З похолоданням люди не тільки змінюють літній гардероб на зимовий, а й дістають теплу ковдру. А якщо його немає, то вирушають на пошуки кращого варіанту, який зможе забезпечити комфортний сон та затишок, наперекір мінусовій температурі за вікном. Щоб вам було простіше купити ковдру з доставкою в Україні, пропонуємо ознайомитися з важливими моментами, які впливають на характеристики виробу.

Наповнювач – синтетичний чи натуральний?

Це перше, на що потрібно звертати увагу, особливо якщо людина схильна до алергії. У цьому випадку слід відмовитися від натуральних матеріалів тваринного походження (пуху та вовни) на користь штучних аналогів. Останні, до речі, є екологічно чистими та безпечними, тому не варто боятися синтетики.

Ковдра для зими

Фото https://podushka.com.ua/. Ковдра супертепла зимова SoundSleep

Найпоширеніші наповнювачі для зимових ковдр.

  • Пух/перо. Популярність матеріалу пояснюється його неймовірною легкістю, м'якістю та здатністю максимально зберігати тепло. А внаслідок гарного повітрообміну пух не перегріває тіло, забезпечуючи комфортний мікроклімат для повноцінного сну. У продажу є ковдри як зі 100% пуху, так і з присутністю пера (до 40%).
  • Вовна. Головна перевага вовняних виробів – лікувально-профілактичні властивості. Вони дарують сухе тепло, тому ефективно усувають ревматичні болі, борються з артритами та т.п. При цьому такі ковдри мають гарну гігроскопічність — вони вбирають вологу і при цьому залишаються сухими. А внаслідок ланоліну із природною антисептичною дією не поглинають сторонні запахи.
  • Поліестер. Гіпоалергенне силіконізоване мікроволокно нового покоління. М'який та ніжний наповнювач, який добре зігріває, пропускає повітря та зберігає форму навіть після багаторічного використання.
  • Бамбук. Гігієнічний наповнювач з бактерицидною дією, який поряд з легкістю має чудову теплозберігаючу здатність. Також рослинні екстракти забезпечують розслаблення та дарують здоровий сон.

Якість пошиття

Від цього залежить не лише довговічність речей для сну, а і їхня здатність забезпечувати комфорт. Наприклад, ковдри та постільна білизна в магазині "Подушка" відповідають основним вимогам до постільної білизни.

  • Рівні рядки. Прямі шви та ретельно оброблені краї свідчать про добротне пошиття і надають виробу солідного вигляду. Особливо це стосується стьобаних моделей.
  • Якісна фурнітура. За наявності блискавок, ґудзик та інших елементів вони мають бути міцними та безпечними у використанні.

Вибираючи ковдру, керуйтеся не лише ціною, а й власними потребами. Тоді воно зможе виправдати ваші очікування та створити комфорт у найморозніший зимовий день.

Якісно пошита ковдра для зими

Фото https://podushka.com.ua/. Ковдра вовняна зимова Luxury Linens