Перетяжка меблів – справжня чарівна паличка в оновленні інтер'єру. Вона допомагає відновити новий вигляд улюбленого дивана або крісла без, навіть якщо вони перебувають у жалюгідному стані. Результат виходить чудовим, а коштує це задоволення щодо недорого.

Перетягнутий диван

Кому підійде?

Насправді перетяжка може знадобитися у різних ситуаціях. Іноді це обмежений бюджет, а іноді бажання зберегти цінну для людини річ. Давайте розбиратися докладніше:

  • Меблі на орендованій квартирі. Ще до початку війни багато українців орендували житло, а за останній рік цей відсоток зріс ще більше. Як показує практика, меблі на орендованій квартирі часто в «убитому» стані. Купувати нову здебільшого недоцільно. А ось витратитись на перетяжку можна.
  • Економний ремонт. Нові меблі – це завжди дорого. Якщо бюджет обмежений, можна спробувати його перетягнути. Набрид старий дизайн і ви хочете, щоб диван чи крісло виглядали інакше? Це не проблема, можна вибрати оббивку іншого кольору, принт замість однотонної тканини або навіть комбінацію кількох кольорів.
  • Бажання зберегти предмет меблів. Якщо дуже хочеться залишити цей предмет меблів, а зовнішній вигляд у нього вже не дуже привабливий, перетяжка стане відмінним вирішенням проблеми.

Ще на початку кар'єри я сама зіткнулася з однією із таких ситуацій. У мене було велике старе крісло — одна з моїх перших "великих" покупок. Виглядало воно не дуже представницькою, але було справді зручним. У цьому кріслі було проведено багато часу за навчанням, а потім і за роботою. Коли я в'їжджала вже у свою квартиру з хорошим ремонтом, це крісло туди ну ніяк не вписувалося. А викинути його я не могла. Це здавалося якимось блюзнірством чи зрадою. Тому я зробила перетяжку. Це справді допомогло і оновлене крісло непогано вписалося у вітальню.

Реставрований старий стілець

Що потрібно знати про перетяжку меблів?

Перетяжка буває різною. Є сервіси, які пропонують лише заміну оббивки та наповнювача. Це також непогано, але підходить не завжди. Якщо у дивана чи пуфу серйозні проблеми з розкладним механізмом чи зламані якісь частини корпусу, таке косметичне оновлення не допоможе.

Багато сервісів пропонують більш комплексний підхід. Наприклад, київська компанія «Меблі-сервіс» окрім заміни оббивки та наповнювача робить різні види ремонту. Можна замінити пружинний блок, механізм розкладання, фурнітуру, а також можна полагодити або змінити пошкоджені частини корпусу. Це відмінний варіант у тих випадках, коли меблі потріпалися не тільки зовні, а й «внутрішньо». Іноді ремонт може містити деяке доопрацювання дизайну. Наприклад, зміна форми підлокітників або заміну твердих елементів м'якими (найчастіше це роблять з тими самими підлокітниками).

Щоб перетяжка дала той результат, на який ви розраховуєте, намагайтеся вибрати надійний сервіс. І обов'язково наперед уточнюйте, який перелік послуг вам можуть надати.