Сучасна люстра може стати справжньою окрасою кімнати, а може і суттєво зіпсувати інтер'єр. Все залежить від того, наскільки вона гармонійно виглядає в приміщенні. Ця стаття допоможе вибрати нову люстру для вашого інтер'єру.

Якою має бути сучасна люстра?

Дізнатися люстру сучасного стилю можна з її оформлення. Дизайн такої моделі ґрунтується на геометрії. Вона може бути складною або навпаки, легкою та простою, у вигляді прямих ліній. А вже на цьому геометричному каркасі розміщуватимуться плафони або елементи декору.

Класичні люстри можуть бути виконані в сучасному прочитанні. Такі моделі не перевантажені кришталем і різними хитромудрими деталями. Вони елегантні, але лаконічні та у своїй основі мають чітку геометричну форму.

Вибір сучасних люстр та світильників величезний. Наприклад, на сайті магазину Grand Versal можна знайти потрібну модель на будь-який смак. Щоб світильник гарно вписався в інтер'єр і забезпечив гарне освітлення, потрібно його правильно підібрати. Зробити вдалий вибір допоможуть такі правила.

Сучасні люстри в інтер'єрі

1. Звертайте увагу на розмір, коли ви замовляєте через інтернет

Іноді просто прочитати характеристики недостатньо. Для кращого розуміння розміри потрібно побачити живою. Для цього можна, наприклад, виміряти свою стару люстру і порівняти її з новою габаритами. Якщо такої можливості немає, спроектуйте розмір майбутнього світильника на будь-який предмет. Так ви зрозумієте, чи підійде обрана люстра для інтер'єру.

2. Завжди враховуйте загальну концепцію інтер'єру

Наприклад, якщо в інтер'єрі кухні є елементи золотого відтінку, люстра з хромованим каркасом, швидше за все, не підійде. Вона може здаватися в такому інтер'єрі чужорідною деталлю.

Подивіться, які елементи переважають в оформленні меблів або декору: дерево, золото, хром, натуральний камінь. І вибирайте люстру, яка гармонійно перегукуватиметься з цими матеріалами своїм відтінком і текстурою.

3. Не варто вибирати бра та настільну лампу з тієї ж серії, що й люстру

Через це інтер'єр може вийти дуже симетричним і штучним. Ідентичність дизайну більш властива для канонічної класики, ніж домашнього простору. Щоб світильники гармонійно поєднувалися між собою, достатньо вибрати моделі зі схожими характеристиками. Наприклад:

  • Плафони з однакового матеріалу: з кришталю, тканини, матового або кольорового скла.
  • Подібна структура каркасу. Наприклад, гладкий чи рифлений метал, натуральне дерево.
  • Подібна палітра. Це може бути однаковий колір каркасу або схожий відтінок плафонів.

Таке поєднання буде виглядати як красива та стильна еклектика.

Правильно вибрати люстру

4. Купуючи підвісний світильник, завжди звертайте увагу на колір підвісу (дроту)

Ця деталь здається несуттєвою, але насправді вона може значно зіпсувати інтер'єр. Наприклад, на тлі світлих стін ніжного блакитного відтінку чорний провід виглядатиме неприродно. Звісно, ви до цього звикнете. Але чи не краще відразу вибрати модель на більш підходящому білому підвісі?

5. Обов'язково враховуйте площу освітлення люстри

Навіть найкрасивіша і гармонійно підібрана люстра може виявитися невдалим вкладенням грошей, якщо не врахувати цей фактор. Наприклад, освітлювальний прилад із площею освітлення 29 м2 буде надто яскравим для кімнати 15 м2 . Знаходиться в такому приміщенні просто не комфортно. Щоб зрозуміти, чи підійде для вашої кімнати обрана люстра, обов'язково пошукайте в описі або дізнайтесь у консультанта магазину площу освітлення.

Більше корисних порад та лайфхаків ви знайдете у цьому відео.