Ваш iphone 8 бу там, де ви думаєте? Можливо, він у вашій сумці чи кишені, на вашому столі чи на виступі біля телевізора. Крадіжки мобільних телефонів залишаються проблемою, але ви можете перемогти злодіїв. У наведених нижче порадах пояснюється, як захистити телефон.

1. Встановіть PIN-код і біометричний доступ

Однією з перших речей, які ви робите з новим телефоном, є встановлення PIN-коду для розблокування пристрою. Це ваша перша можливість захистити пристрій, і нею слід скористатися. Викрадений телефон неможливо розблокувати без правильного PIN-коду, який принаймні захищає платіжні дані та облікові записи, які ви прив’язали до свого телефону. Але ви повинні піти далі. Відбитки пальців є більш безпечними, ніж PIN-коди (і розпізнавання обличчя), і їх слід налаштувати на вашому телефоні, якщо така функція присутня.

На Android відкрийте «Налаштування» > «Безпека» > «Відбиток пальця», щоб встановити новий відбиток пальця. Ви також можете встановити PIN-код для SIM-карти, щоб зробити телефон ще більш безпечним, використовуючи «Налаштування» > «Безпека» > «Блокування SIM».

Для iPhone відкрийте налаштування та виберіть Face ID & Passcode, якщо у вас є Face ID, або Touch ID & Passcode, якщо на вашому пристрої є кнопка «Додому». Далі натисніть Увімкнути пароль або Змінити пароль, щоб внести необхідні зміни.

2. Боріться з крадіжками, увімкніть мобільні служби відстеження

Інший варіант, який ви маєте під час першого налаштування свого телефону, — увімкнути пов’язані з обліковим записом служби відстеження телефону. Для Android це - «Знайти мій пристрій»; на iPhone ця функція називається Find My. Якщо збираєтесь купити айфон бу Київ, одразу проконсультуйтесь щодо налаштування цієї функції.

Якщо ви пропустили цей крок, коли отримали телефон, не хвилюйтеся, оскільки ви можете ввімкнути його пізніше. На Android перейдіть у «Налаштування» > «Безпека» > «Знайти мій пристрій» і виберіть «Увімк.». Щоб переглянути місцезнаходження телефону, можна скористатися програмою «Знайти пристрій» або веб-порталом. На iPhone скористайтеся налаштуваннями > торкніться свого імені > Знайти > Знайти iPhone > Поділитися моїм розташуванням. Використовуйте програму Find My або Apple iCloud, щоб перевірити місцезнаходження телефону.

3. Встановіть програму захисту від крадіжки на свій телефон

Крім вбудованих засобів відстеження втрачених телефонів, для Android і iPhone також доступні різні програми проти крадіжок. Ці інструменти відстеження включають додаткові функції, такі як фотографування будь-кого, хто вводить неправильний PIN-код, а також екстремальні заходи, такі як дистанційне стирання даних і звукові сигнали. Перш ніж робити що-небудь інше, слід вибрати та встановити програму захисту від крадіжки для смартфона.

4. Оформіть страховку, яка покриває крадіжку телефону

Вам також слід уникати виходу з дому без страхування телефону. Ця страховка має захистити ваш смартфон від крадіжки. Немає значення, чи ви щойно вийшли з Apple Store або популярної мережі мобільних телефонів із фірмовою сумкою з новим телефоном у коробці, чи просто збираєтеся отримати своє перше оновлення за п’ять років. Варто зробити все можливо щоб застрахувати свій пристрій.