуальна і влітку, і взимку.
  • Очищення повітря. Ступінь очищення може бути різним, залежно від встановленого фільтра.
  • Осушення та зволоження. Допоможуть підтримувати оптимальний рівень вологості у будинку.
  • Зміна напряму повітряного потоку.
  • Автоматичний розумний режим. Кондиціонер з такою функцією сам налаштовує інтенсивність роботи, щоб якнайшвидше привести показання мікроклімату до параметрів, які ви задали.

І останній, але дуже важливий пункт – це вибір виробника. Не забувайте, що торгова марка визначає не тільки надійність кліматичної техніки. По-перше, з деякими торговими марками справді доведеться переплачувати за ім'я. А по-друге, якщо у виробника багато авторизованих центрів по всій країні, вам буде набагато простіше замовляти сервісне обслуговування та ремонт вашого кондиціонера.

Обов'язково спробуйте цей принцип вибору кондиціонера. Він стане вашим путівником у великому та заплутаному світі кліматичної техніки.