Сучасні смартфони – дуже функціональні пристрої. Вони мають велику потужність і можуть долати важкі завдання. На великих екранах діагоналлю від 6.4 дюймів добре видно інформацію, зокрема текст. На них зручно грати, дивитися фільми та навіть виконувати робочі завдання. Але вони все ще залишаються менш зручними, порівняно з планшетами. Причина в недостатньо великому розмірі. Тому планшети досі залишаються затребуваними та не зникли з ринку.

Постає інше питання — навіщо воно потрібне, якщо є ще й ноутбуки. Тут причина в компактності та вазі. Його зручніше носити із собою на роботу, навчання, на прогулянку та просто переміщаючись по квартирі.

Планшет у руках

Web-серфінг та спілкування

Середня діагональ сучасних смартфонів складає 6.4-6.5 дюймів, а планшетів – 9-10 дюймів. На великих екранах найкраще видно інформацію сайтів. Причин цьому є дві:

  • літери та картинки більше, що набагато зручніше;
  • структура подачі інформації інша, її міститься на екрані більше.

В інтернет-серфінгу мобільні телефони зручні та ефективні, але планшети все ще краще. Знайти потрібну інформацію на них якнайшвидше, оскільки вміст сайту оцінюється швидко.

Значно зручніше вони при використанні соцмереж. Переваги відчуваються у перегортанні стрічки новин, перегляданні профілів друзів та простому спілкуванні в месенджерах.

Дзвінки по відеозв'язку приносять більше задоволення, оскільки співрозмовника видно краще.

Робота та навчання

Найбанальніше — робота з текстами. На габаритному екрані більше клавіатури. Відповідно, потрапляти за потрібними літерами легше. Під час написання текстів допускається менше випадкових помилок, що підвищує швидкість виконання актуальних завдань. До деяких планшетів можна підключити зовнішню клавіатуру. У такому випадку пристрій може використовуватися, як аналог ноутбука, лише менше.

Переваги планшета перед смартфоном відчуваються при редагуванні та демонстрації таблиць, графіків, презентацій. Вони набагато зручніші під час роботи з візуальним контентом.

Розваги та дозвілля

На великому екрані дивитися фільми, мультики, передачі, відеоролики та ін. Величезна різниця між планшетом та смартфоном та в іграх. Всі деталі тут видно краще через розмір дисплея. Але її також не загороджують пальці, якими користувач повинен керувати під час гри.

На ньому зручніше читати електронні книги. Не треба вдивлятися у літери, намагаючись їх розглянути. Не доведеться так часто збільшувати та зменшувати текст, перегортати сторінки.

Якщо говорити, що найбільше підходить для дитини — смартфон чи планшет, то тут відповідь однозначна. Для розваг та дозвілля – планшет, для підтримки зв'язку з рідними та близькими – смартфон.

Незалежно від призначення, пристрій потрібно правильно вибрати під свої потреби. Враховуйте тип, розмір і роздільну здатність екрана, характеристики процесора, оперативну та внутрішню пам'ять, характеристики камер тощо.