Пральна та сушильна машина окремо, чи поєднана — пральна машина з сушінням?

З одного боку, конкретна модель: пральна машина «Електролюкс», моделі EW7W4684WU. Тому, що маю свій досвід вибору і повсякденної експлуатації. З іншого боку, зібрана мною інформація про окремі апарати.

Якщо відповідати це питання лише з погляду вибору великої побутової техніки, два окремих функціональних приладів краще. Якщо місце дозволяє, то й сумнівів не повинно бути, вибираємо, купуємо, використовуємо.

Пральна та сушильна машини в інтер'єрі квартири

І це ж питання набуває зовсім іншого забарвлення, коли йдеться про вибір цієї техніки у типову міську квартиру.

Нехай навіть новобудові, якщо він економ або комфорт класу має ті самі обмеження за площею. А значить вибір пральної машини та проєктування її в інтер'єрі, нехай і не найважливіший, але категорично необхідний етап.

Отже, вибудовувати колону техніку: пральну машину і сушарку зверху, тому що горизонтально розставити у вас швидше за все місця не вистачить. Або підібрати комбінований варіант техніки, 2в1?

Моя коротка відповідь - пральна машина із вбудованою сушкою. Чому так категорично? Досвід дизайнера та споживача.

З погляду дизайнера розмістити два окремих апарати складніше, але питання цілком вирішуване, наприклад таким способом.

Розміщення пральної машини з сушінням у невеликій ванній

Естетично? Думаю що ні. Але це найпопулярніший варіант розміщення.

Плюси окремої сушильної машини

Звичайно, є беззастережні плюси:

  • більш якісне сушіння білизни;
  • більше окремих функцій та програм із сушіння білизни;
  • більше обсяг білизни, який ви можете сушити;
  • відповідно, окрема сушильна машина економічніша.

Ця частина переваг, які мали значення для мене, можливо для себе ви знайдете додаткові плюси.

Але подивимося на переваги мого вибору.

Нагадаю, що це пральна машина від Електролюкс, певної моделі, яку згадував на початку тексту. Ви ж дивитеся на актуальний асортимент, очевидно, що він змінюється і ставати тільки краще.

Вибір прально-сушильної машини

Чи були у мене сумніви? Звісно були. І насамперед я не хотів втратити як прання і сушіння. Консультувався зі спеціалістами, читав відгуки та зрештою зрозумів, що вона мені підходить більше.

Низка переваг, які схилили мене до цього вибору:

  1. Менше місця, що займається. Я чудово уявляю як виглядатиме колона у моєму санвузлі.
  2. Розмір машинки по глибині – 550 мм. Річ у тому, що у мене вузький дверний проріз 600 мм., який сам собою обмежував доступні до вибору розміри техніки. Розгорнувши я зміг легко занести, не розширюючи дверний отвір.
  3. Повний цикл прання та сушіння відбувається одночасно. Тобто закладаємо суху бруду і через час дістаємо суху чисту. Не треба перекладати та немає змоги забути це зробити. Зізнайтеся, що і у вас випрана білизна могла добу пролежати в пральній машині.

Спільно саме ці плюси і схилили мене до покупки.

Два міфи про пральні машинки 2 в 1

Перший міф.

Збираючи інформацію, я зустрічав думки, що пристрій цих машин складний і ненадійний. Будь-який ремонт буде складним і дорогим. Але розібравшись, я зрозумів, що про це говорять люди, які може і справді мали ці проблеми, але вони володіють цими машинками вже близько 10 років та інших брендів. Мій досвід з Електролюкс говорить про інше.

Другий міф.

Регулярне обслуговування Йдеться про те, що деякі моделі потребують щорічного профілактичного обслуговування. Відповідно це додаткова метушня. Але як виявилося в моїй пральній машині це робити не треба. Чудово.

У документації є рекомендації, що бажано раз на три роки звертати увагу на роботу деяких вузлів. За потреби обслуговувати не доводячи справу до поламання. Побачимо, час ще не минув. Вже протягом року все чудово.

Чи купувати прально-сушильну машину?

Я розповів про свій досвід. Я лишився дуже задоволений своїм вибором. Досвід наших клієнтів багато в чому схожий з моїм. Хоча більшість, на етапі узгодження планувального рішення, намагаються втиснути обидві машини. Іноді це виправдано і я підтримую їхній вибір. Але й часто їхнє бажання суперечить, може навіть не так можливостям, як логіки такого вибору. Доводиться ділитися своїм досвідом.

Але оскільки це відбувається регулярно, виклала свої думки у цій статті. В надії, що мої доводи та ствердна порада купувати суміщену з сушкою пральну машину, будуть і вам корисні.