Інтер'єрна мода прагне спрощення. Вже кілька років основою її трендів стають комфорт і простота. І ця тенденція стосується кожного аспекту інтер'єру – від дизайну меблів до матеріалів, з яких вони виготовлені. Меблі з масиву натурального дерева, як і раніше, досить популярні. Але більшість людей приходять до усвідомленого споживання і вибирають дешевші корпусні меблі з ЛДСП. Компаніям та майстрам, які займаються виробництвом меблів, ця тенденція також приносить користь. Набагато вигідніше купити ЛДСП та виготовити кілька предметів меблів з лаконічним дизайном, ніж витратити у рази більше часу та фінансових вкладень на роботу з натуральним деревом. Розбираймось, як зміг ЛДСП перевершити масив натурального дерева.

Що таке ЛДСП і в чому переваги цього матеріалу

ЛДСП виготовляються з деревної стружки та смол. Ці інгредієнти перемішують, формуючи однорідну масу, а потім обробляють методом гарячого пресування. Коли матеріал остигає, на його поверхню наносять меламінову плівку - покриття на основі термореактивних полімерів. Меламінова плівка надійно захищає деревно-стружкову основу від дії вологи та інших факторів, що пошкоджують. Дизайн декоративного покриття може бути різноманітним. Найчастіше для виготовлення меблів вибирають плити з дерев'яним візерунком. Такі малюнки виглядають естетично та дуже натурально. Візуально якісні меблі з ЛДСП не відрізняються від моделей з масиву.

Основні переваги ЛДСП:

  • Довговічність. Термін служби середньої якості меблів з ЛДСП становить до 10 років. Якщо дотримуватись правил експлуатації меблів і дбайливо до неї ставитися, вона прослужить набагато довше.
  • Висока стійкість до вологи. Ламіноване покриття надійно захищає матеріал від підвищеної вологості та контактів із водою. ЛДСП, на відміну від дерева, не поведе через вологий мікроклімат у кімнаті.
  • Різноманітність дизайну. ЛДСП доступний в однотонному форматі та в різних варіаціях дерев'яного візерунка. Можна вибрати потрібний варіант для будь-якого інтер'єру.
  • Доступна вартість. Ціна меблів з ЛДСП набагато нижча за вартість моделей з масиву. При цьому ЛДСП не поступається якістю, ні довговічністю, ні красою.

З ЛДСП виготовляють будь-які меблі: від шаф та полиць, до пеленальних столиків та дитячих стелажів для іграшок. Матеріал досить постійний у обробці, тому він відмінно підходить для реалізації дизайн-проектів будь-якої складності.