Ремонт — дуже дороге задоволення. На лише будматеріали йдуть великі суми. Щоб хоч трохи заощадити, багато хто відмовляється від послуг професійних майстрів і береться за ремонт самостійно. З огляду на величезну кількість відеоінструкцій на YouTube це непогане рішення. Користуючись порадами фахівців або любителів, які ремонтують будинок самостійно, можна впоратися і з косметичним, і з капітельним ремонтом. Неоціненну допомогу в ремонтних роботах нададуть спеціальні пристрої: шаблони, шаблони, лазерні рівні, присоски для плитки та інші аксесуари. Вони будуть особливо корисними для майстрів-початківців.

Ручні інструменти для ремонту

Шаблометри та шаблони

Використовують контурні шаблони та шаблометри для плитки, гіпсокартону, дерева, фанери, покриття для підлоги та інших матеріалів. Ці інструменти універсальні та недорогі. Замовити їх можна практично у будь-якому будівельному магазині. Наприклад, на сайті losso.com.ua/g76822979-shablony-stroitelnye представлений дуже великий асортимент шаблонів різних розмірів та конфігурацій.

Основне завдання шаблонів та шаблонів – допомогти правильно зробити розмітку. Цими інструментами можна розмічати поверхню, на якій буде закріплена обшивка, або самі будівельні матеріали (наприклад, перед підпилюванням).

Шаблометрами під час ремонту приносять справді багато користі:

  • Робити виміри стає набагато простіше, особливо якщо виміряти потрібно складну поверхню.
  • Усі роботи виходить виконувати швидше.
  • Будівельні або оздоблювальні матеріали витрачаються більш економно та раціонально.

Присоски для керамограніту та скла

Якщо ви укладаєте керамігранітну підлогу або плитку великих розмірів, спеціальна присоска буде дуже корисною. За допомогою цього інструменту можна зручно переносити габаритні та важкі плити однією рукою. Вакуумну присоску можна використовувати для безпечного транспортування скла.

Присоска для керамограніту

Пилозбірник для електричного дриля

Це простий і дуже практичний інструмент, який допоможе позбутися пилу під час свердління. Він кріпиться на стіну в місці, яке ви плануєте свердлити. Після включення електроінструменту пилозбірник вловлює пил та акумулює його у своєму контейнері. Після закінчення робіт пристрій можна легко почистити. Багато пилозбірних інструментів мають додаткові функції, наприклад, вбудований лазерний рівень.

Пилозбірник для дриля

Будівельні наколінники

Вони складаються з м'якої внутрішньої частини та більш міцної зовнішньої. Кріпляться на колінах спеціальними ремінцями, які не заважають рухам та при цьому надійно фіксують аксесуари. Наколінники істотно полегшують укладання плитки та інших матеріалів для підлоги. Вони дуже добре захищають коліна при упорі на будь-яку тверду поверхню. А після ремонту наколінники можна буде використовувати для садових чи городніх робіт.