Вибираємо матрац при остеохондрозі: що важливо знати. Гіподинамічний спосіб життя переважної більшості сучасних людей призвів до того, що хвороби кісткової системи стали дуже поширеними. У багатьох із тих, хто старше 30 років і працює на малорухливій роботі, діагностують остеохондроз. Ця хвороба торкається не лише міжхребцевих дисків, а й хрящових тканин. Тому в людини починає хворіти спина, з'являється безсоння, головний біль та відчуття хронічного дискомфорту. Ортопед у разі призначає обстеження і терапію. Не менш важливим аспектом стає організація правильного спального місця.

Підбір якісного ортопедичного матраца дозволить забезпечити кістковій системі організму хорошу підтримку під час сну. Це не тільки матиме сприятливий ефект у лікувальному плані, але й сприятиме комфорту. У вас зменшаться біль та з'явиться можливість відчувати повноцінний відпочинок. остеохондроз

Який тип матраца вибрати?

Виходячи з того, що остеохондроз є досить поширеним захворюванням, фахівці розробили низку рекомендацій, які є ефективними при підборі матраца. Пропонуємо з ними ознайомитись.

Отже, є кілька типів ортопедичних матраців в інтернет-магазині "Магдек", які можна купити в Києві людям з цією недугою:

  • Матрац на незалежних пружинах. Цю технологію називають ПокетСпрінг. Її суть у тому, що у процесі виробництва кожної пружини передбачається окремий чохол. Вся конструкція разом нагадує бджолині стільники. Коли одну з частин матраца йде навантаження, виріб виявляє пружність і деформується. Цим блок ПокетСпрінг відрізняється від традиційної технології Боннель – залежного блоку, де всі пружини взаємодіють між собою.
  • Безпружинний матрац, що має жорстку основу. Цей варіант відмінно підходить для людей, у яких, крім остеохондрозу, є проблеми із зайвою вагою. Такий матрац здатний виконувати свою функцію, не деформуючись. Це убезпечує від «ефекту гамака» та передчасного зносу виробу, а також дозволяє користувачеві матраца уникнути дискомфорту. Як наповнювачі зазвичай використовуються натуральний латекс, пінополіуретан і кокосове волокно (койра).

Якщо ви страждаєте на остеохондроз, матрац, який вибираєте, повинен мати помірну жорсткість. Занадто жорстке спальне місце призведе до хронічного дискомфорту та неможливості нормально висипатися. А м'яке не зможе підтримувати спину в рівному положенні, що загрожує посиленням деформацій і погіршенням стану людини, яка страждає на остеохондроз. матрац при остеохондрозі

На що звернути увагу: важливі критерії

При покупці матраца клієнту з остеохондрозом варто брати до уваги такі аспекти, як:

  • Тип наповнювача. Навіть у пружинному матраці можуть бути додаткові шари – наприклад, з натурального латексу, пінополіуретану, кокосового волокна, memory foam (так називається спеціальна ортопедична піна, яка має «ефект пам'яті»).
  • Жорсткість. Цей чинник є вирішальним. При остеохондрозі слід вибирати матрац помірної жорсткості. Це може бути показник 3-4 за 5-бальною системою. Можна вибрати матрац із комбінованою жорсткістю, одна сторона якого відповідає позначці 3, а друга – 4. Це буде оптимальне рішення для людей, які мають проблеми з хребтом.
  • Наявність чи відсутність пружинного блоку. Прийнятний як один, так і інший варіант. Але, як уже згадувалося, блок Боннель буде не найкращим рішенням при остеохондрозі. Технологія ПокетСпрінг має значно кращі ортопедичні властивості.

Також дуже важливо радитись зі своїм ортопедом. На сучасному ринку іноді можна побачити матраци, які рекламуються як вироби, що сприяють боротьбі з остеохондрозом. Але це лише рекламний хід. Незважаючи на те, що захворювання поширене, немає деталізованих універсальних рецептів від нього для всіх людей. Лікар, який краще знає ваші індивідуальні особливості організму, може компетентно порадити тип матраца своєму пацієнтові. Тоді консультанту від компанії-виробника залишиться лише підібрати конкретну модель виробу, що відповідає озвученим параметрам.

як вибрати ортопедичний матрац при остеохондрозі

Характеристики матраца

Коли робите покупку, дивіться в описах товарів їх характеристики. Це базова інформація, яка є вкрай важливою. Адже якщо матрац не відповідає вашій вазі, він прогинатиметься і деформуватиметься. У такому разі чекати від виробу ортопедичного ефекту вкрай марно. В описах матраців на сайті magdek.com.ua ви можете побачити за кожною моделлю, яку максимальну вагу вона здатна витримувати. Орієнтуйтесь на ці дані у процесі придбання.

Також необхідно, щоб матрац був виготовлений з гіпоалергенних матеріалів. У товарній лінійці, представленій у каталогах інтернет-магазину "Магдек", ви побачите саме такі вироби.

Ще один важливий момент, про який не слід забувати, це співвідношення характеристик матраца та вашого віку. Чим старший користувач, тим м'якше повинен бути матрац для нього (але не настільки м'яким, щоб втратити ортопедичні властивості).

Крім цього, варто звернути увагу на товщину матраца ортопедичного, який купуєте. Краще брати класичні високі матраци з великою товщиною, тому що їх ортопедичні властивості найкращі. Тонкі футони та топери теж популярні, адже дозволяють вирівняти основне спальне місце, але це не той варіант, який забезпечить належний лікувальний ефект при остеохондрозі.

Якщо у вас остеохондроз шийного відділу, то, крім якісного матраца, варто придбати ортопедичну подушку. Так можна буде досягти комплексного лікувального впливу та підвищити рівень комфорту під час відпочинку.

На сайті magdek.com.ua компанії Магдек ви побачите безліч варіантів гарних матраців. А досвідчені консультанти допоможуть підібрати виріб відповідно до тих параметрів, які озвучили ваш ортопед. Також тут представлений широкий товарний ряд матраців за різними цінами. Тому ви зможете знайти те рішення, яке вміститься до наявного бюджету.