В

повсякденному житті існує безліч правил, і одне з них – турбота про якісний відпочинок. Ознайомтеся з нашими рекомендаціями щодо вибору матраца та виберіть найкращий варіант для солодкого сну. Спробуйте відійти від пружинних матраців та поринути у нові відчуття з виробами з оригінальних наповнювачів. Їхнє призначення — підвищити рівень комфорту, а також посилити

Зміст

1. Пінні наповнювачі

2. Ортопедична піна

3. Піна з масажним ефектом

4. Ортопедична піна з «ефектом пам'яті»

5. Гель

6. Волокнисті матеріали тваринного та рослинного походження

7. Прошарок для розділення блоків матраца

анатомічні та ортопедичні властивості матраца. Щоб основа була комфортною, використовуються системи наповнювачів. Найпопулярніші настилкові матеріали - це:

  • латекс;
  • ортопедична піна;
  • ортопедична піна з ефектом пам'яті;
  • гелі з ефектом пам'яті;
  • натуральні волокнисті матеріали;
  • неткані матеріали.
Спальня – место заряда бодростью и энергией
Спальня – місце заряду бадьорістю та енергією

Пінні наповнювачі

Натуральний латекс

Латекс - натуральний матеріал, використовується як наповнювач у різних приладдях для сну: матрацах, подушках, ковдрах. Бездоганна якість матеріалу зберігається протягом 20 років.

Для створення латексних виробів береться сік каучукових дерев.

Спінений латекс

Спінений латекс містить 98% повітря. Речовина збільшує обсяг у процесі перемішування, а потім вводять желативізатор та вулканізують. Пориста піна відмінно пропускає повітря, виводить вологу, перешкоджаючи цим створенню середовища для бактерій і

мікробів. М'якість піни посилює анатомічний ефект

Climalatex - різновид латексної основи, що складається з 20% натурального латексу, з кількістю пір, збільшеною вчетверо. Це створює максимально комфортний мікроклімат поверхні матраца. Блок Climalatex має рельєфну поверхню, що наділяє його мікромасажним ефектом.

Латексные натуральные основания для полноценного отдыха
Латексні натуральні основи для повноцінного відпочинку

Латекс: застосування та властивості

  1. Латекс – це середовище, де бактерії, кліщі та інші мікроорганізми не виживають.
  2. У зоновані матраци поміщають перфорований латексний матеріал. Зони жорсткості в даному випадку визначаються по діаметру осередків та відстані між ними.
  3. Існує також термін "штучний латекс". Для виготовлення використовуються пінополіуретанові суміші, але це вже зовсім інша історія.

У результаті маємо натуральний м'який наповнювач для матраца, який використовується в різних виробах, як основа для безпружинних блоків, і як настилковий матеріал у пружинних основах ліжка з такими перевагами:

  • гіпоалергенний;
  • антисептичний;
  • "дихає" - вентилює повітря;
  • не вбирає вологу;
  • термостійкий - у пористій структурі зберігається тепло
  • гігієнічний;
  • зносостійкий.
Комфортная поверхность матраса возрождает силы
Комфортна поверхня матраца відроджує сили

Ортопедична піна

Ортопедична піна (ППУ) - синтетичне волокно з комірчастою структурою, використовується для надання м'якості та еластичності спальному місцю. Її властивості змінюються залежно від

різновиди добавок. Застосовується навіть у двоспальних матрацах, оскільки завдяки міцності, підстави для ліжка з пінополіуретану витримують високі навантаження. Серед головних

переваг ППУ виділяють:

  • екологічність;
  • гіпоалергенність;
  • довговічність;
  • низьку вартість.

ППУ представлений у позиціях ключових марок:

Spring Foam і Mono Foam - марки стандартної жорсткості, має більшу еластичність і швидше відновлюється.

Ultra Foam - високоеластична піна з високим показником пружності, ефективна за будь-яких навантажень.

Ortho Foam - ортопедична піна з різною структурою осередків, які виконують функції підтримки хребта зі збільшенням навантаження. Великі бульбашки працюють для створення комфортної основи, а дрібні осередки створюють оптимальну підтримку спини. Ортопена довговічна при експлуатації, а через її осередки добре циркулює повітря.

Soft Foam – різновид ППУ високої щільності. Відчуття від відпочинку на матраці з наповнювачем - повне занурення в нього.

Aero Foam - жорсткий пінополіуретан з високою еластичність. Оскільки цей тип піни згортається без наслідків деформації, а також швидко відновлює форму, аеропену використовують для матраців з рулонним скручуванням.

Carbon Foam - ніздрювата пориста піна-абсорбент з чудовими властивостями: поглинає неприємні запахи, інфрачервоне випромінювання, відштовхує вологу, пил, стійка до бактерій.

Carbon Foam превосходит по свойствам аналоги пенных блоков
Carbon Foam перевершує за властивостями аналоги пінних блоків

Від компанії Matroluxe також зустрічаються індивідуальні пінонаповнювачі, що підвищують комфорт поверхні для сну - Memory Foam Sensivity, Comfort Layer, Layer Bliss, Air Foam, Pillowy Top Foam.

Индивидуализм Matroluxe: производство райских ложе
Індивідуалізм Matroluxe: виробництво райських лож.

Піна з масажним ефектом

На виробництві компанії Matruluxe розробили свої марки ортопедичної піни - Oxigen Foam та Natural Foam. Крім екологічності матеріали мають масажний ефект.

Массажная поверхность матраса Lilac с наполнителями – Oxigen Foam и Natural Foam
Масажна поверхня матраца Lilac з наповнювачами – Oxigen Foam та Natural Foam

Ортопедична піна з «ефектом пам'яті»

Піна "Memory" (Visco Memory) - в'язкоеластичний матеріал для застосування в подушках і матрацах. Розробили цей матеріал для

використання у космічній програмі NASA. Дія піни засноване на адаптації під температуру та вагу тіла. Це грає основну роль при старті ракети, так як м'язи космонавтів максимально розслаблені, а найменші зміни положення тіла, матеріал легко «уловлює» і

підлаштовується під нього. Матеріал, що компенсує навантаження на тіло космонавтів, був успішно випробуваний і тепер його сфера використання розширилася на виробництво матраців у Європі. Visco Memory відмінно підтримує м'язи та скелет, забезпечує вільну циркуляцію кров без передавлення судин, точно приймає контур тіла, максимально розслаблює м'язові тканини.

Гель

MemoryGel - терморегулюючий настилковий матеріал, що поєднав у собі властивості Visco Memory і Technogel у виробах від Come-for і Neolux. Віско меморі - створений для запобігання утворенню пролежнів та порушення трофічних властивостей нервових закінчень. Наведені фактори є наслідками після інсульту/інфаркту, спортивної травми. Гель «з пам'яттю»:

  • перешкоджає передавленню судин;
  • запобігає некрозу м'яких тканин;
  • прискорює реабілітаційний період без погіршення стану хворих.

Technogel® — по суті, є товарним знаком, під яким виробляють безліч видів гелів. В основі техногеля як матеріалу лежить поліуретану. Унікальність технології полягає у збереженні цілісності складу. Отримана речовина має постійний стан: компоненти не переміщуються завдяки повній відсутності у складі пом'якшувачів та речовин, що надають пластичності.

Испытайте всю мощь легкой прохлады во время сна
Випробуйте всю міць легкої прохолоди під час сну

Мікроклімат спального місця

Почуття розбитості вранці пов'язане як з неправильним вибором типу матраца, і з нерозумінням його особливих характеристик. Неспокійний сон та втома може бути наслідком перегріву тіла. Якщо ви страждаєте на подібну проблему, зверніть увагу на матраци з наповнювачем Technogel. Гель здатний поглинати тепло, інакше кажучи, спальне місце залишається довше прохолодним, що добре позначається на якості сну. Відмінні характеристики техногеля:

  1. Висока теплопровідність. Температура гелю на 30% нижче за інші настилочні матеріали.
  2. Анатомічність. Основа спального місця з гелем добре розподіляє тиск тіла. Судини функціонують у здоровому тонусі, без передавлення.
  3. Зберігається стала щільність матеріалу при перепадах температур.
Соблюдайте терморежим во время сна на изделии с MemoryGel
Дотримуйтесь терморежиму під час сну на виробі з MemoryGel

Волокнисті матеріали тваринного та рослинного походження

Кокосова койра - натуральний настилковий матеріал з використанням кокосового волокна, що має деревну жорсткість. Даний тип наповнювача популярний у виготовленні

підстав для відпочинку із жорстким рівнем комфорту. Щоб пом'якшити койру горіха та надати еластичність, вона проходить процес лактексування. Койра кокосу:

  • екологічна;
  • не викликає алергію;
  • бактерицидна;
  • пропускає повітря;
  • не вбирає запахи та вологу;
  • зберігає тепло.

Характеристики дозволяють використовувати її навіть у дитячих матрацах, тому що у неї високі ортопедичні властивості та екологічність. Часто кокосову койру комбінують із латексним наповнювачем. Поєднуючи різні за твердістю матеріали, виходить найбільш комфортне спальне місце, чи то пружинна, чи то без пружинна система. Товщина виробу неважлива, волокна кокоса використовуються в матрацах для диванів, ліжок або топерах, до того ж шарів може бути кілька. Кількість кокосових блоків залежить від бажаної жорсткості, яку виробник має намір досягти.

Латексована кокосова койра – ущільнений матеріал із волокон кокосу. Після просочення латексом основа перетворюється на монолітний блок, підвищується жорсткість, стійкість до деформацій. Після латексування основа матраца витримує високі навантаження на поверхню. Варто зауважити, що довговічність позначається на ціні. Вона вище звичайного, тому що переробка койри та латексування – трудомісткий процес.

Кокосова койра Double Latex - матеріал для посилення анатомічних та ортопедичних якостей матраца за допомогою просочення латексом на 50%. Після латексації особливо важливі такі властивості:

  • підвищується жорсткість поверхні;
  • захист від пилових кліщів та бактерій;
  • посилюється поглинання вологи на 30%;
  • підтримка мікроклімату спального місця.
Прочный настилочный материал из кокосовой койры
Міцний настилковий матеріал із кокосової койри

Койра сизаля - прошарок з рослинних волокон, отриманий з листя кактуса Агава. Настилу з даного матеріалу характерна помірна жорсткість та висока пружність. Сизаль має точкову еластичність, чим і відрізняється від деревних волокон кокоса. Койра сизаля використовується в матрацах різної жорсткості, крім підвищеної, але найчастіше в помірно жорстких підставах.

Латексована койра сизалю , як і волокна кокосового горіха, для більш високої еластичності покривають шаром латексу. Подовжені та потовщені волокна стає міцними, за рахунок чого підвищується зносостійкість усієї основи.

Натуральная основа на домашнем ложе – это наслаждение и покой до утра
Натуральна основа на домашньому ложі – це насолода та спокій до ранку

Волокна сизалю відрізняються характеристиками:

  • надміцність, у порівнянні з кокосовою койрою, тому стійкість до деформацій даного настилу вище;
  • довговічність;
  • використовується у матрацах класу «преміум».

Ви можете порадувати себе чудовою покупкою матраца з койрою сизаля, якщо ознайомитеся з колекцією Fitness від Sleep&Fly на нашому сайті.

Превосходный отдых на моделе Daily 2in1 ™Sleep&Fly
Чудовий відпочинок на моделі Daily 2in1™ Sleep&Fly

Кінське волосся - міцний матеріал з найкращими властивостями для створення якісних матраців класу «люкс», часто латексований. Ознайомившись з характеристиками матраців з шаром з кінського волосу, не дивно, що їхня підвищена вартість повністю виправдана. Кінське волосся присутнє в матрацах від виробника «Sonel», а саме в колекції Гранд, Premium elite та тонких матрацах (футонах). Ці вироби розраховані на високе навантаження – 91-140 кг.

Морська трава - натуральний матеріал з волокон морських водоростей, що використовується як наповнювач, має помірну жорсткість. Цей вид цінується за такі властивості:

  • добре тримається форма виробів із морських волокон;
  • не накопичує статичний заряд;
  • матеріал не гниє навіть за високої вологості середовища;
  • добре вентилюється;
  • славиться антибактеріальними властивостями;
  • сприяє швидкій релаксації під час сну, вдихаючи йодні пари.
Привыкайте к лучшему: чрезвычайная релаксация на матрасе с использованием морских водорослей
Звикайте на краще: надзвичайна релаксація на матраці з використанням морських водоростей

Льон - використовується в матрацах як натуральний наповнювач з цінними властивостями. Лляні настили найчастіше застосовуються в дитячих матрацах. Підстави для сну з використанням льону:

  • стійкі до розвитку грибка;
  • поверхня антисептична;
  • не викликають запалення;
  • із приємним запахом;
  • повітропропускні.

На нашому сайті ви знайдете потрібний матрац із льону у дитячій колекції Herbalis Kids. Відомо два способи обробки льону для матраців - в натуральному вигляді (голкопробивний) і з клейовою обробкою (синтетичний). Звичайно, вищеописані характеристики мають місце бути тільки при використанні голкопробивного льону, так як полотно складається з чистих волокон, скріплених на голковій машині.

Прошарок для розділення блоків матраца

Повсть - нетканий терморегулюючий матеріал з валяної вовни. Для його виробництва використовується пух чи шерсть, найчастіше овеча. Цей матеріал щільний, але повітропроникний. Також повсть використовується як утеплювач, і він здатний поглинати вологу та швидко випаровувати її.

Виробники поділяють два види повсті - жорсткий і м'який. Жорсткий тип використовується для прошарку між основним блоком матраца та настилочними, до того ж це забезпечує правильний розподіл навантаження на поверхні основи. До його складу входить 40% натуральних матеріалів - льон, бавовна, джут, шерсть. Іншу відсоткову частину становлять синтетичні волокна акрилу та поліпропілену. М'який тип повсті служить у матрацах як роздільник між пружинним або пінним блоками та настилочними матеріалами. Він не впливає на анатомічність та інші властивості матраца, а лише розмежовує шари.

Термософт - матеріал поєднав кращі якості 2-х типів повсті і служить щільним роздільником з твердого боку пружин, прошарком між м'якими настилочними матеріалами.

Флізелін – міцний нетканий матеріал для створення прошарку між пружинами. Даний тип настилу широко використовували для створення шару з боку твердої пружинної системи. Зараз флізелін замінили на міцніший і сучасніший настил — спанбонд.

Ватин - матеріал, що виконує функцію розшарування пружинного блоку та настилочних матеріалів. У його складі натуральна бавовна разом із напіввовняними та синтетичними наповнювачами. Представлений двома видами: термоватин, голкопробивний ватин. Натуральний ватин, де у складі 100% шерсть використовувати не рекомендується, тому що тести довели його недовговічність, зате варто вибирати бавовняний ватин. Цей термонаповнювач застосовується у виробництві матраців «Sonel» (колекції – Standart, Premium, Premium elite, Status Line, Bi-eko Superline).

Спонфлекс - пружний пластичний матеріал, до складу якого входить льон, бавовна, джут. Використовується як прошарок між основним блоком матраца та його верхнім шаром. Результати використання спонфлексу:

  • довго зберігає виріб для сну у початковому стані;
  • матеріал не деформується;
  • настил із спонфлексу не впливає на жорсткість;
  • збільшує комфорт спального місця;
  • посилює анатомічний ефект, оскільки сприяє розподілу навантаження по всій поверхні матраца.

На сайті «Porte's» ви знайдете матрац зі спонфлексом від виробника Come-for у тонкому матраці «Дует» та дитячому «Софті».

Оцените анатомичность тонкого матраса от производителя Come-for
Оцініть анатомічність тонкого матраца від виробника Come-for

Перевага кожного настилкового матеріалу є суто індивідуальним фактором, але вам допоможуть деякі закономірності:

  1. Для дитячих матраців використовуються натуральні високоякісні наповнювачі, підвищуючи ортопедичні властивості ложе за жорсткістю - це льон, койра кокоса, сизаля, спонфлекс.
  2. У виробах преміум класу включаються настилкові матеріали: кінський волос, морська трава, натуральний латекс.
  3. Вибирайте матраци з терморегулюючим ефектом, у складі яких є MemoryGel, ватин, різні типи повсті.
  4. Якщо ви часто страждаєте на алергію, вам потрібно вибирати особливо якісні підстави для ліжок, де не розмножуються бактерії - це натуральний латекс, високоякісні марки ортопедичної піни.
  5. У разі підвищеної дратівливості допоможе сон на матрацах із морською травою. Також у нас є матраци з лавандою, ментолом, льоном. Їхня поверхня виділяє приємний природний запах, забезпечуючи ароматерапію для швидкого розслаблення. Підходить людям з порушенням нервової системи, що страждають від головного болю.
Спать на натуральном основании – завидная роскошь современного жителя мегаполиса
Спати на натуральній основі – завидна розкіш сучасного мешканця мегаполісу

Індивідуальний вибір основи для ложі – це обов'язкові умови для тих, хто любить зустрічати щоранку з посмішкою та бадьорістю у тілі. Ось чому інформація про перераховані наповнювачі важлива для реалізації та адаптації під ваші потреби.