Н

а на сайті Міністерства культури були опубліковані результати Міжнародного архітектурного конкурсу проектів на кращу пропозицію об'єкту «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності».

Ним став проект німецьких архітекторів Яна Кляйхуса (Jan Kleihues) та Йоханеса Кресснера (Johannes Kressner) з архітектурного бюро Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH.

«Для нас велика честь взяти участь у цьому конкурсі, проведення якого свідчить про те, що Україна – це відкрита світу нація», - розповіли автори проекту.

Музей буде розташований на вершині пагорба, а сама будівля оперізуватимуть пандуси, що ведуть на відкритий оглядовий майданчик на даху.

За словами Йоханеса та Яна у своїй роботі вони постаралися гармонійно поєднати Музей та Меморіал. Це полягає у відображенні ніш, які будуть розташовані на Алеї Героїв Небесної Сотні, де розмістяться пам'ятники на честь героїв.

«Особливо приємно усвідомлювати те, що ідея, яку ми заклали у проект, було прочитано членами журі під час оцінки нашої роботи. Це ідея пологого пандусу, який перетворює музей на фінальну точку дороги пам'яті», – поділилися архітектори.

Усередині заплановано розміщення виставкового простору та водного басейну, що налаштовує на роздуми.

Після підбиття підсумків конкурсу в номінації «Музей Революції Гідності» та громадського обговорення з переможцем конкурсу буде укладено договір та розпочнеться розробка проектної документації з будівництва.