При виборі водонагрівача можна зіткнутися з тим, що ціни різні моделі значно відрізняються. Це залежить не тільки від бренду та об'єму бака, а й від ключових характеристик нагрівальної техніки, які забезпечують її експлуатацію. Усі водонагрівачі з цієї позиції діляться на преміальні та бюджетні. У чому кардинальна відмінність дорогих бойлерів? Розкажемо у статті.

Бойлери

Розумне управління

Одна із ключових особливостей преміальних водонагрівачів. Робить такі пристрої максимально комфортними та безпечними. Це цілий набір функцій:

  • точне (до градуса) встановлення температури нагріву води;
  • фіксація у пам'яті контролера до трьох попередніх установок з різними температурними показниками;
  • керування зі смартфона;
  • підключення до Wi-Fi (робота в єдиній системі «розумний дім»);
  • дистанційне вимкнення апарата.

Електронне управління інтуїтивно зрозуміле та зручне. Завдяки його панелі преміальні бойлери виглядають естетично привабливіше. У довгостроковій перспективі таке управління сприяє економії електроенергії. На це здебільшого й спрямовані смартфункції.

Особливості баків

Преміальні водонагрівачі відрізняються найкращою якістю. Справа не в спеціальних матеріалах, з яких виготовляються баки. Такий результат виходить завдяки:

  • якості звареного шва;
  • типу емалі та технології її нанесення (для емальованих моделей).

Для виготовлення преміальних водонагрівачів застосовується покращена технологія зварювання, досконаліший процес нанесення емальованого покриття. Покращує функціональність такої техніки та використання двох гідравлічно зв'язаних баків – споживачі одержують гарячу воду швидше, ніж у моделях з однією місткістю.

Жінка на кухні біля бойлера

Вбудоване ПЗВ

Пристрій захисного відключення – один із найважливіших елементів безпеки. Він призначений для захисту користувача від ураження електричним струмом у разі його витоку. Якщо це сталося, ПЗВ автоматично відключає техніку від мережі. Це забезпечує захист користувача при торканні до бойлера або під час використання ним гарячої води.

Не варто забувати та про сучасний дизайн преміальних моделей. Різні формфактори та нестандартні рішення вигідно виділяють їх серед класичних водонагрівачів, які набувають переважно циліндричної форми. Оригінальна з дизайну техніка гармонійно вписується в інтер'єр і навіть доповнює обстановку кімнат. Вона забезпечує покращений комфорт та підвищену безпеку.