Коли ви знаходитесь перед складним завданням вибрати люстру додому, в офіс, у власний ресторан, офіс або на дачу, то важливо враховувати всі фактори, щоб підібрати максимально ідеальний варіант, який радуватиме око, гармонійно вписуватися в конкретний інтер'єр у різних аспектах.

Дизайнерські рішення, індивідуально підібраний стиль і всі характерні для нього компоненти, використання сучасних матеріалів та підходів у поєднанні з давніми перевіреними часом традиціями працюють на те, що кожна колекція від Pikart Lights непросто приваблива, вона унікальна, гармонійна та ідеально підходить для різних інтер'єрів . Експерименти у використанні латуні як покриття металевого корпусу, перенесення в житлову зону вуличних брутальних ліхтарів, застосування надійних технологій у підборі ювелірних плафонів зі скла створюють незвичайну та привабливу атмосферу у квартирі, будинку, ресторані, офісі, салоні краси та інших приміщеннях.

Важливі поради, щоб вибрати правильний освітлювальний прилад

  1. Беріть до уваги простір, його функціонал та особливості.
  2. Оцініть площу приміщення та висоту стель: чим вони менші, тим люстра має бути простіше.
  3. Подумайте над тим, чи будуть додаткові джерела світла: бра, торшери, підсвічування.
  4. Вибір холодного чи теплого освітлення залежно від завдання приміщення.
  5. Підбір моделі відповідно до раніше заявленого стилю.

Особливості простору

Спочатку враховуйте для якої кімнати вибираєте освітлення, адже для кабінету та кухні варіанти різняться. Як правило, люстру вішають по центру стелі, а якщо передбачено решту освітлювальних приладів для монтажу, то розміщують їх симетрично від центрального об'єкта. Ця практика є актуальною для сучасного, класичного інтер'єру. Якщо приміщення зоноване, то в одній зоні може бути масивна люстра, в іншій – бра та дрібні світильники.

У невеликий простір – невелику люстру

Візуально гармонійно виглядає рішення, коли в маленьку кімнату встановлюється невелика люстра, щоб не привертати увагу на себе і не захаращувати простір. Зручне рішення – люстри з можливістю регулювати інтенсивність освітлення, особливо якщо це дитяча або спальня.

Чи потрібні додаткові джерела світла?

Фінальне вирішення цього питання залежить від низки умов:

  • наскільки темне приміщення;
  • віддаленість розташування вікон, їх кількість, загальна площа;
  • інтенсивність центрального висвітлення;
  • наявність інтер'єрних зон.

Часто для функціонально складних приміщень, наприклад, їдальні, кабінету в житловій нерухомості, залу ресторану або салону краси використовують гармонійне з'єднання кількох світильників та підсвічування.

Холодне чи тепле освітлення: на чому зупинити вибір?

Холодне висвітлення вибирається для робочої зони, підходить для кухні, кабінету, ресепшен зони. Тепле - ідеальне рішення для спальні, вітальні, де передбачено простір для відпочинку і сну або кімнат, де мало природного світла, представлені холодні кольори в обробці.

Вибір люстр під стиль інтер'єру

Незалежно від того чи самі ви займаєтеся декоративним рішенням у просторі, залучаєте дизайнерів або працюєте з ними у дуеті, гармонійна люстра – це запорука успіху всього візуального рішення для проекту. У ній важливо все: починаючи від форми, і закінчуючи кольором, фактурою плафона та основи. Щоб не розгубитися, враховуйте у виборі відповідної моделі всі аспекти свого приміщення та особисті побажання.

Вибрати люстри з колекція Brass&Glass

Представлені моделі впишуться в лофт, модерн, еклектику житлового та комерційного приміщення. Для колекції характерні круглі, різні за розміром плафони із матового білого скла, золотисті прути-основи. Привабливим рішенням стане великі прозорі плафони із внутрішньою масивною лампою Едісона.

Вибрати з колекції ARCH

Якщо хочете зіграти на контрасті в інтер'єрі, додавши насиченого чорного кольору, але й гарної та вишуканої форми, тоді варто вибрати освітлювальні прилади із цієї колекції. Поєднуючи золотистий відтінок основ, чорний матовий колір плафонів, що нагадують пісочний годинник або турецькі склянки з прозорими кулями, можна прикрасити приміщення в стилі лофт, ар-деко, еко, модерн та вирішити питання з освітленням у різних за функціональним призначенням кімнатах.

Колекція Dome

Традиційне поєднання білого та чорного кольору підходить для класичного, сучасного житлового та комерційного інтер'єру. Кругла форма матових світлих куль у поєднанні з фігурним складним рішенням підставки, що з'єднує кілька форм, підійде для спальні, передпокою, їдальні, кабінету, залу ресторану.

Колекція Colourglass

Колекція говорить сама за себе: в оформленні плафонів використовується барвисте скло різних відтінків, що не тільки сприяє тому, що створюється унікальний світловий малюнок у кімнаті, але люстра виглядає настільки витончено, наче це сережки або підвіски з натурального дорогоцінного каміння.

Візуальні рішення для люстр

Минули роки, коли люстра мала бути виключно масивною на кілька ріжків. Дизайнери регулярно працюють над тим, щоб пропонувати точні рішення для різних стилів. Люстра Factory впишеться в лофт або один із нордичних стилів за рахунок того, що вкрита зеленою платиною. Додає шарму мануфактури, стриманості та брутальності.

Люстра у стилі Лофт

Якщо хочеться додати класичного поєднання до приміщення, це можна зробити, обравши люстру Constructio. Золотисто-чорне поєднання в основі підійде для різних за стилем і функціональністю приміщення, а хитромудра форма в кілька ярусів сприяє тому, що можна «погратися» з інтер'єром та його сприйняттям.

Люстра для скандинавського стилю

Люстра ARCH додасть яскравості та величі в інтер'єр металевими 7-ма невеликими плафонами з гармонійним додаванням скляних кульок. Золота основа – показник розкоші і підходить для приміщень з високими стелями в різних інтер'єрних рішеннях.

Для ідеального світла – 7 плафонів

Якщо у вас східний стиль, класика чи еклектика, то люстра Dualight – ідеальне рішення для освітлення, тим більше, що нікого не залишить байдужим таким унікальним візуальним рішенням за формою плафонів: двох пірамід, сполучених між собою – схожі на годинник, турецьку склянку, а гармонійність відтінків – гарне рішення для різних кімнат.

Вишукана люстра

Люстра Mistress by Levantin – це пара плафонів, виконаних у матовому чи глянсовому білому чи чорному кольорах, з акцентом на легкість та ажурність форми, оздоблення. Класичний купол доповнює вставка лозин, наче клітина для райської пташки, а розділяє їхню квітку лотоса.

Люстра у класичному куполі

Підвіс латунний Poli - ідеальне рішення для передпокою, їдальні, лоджії, балкона, виконаному у вінтажному, класичному та екологічному стилі. Ефект старовини в ажурній основі не залишить байдужим, у тому числі, тому що виглядає легко та невагомо, наче новорічна іграшка.

Ефект старовини

Для класичних та модернових інтер'єрів люстра CL стане вигідним рішенням, що підкреслює строгість та гостроту ліній. А поєднання золота в рамці та білого кольору в кулі підійде для простору, оформленого як у строкатих, так і стриманих відтінках.

Класична люстра

А щоб нетипово і одночасно вишукано вирішити питання освітлення на кухні, у передпокої, в коридорі, їдальні, можна зупинити увагу на люстрі «Мак», де 3 плафони, 2 з яких – ідентичні та представлені у вигляді коробочки – суцвіття цієї польової квітки. Бронзовий відтінок впишеться в різні кімнати, додасть затишку.

У вигляді польової квітки

Blacky – це модель, яка візуально нагадує вуличний ліхтар, популярний у США у 60-ті роки. Масивна та одночасно стримана форма, чорне матове покриття корпусу стане незамінним для інтер'єру в стилі лофт, незалежно від його функціонального призначення.

Лампа як вуличний ліхтар

А коли у вас дизайнерське рішення будь-якої кімнати і хочеться зробити акцент на нетиповості та деталях, вибирайте люстру 3P full, яка об'ємна, постійно в русі і створює унікальний, неповторний світлотіньовий малюнок.

Світлові промені

Якщо потрібно окремо оформити зону бра або зіграти на симетричності освітлювальних приладів, то підвіс Colorglass Balls стане незамінним рішенням. Він виглядає, ніби справжня ювелірна прикраса, що з'єднує бусинки різної фактури та кольору, а фінальним результатом є прозорий барвистий абажур.

Серія латунних ламп додасть затишку до приміщень у стилі лофт, вінтаж та класика. Традиційні для цього стилю покриття виграшно виглядатимуть у кімнатах, що оформлені в класичному стилі.

Латунні трубчасті лампи

Люстра AM lamp – це ідеальне доповнення для тих, хто зробив ставку на вінтажний класичний інтер'єр, який багато в чому навіть передає атмосферу палацової розкоші. Ажурна рамка, масивний ланцюжок та легкі декоративні елементи на склі свічника-люстри підійдуть для високих кімнат з різним функціональним рішенням.

Урожай лампи

У маркетплейсі ви знайдете ідеальне рішення для свого будинку або комерційного приміщення, незалежно від того, в класичному, вінтажному, лофт, ар-деко, Прованс, еклектика або іншому стилі воно оформлене. У нас легко купити люстру для сучасного інтер'єру за доступними цінами. Люстра – це важливий елемент у формуванні елегантного та витонченого простору, і обравши моделі від львівського виробника Pikart Lights з практично 20-річним досвідом, ви не помилитеся.