Покрівельні мембрани ПВХ стали користуватися популярністю відносно недавно. В Україні частка мембранних покриттів лише 5%. На європейському ринку ситуація кардинально інша. Мембранні покрівлі використовуються у 85% випадків. Це пов'язано з довговічністю матеріалу, що розглядається (він може прослужити до 50 років без додаткового ремонту) і відносно доступною ціною. Мембрани екологічні, довговічні, міцні, стійкі до розривів та розрізів. Їх легко монтувати та ремонтувати. Відмінний вибір для плоского даху. До того ж, український ринок розвивається, і асортимент радує покупців навіть зараз.

Покрівельний матеріал мембрана у згорнутому вигляді

ПВХ мембрана Bauder

Матеріал виконується з полівінілхлориду та пластифікаторів. У деякі продукти додаються стабілізатори, антипірени та антигрибкові склади. Конструкція багатошарова. Мембрана продається в рулонах 1,5х20 м, дозволяючи укладати полотно без додаткових кріплень через низьку парусність. Кількість стиків при встановленні мінімізована, завдяки чому знижується ризик утворення здуття на поверхні.

Гарантія від виробника 10 років, 30 років покрівля може прослужити без ремонту, а експлуатаційний період близько півстоліття. Мембрана гнучка і гладка, завдяки чому на ній не накопичується вода, легко видаляється бруд та пил. Матеріал морозостійкий, паропроникний, стійкий до пошкоджень практично не горить.

ПВХ мембрана Danopol

Мембрани Danopol швидко встановлюються. Вони відрізняються високою вогнестійкістю і низькою схильністю до атмосферних впливів. Матеріал підходить для дахів, якими часто ходять. Також мембрани Danopol показали високі експлуатаційні властивості у регіонах зі складними кліматичними умовами.

ПВХ мембрана Данопол стійка до ультрафіолету, не втрачає міцності при розтягуванні, зберігає еластичність у температурному діапазоні від -30 до + 80 °С. Матеріал паропроникний, легко монтується та відрізняється тривалим експлуатаційним терміном.

ПВХ мембрана Fatrafol

Мембрани розглянутого виробника мають високу еластичність, вони міцні та стійкі до механічних навантажень. Матеріал добре переносить перепади температури та різні погодні дії.

Термін служби мембрани – 30 років. Компанія пропонує екологічний та безпечний матеріал з гарною паропроникністю. Fatrafol випускає не тільки мембрани, а й додаткові ізолюючі елементи та допоміжні інструменти. Особливість продукції Fatrafol щодо низькі ціни за високої якості товарів.

ПВХ мембрана Flagon

Компанія виготовляє мембрану на базі пластифікованого тришарового полівінілхлориду. Продукція має десятирічний гарантійний період та страховку, але може прослужити у рази довше завдяки відмінним адгезивним властивостям та стійкості до навколишнього середовища. Добре переносить активне УФ-випромінювання.

Матеріал повільно зношується, дуже міцний. Проколоти чи розірвати мембрану досить складно. При розтягуванні матеріал зберігає ці характеристики. ПВХ мембрана виробництва Flagon залишається еластичною та міцною навіть на морозі. Щодо високих температур, матеріал відноситься до групи горючості Г-1.

Виробник пропонує широкий ряд забарвлень мембран та додаткових девайсів до них – найпопулярніші серії BSL, CSL, SR та SV. Вони можуть використовуватися як на плоских, так і на скатних дахах. Матеріал часто використовують у промисловості, оскільки не реагує різні хімічні речовини – вуглекислоти, оксиди, гази тощо.

ПВХ мембрана Protan

Покрівельна продукція Protan підходить для регіонів із суворими зимами, оскільки має високу морозостійкість (до -50°С). Мембрани Protan вогнестійкі та довговічні. Поверхня антиковзна, що полегшує її експлуатацію. Матеріал має стійкість до проколів та хімічних речовин. Розривне навантаження мембран ПВХ становить від 1100 Н на 50 мм.

Виробник проводить армування покриття на власному заводі. Зовнішні якості також на висоті – мембрана випускається у кількох колірних варіаціях, але нестандартні кольори коштують дорожче. Гарантія на продукцію Protan складає 15 років.

ПВХ мембрана Sika

Полімерна мембрана Sika виготовлена з високоякісного полівінілхлориду. У її складі присутні протипожежні ретардери та інші додаткові компоненти збільшення гнучкості навіть в умовах низьких температур.

Продукція Sika стійко переносить УФ промені, вітрові навантаження, різні атмосферні фактори. Має високу паропроникність і текстурну поверхню, що зменшує ковзний ефект.

ПВХ мембрана Sikaplan

Sikaplan виготовляє багатошарові покрівельні мембрани, армовані сіткою з поліестеру. Матеріал стійкий до різних кліматичних умов, у тому числі до граду. Відмінно витримує УФ-випромінювання. Непогано переносить механічну дію – можна ходити по даху обслуговування покрівлі.

Мембрана залишається міцною при розтягуванні, не піддається розриву. Зберігає еластичність навіть у мороз. Матеріал екологічний, підлягає вторинній переробці, але стійкий до старіння, тому мембрани Sikaplan прослужать кілька десятиліть.

Якщо вирішите встановлювати покрівлю з мембран ПВХ, на українському ринку є з чого вибрати, зупинившись на продукції від провідних виробників. Але перш ніж купувати, варто детальніше ознайомитися з асортиментом і характеристиками матеріалу.