Для динамічного бізнес-розвитку, вдалих переговорів, проведення тренінгів, нарад зі співробітниками, клієнтами та партнерами необхідно мати окреме приміщення. Від того, як воно обладнане, залежить імідж і престиж компанії, тому рекомендуємо для оформлення використовувати найсучаснішу стилістику – лофт. У статті – рекомендації, який має бути загальний дизайн, техніка, декор, столи та крісла для конференцій.

Основні риси стилю лофт

Відсутність захаращення – свобода простору. Просторі вікна з великою кількістю природного світла. Багато штучного освітлення – ефектно виглядатимуть «заводські» освітлювальні прилади, а також підвісні конструкції на штирях або спицях, прямокутні конструкції. Цікаво виглядають прожектори їм яскраво виражене штучне світло. Жодних плавностей ліній — в лофті все досить спартанське, добре виглядає строгість форм, грубість, комбінація різних фактур. Для оформлення використовуються такі матеріали як дерево, цегла, камінь, шкіра (будь-яка), фанера, метал, скло з ефектом необробленої, незавершеної поверхні. Колірне рішення може бути класичне — пастельне, але найбільш вигідно виглядатимуть відтінки цегляного, бежевого, пісочного та сірого кольору. Крісла для конференцій можуть бути класичними чорними. Стіни навіть можна не до кінця тинькувати та оформляти, залишаючи деякі ділянки з просто підфарбованою цеглою або «неакуратно» покритим бетоном. Декор – різні інтерпретації композицій із труб, канатів у вигляді різних перероблених деталей.

Меблі конференц-зали в стилі лофт

Усі предмети мають бути максимально функціональними, часто до таких застосовується поняття «розумні». Для підтримки загальної концепції можна купити крісла для конференцій прямої форми, грубого дизайну та навіть без оббивки. Якщо все-таки більше цінуєте комфорт, краще поекспериментувати з натуральною та штучною шкірою, текстилем, що нагадує мішковину, грубою тканиною. Стіл можна вибрати візуально "важкий" і громіздкий, що продовжує загальну геометрію. Стільниця може бути у вигляді листа дерева, металу або формованої фанери на простих тонких ніжках. Поверхня меблів – з облізлим, шорстким ефектом «старовини». Цікавим буде поєднання грубого дерева з глянсовою сталлю та хромуванням, шкіра з алюмінієм.

Техніка в конференц-залі у стилі лофт

Попри загальний ефект простоти та брутальності, це не означає, що технічне оснащення простору має бути примітивним. У столі бажано підготовлені порти для заряджання, навушників, мікрофонів, підключення пристроїв. Крісла для конференцій також можна оснастити власниками та столиком-планшетом. На стінах – екрани, інтерактивні панелі, скляні маркерні дошки. Крім того, можуть знадобитися комплект акустики та для відеоконференції, мультимедіа-проектор, мікрофони, камера, контролер, відеобуклет, віртуальні книги та каталоги, система зв'язку.