Л

амінат грає велику роль інтер'єрі кожного приміщення. Він задає напрямок усієї композиції – від простого та мінімалістичного до строго та аристократичного. Кожне колірне рішення та застосовувані технології створюють різні ефекти. Вони можуть візуально розширити або звузити простір житлової кімнати. Фактура матеріалу визначає його якість і те, як він вписуватиметься у певний тип приміщення.

У цій статті, ви дізнаєтеся який ламінат краще використовувати, коли ви вибираєте один із стилів: скандинавський, поп-арт, готика, мінімалізм, класичний, кантрі, прованс, шале та закінчено в кінці статті будуть цінні поради дизайнера.

Стиль кантрі в інтер'єрі

Відмінна риса цього стилю – поєднання натуральних матеріалів, кольорів та форм. Вони створюють затишний і домашній інтер'єр , в якому хочеться перебувати та насолоджуватися кожною хвилиною. Дизайнери віддають перевагу колекціям, які імітують натуральну необроблену деревину.

Стиль кантри в интерьере. Ламинат кантри
Кантрі більше сільський стиль, якому властива легка грубуватість та натуральні матеріали

Для кантрі важлива ще й автентична поверхня, що має яскраво виражену текстуру. Таким чином, є можливість не тільки побачити, але й тактильно відчути якісне покриття в теплих коричневих і сірих тонах. Такий стиль більше підійде для заміських будинків та котеджів. Він чудово вписується в екодизайн.


Ламинат кантри замечательное напольное покрытие
Виражена структура для підлогових покриттів характерна ознака стилю кантрі

Стиль прованс в інтер'єрі

В основі прованського стилю лежить розміреність, неквапливість, простота та високий рівень комфорту. Акцент робиться на світлі пастельні тони підлоги, стін та стелі. Ламінат, що має колір біленого дуба, гармонійно виглядає з вінтажними меблями. Для підкреслення фактури використовуються моделі з ефектом «старіння» та «потертості».

Стиль прованс в интерьере напольных покрытий
Скільки про прованс писано-переписано, але стиль у тренді та правильно його оформляючи ви отримаєте привабливий інтер'єр


Ламинат в стиле прованс
Пастельні тони підлоги та стін, ймовірно для того, щоб око не втомлювалося розглядаючи квіткові візерунки прованського стилю

Стиль шале

Що відрізняє шале від інших стилів? У ньому поєднується дерево і камінь, тому оформлення підлоги має бути досить простим.

Стиль шале в прихожей. Светлый ламинат
Передпокій, на підлозі комбінація підлогових покриттів: плитки та ламінату

Відмінним рішенням стане ламінат яскравих натуральних кольорів. Найбільшою популярністю користується ламінат горіх, дуб та ясен.


Відтінок підбирається відповідно до інтер'єру, а також використовуються традиційні способи укладання.

Общая цветовая гамма интерьера определяет цвет ламината
Загальна колірна гама інтер'єру визначає колір ламінату.

Японський стиль

Особливість обраного стилю – поєднання мінімалізму, аскетичної простоти та природності. Для підбору підлогового покриття важливо враховувати, що інтер'єр повністю обезличен. Кожна деталь має значення і місце.

Ламинат в интерьере фото. Японский стиль
Вся краса японського стилю, бачимо фаворити-колір: чорний і червоний, ламінат здебільшого світлий

При оформленні підлоги вибирають моделі, які імітують традиційні японські матеріали (бамбук, сизаль та ін.).

Ідеальний варіант – світлий ламінат.


Існують стилі, де глянсові поверхні не використовують, але це не про східні стилі, вибираючи ламінат для японського стилю, сміливо йдіть у секцію, де розташований глянцевий ламінат.

Ламинат для японского стиля часто имитирует структуру бамбука
Ламінат для японського стилю часто імітує структуру бамбука.

Також рекомендуємо вибирати ламінат з фаскою, вона також надає покриттю вигляду натуральної дошки.

Перед укладанням ламінату важливо провести повне вирівнювання підлоги. Як підкладка використовуються пробка або спінений полістирол. Ці матеріали запобігають неприємним скрипам і покращують теплоізоляцію.

Класичний стиль в інтер'єрі

Для оформлення свого будинку багато хто вибирає класичний стиль інтер'єру. Такий вибір продиктований консерватизмом ліній, звичним декоруванням та насиченим коричневим кольором.

Классический стиль в интерьере
Для класичного стилю найчастіше використовують темний ламінат. Вибираючи відомого виробника, високий клас зносостійкості ви отримаєте якісний ламінат на довгі роки.

Ламінат у теплих тонах:

  • Бурштин;
  • дуб;
  • каштан;
  • капучино та ін.

Немає особливої різниці, яким буде тип поверхні: матовим, блискучим або глянсовим. Ця деталь повинна відповідати призначенню кімнати та її прохідності. Укладання ялинкою імітує благородні деревини, створюючи багатий і незабутній інтер'єр.

Ламинат в классическом стиле интерьера
У класичному стилі підлога грають роль п'єдесталу для решти краси інтер'єру

Мінімалізм в інтер'єрі

Для стилю мінімалізму характерна відмова від усього зайвого. У такому інтер'єрі акценти робляться на найважливіших об'єктах. Світлий ламінат ідеально контрастує з великими просторами. Він дуже практичний у побуті, тому що на ньому не видно пилу, але механічні пошкодження можуть бути помітні, краще вибрати ламінат класом від 33.

Важливо дотримуватися однотонних кольорів при виборі покриття для підлоги. Виражені текстури, брашування, імітація дерева, все це протипоказано для вибраного стилю. Ідеальний варіант, коли покриття для підлоги на себе увагу не привертають.

Ламинат в интерьере минимализма
Мінімалізм говорить сам за себе, що менше ви помічаєте – тим краще реалізована ідея цього стилю

Дизайнери рекомендують вибирати глянцеві покриття, оскільки атмосфера природності не підходить для таких приміщень. Найбільшу популярність має ламінат світлих відтінків, наближених до білого. Він добре виглядає на тлі чорного та сірого.

Серые оттенки ламината для минималистичного интерьера является приоритетным цветом
Сірий відтінок ламінату для мінімалістичного інтер'єру є пріоритетним кольором.

Готика в інтер'єрі квартири

Стиль готика складний у реалізації, але неймовірно гарний. Високі стелі, химерні візерунки та яскраві вітражі. Заходячи в таке приміщення, ви ризикуєте зустрітися з середньовічним лицарем, ну або на крайній край вождем войовничого племені готовий.

Але не все страшно, сьогодні стиль осучаснився, тому сміливо за експерименти.

Готика в интерьере. Ламинат
Як багато ви бачили реалізованого інтер'єру у готичному стилі? Напевно, не багато. Темні покриття підлоги найчастіше використовують у цьому стилі

У готичному стилі проявляється вишуканість та лаконічна краса.

Необхідно дійсно докласти зусиль, щоб підібрати покриття, тому що повинен створюватися ефект потемнілих з часом, зістарених дощок, або квадратної плити з імітацією каменю.

Чорний та темний ламінат допоможуть створити таємничість та затишну атмосферу. Яскраво виражений фактурний малюнок підійде для таких типів приміщень:

  • вітальня;
  • передпокій;
  • робочий кабінет.
Темный ламинат для интерьера в готическом стиле
Темний ламінат у вигляді структурної дошки ідеально підходить для готичного стилю.

Інтер'єр у стилі Поп-арт

Як кажуть у народі: "зараз буде рвань".

Йтиметься про цікавий і популярний стиль в інтер'єрі квартир і будинків. Він вважається візитною карткою прогресивних та творчих людей. У цьому інтер'єрі панують найнесподіваніші кольори.

Натуральність абсолютно не важлива, глянець вітається, все віддається в жертву неординарності.

Якщо ви знайдете ламінат з нестандартними декорами, яскравими кольорами, знайте – це ваш ламінат, якщо ви в стилі поп-арт.

Яркий цветной ламинат для спальни
Найяскравіший із розглянутих стилів. Що викликає елементи інтер'єру, тим ближче ви до ідеалу цього стилю.

Не дивно, що для оформлення підлоги кімнати можна використовувати такі відтінки:

  • синій;
  • зелений;
  • червоний;
  • фіолетовий та ін.

Скандинавський стиль в інтер'єрі

В оформленні інтер'єру домінують спокійні, білі та світлі тони. Щоб інтер'єр не перетворювався на безликий простір, обов'язково розставляють колірні акценти, використовуючи для цього яскраві кольори: жовтий, синій, червоний, зелений. Це легко зробити за рахунок корпусних меблів та декору.

Скандинавский стиль любит светлый ламинат с природным эффектом
Скандинавський стиль любить світлий ламінат із природним ефектом

Вибираючи для цього стилю покриття для підлоги, ми відштовхуємося від властивих цьому стилю базових світлих відтінків . Це класичний підхід.

Світлий ламінат у скандинавському стилі

Другий підхід, який трохи відходить від традиційних стандартів, це вибір ламінату, який імітує:

  • шорсткості;
  • потертості;
  • сліди від фарби;
  • дерев'яну структуру (ламінат під дерево).

Ключова думка, в цьому випадку - акцент на природності покриття, його колір відходить на другий план, він може бути темнішим, важливо передати природність матеріалу. Вибираючи паркетну дошку це не проблема, а ось ламінат скандинавського стилю передбачає комбінацію ефектів, перерахованих вище.

Ламинат в скандинавском стиле с фактурой под дерево
Також для обраного стилю підходить темніша за тоном підлога, але тільки в тому випадку, коли вони максимально передають природний малюнок.

Керуйтеся цими рекомендаціями, це дозволить вам створити унікальний та світлий інтер'єр.

Не забувайте, що скандинавський стиль місцями простакуватий, легкий, але обов'язково функціональний з оригінальним дизайном предметів інтер'єру.

Светлый пол – неотъемлемая часть скандинавского стиля в интерьере
Світла підлога – дуже практичне покриття, скандинави дуже люблять простоту та функціональність

Поради та рекомендації щодо вибору ламінату від дизайнера:

  1. Підлогове покриття може бути укладене різними способами. Одним із популярних варіантів у 2018 році вважається діагональне укладання. Вона допомагає інакше сприймати звичний тип простору.
  2. Для візуального розширення невеликої кімнати рекомендовано ламінат із глянсовим ефектом. Він перетворює інтер'єр, але найбільшою мірою схильний до зносу і забруднень. На ньому відразу видно пил і дрібні подряпини, тому його не можна використовувати на кухні і в дитячих кімнатах.
  3. Підбираючи відповідний відтінок підлоги, необхідно враховувати рівень освітленості. Для сонячних кімнат краще вибирати світлі моделі, а для темних – навпаки.
  4. Темні меблі добре гармонують зі світлою підлогою, але в поєднанні з однотипними дверними отворами створюється ефект похмурості. Як невеликий контрастний елемент можна використовувати плінтус. Він має поєднуватися з одним із предметів інтер'єру.
  5. Відтінок покриття може змінюватись залежно від розташування світильників, вікон та кольору наявних предметів. Для приміщень з високою прохідністю ідеально підійде світле покриття, на ньому не так видно дрібні дефекти.

Поради та рекомендації дизайнера полегшують завдання з пошуку відповідного варіанту, але остаточне рішення слід приймати відповідно до вибраного стилю в інтер'єрі.