Покрівельні роботи — що це

Професіонали поділяють терміни «дах» та «покрівля». У першому випадку, як правило, мається на увазі вся конструкція, яка обрамляє гору будинку, тоді як покрівля — це покриття, що захищає будівлю від негативного впливу атмосферних опадів, ультрафіолету та інших факторів. Відповідно, покрівельні роботи включають весь комплекс будівельних заходів щодо будівництва даного структурного елемента, у тому числі процес підготовки.

Види покрівельних робіт

До найбільш потрібних робіт, пов'язаних з монтажем покрівлі, можна віднести:

  • розробку та створення кроквяної системи;
  • укладання ізоляційних шарів (а саме — систем утеплення, паро-і гідроізоляції);
  • монтаж покрівельного покриття;
  • встановлення водовідвідної системи;
  • монтаж карнизів та звисів.

 

Список необхідних робіт може відрізнятися, залежно від конкретної категорії покриття (металочерепиця, бітумна черепиця, керамічна черепиця тощо). При цьому, довіривши покрівельні роботи у Києві фірмі Roof-Art, ви можете розраховувати на дотримання всіх правил. Крім того, фахівці завжди зможуть зробити розрахунок та комплектацію матеріалами, виконати точні виміри, а також ревізію чи обслуговування вже існуючої покрівлі.

Порядок виконання покрівельних робіт

Якісне облаштування даху, у тому числі покрівлі, полягає у дотриманні ключових етапів, які визначають довговічність та функціональність покрівлі:

 

  1. Створення кроквяної конструкції — здебільшого зводиться з дерев'яних брусів. Кількість та форма брусів визначається розмірами будівлі та особливостями самого даху.
  2. Укладання ізоляційних матеріалів — з боку горища кріпиться пароізоляційна мембрана і набивається решетування для фіксації. Далі між кроквами встановлюється утеплювач, а на нього — настилається гідроізоляційний шар.
  3. Укладання суцільної основи та покрівельного покриття — на гідроізоляцію з решетуванням монтуються суцільна основа, килим підкладки та безпосередньо гонти черепиці. При цьому металочерепиця кріпиться відразу до решетування.
  4. Оздоблення карнизів та монтаж водовідвідної системи.

 

Який варіант покрівлі ви не обрали, довіряти її укладання рекомендується досвідченим фахівцям. Адже недотримання технології монтажу може суттєво позначитися на експлуатаційних властивостях матеріалу. В ідеалі — ще на етапі проєктування звернутися до професіоналів, які допоможуть з підбором оптимального покриття.