П

зростаюча та затишна квартира від дизайнерів із Польщі підкуповує з першого погляду. Вона компактна і водночас простора. Яскрава та паралельно з цим гармонійна.

Об'єкт: квартира Apartament//W

Розташування: Польща

Автор проекту: Студія ManaDesign

Рік реалізації: 2017

В интерьере гостиной прослеживается мягкое сочетание особенностей стилистических направлений в дизайне интерьера второй половины ХХ века
В інтер'єрі вітальні простежується м'яке поєднання особливостей стилістичних напрямків у дизайні інтер'єру другої половини ХХ ст.

Секрет успіху створення подібного враження – у стилістиці інтер'єру , а саме у поєднанні особливостей оформлення, що прийшли в цей об'єкт родом з 1950-х років, з меблями на тонких ніжках, що «парять» у повітрі, які спокійно сусідять із справжнім бестселером епохи 1970-х - Яскравим модульним диваном Togo від знаменитого французького бренду - Ligne Roset.

Впервые модель была презентована в Париже, в 1973 году, подкупившая своей легкостью и демократичностью
Вперше модель була презентована в Парижі, в 1973 році, що підкупила своєю легкістю та демократичністю

Виріб, що нагадує згорнутий тюбик із зубною пастою, або вигнуту пічну трубу вже більше 45 років викликає відгук у серцях поціновувачів предметного дизайну, затишку та стриманого французького шику. М'який диван більше схожий на кумедну велику подушку, яка є центром вітальні вдало поєднаної зі їдальнею та кухнею.

У дивана отсутствует жесткий каркас, а его мягкий силуэт держится благодаря применению, пенополиуритану, который, на тот момент, являлся инновационным материалом
У дивана відсутній жорсткий каркас, а його м'який силует тримається завдяки застосуванню пінополіуритану, який на той момент був інноваційним матеріалом.

Витягнутий дерев'яний стіл поділяє це приміщення на дві функціональні зони, і при цьому збирає всю композицію в єдине ціле. Він є середнім арифметичним між вінтажною стилістикою в якій витримана вітальня та сучасним оформленням кухні.

Четкая графика линий сдержанной конструкции стола эффектно контрастирует с мягкими округлыми формами люстры
Чітка графіка ліній стриманої конструкції столу ефектно контрастує з м'якими округлими формами люстри.

Ще одна особливість, що прийшла з 50-х, - це любов до геометрії. І тут вона виявилася у всій своїй красі, починаючи з округлих форм кавових столиків та круглого плюшевого килима у вітальні, графічного малюнка на всіх кухонних поверхнях та скляних міжкімнатних перегородках, та закінчуючи декоративними елементами у вигляді настільних ламп, ваз та інших деталей.

Геометрический рисунок прослеживается во всем: в форме мебели, предметах освещения и декоре
Геометричний малюнок простежується у всьому: у формі меблів, предметах освітлення та декору

Примітно, що оформлення підлоги також виконане за допомогою декількох матеріалів: це велика плитка холодного світло-сірого відтінку та теплий паркет з натурального дерева, до того ж викладений класичним способом: у вигляді ялинки.

Приятный контраст фактур и материалов в оформлении пола придает этому пространству особый шарм
Приємний контраст фактур та матеріалів в оформленні підлоги надає цьому простору особливого шарму.

Спальня відокремлена від вітальні за допомогою перегородки із прозорого скла. Однак, для створення затишку та усамітнення скло можна закрити шторою все того ж світло-сірого кольору.

В спальне ограничились минимум мебели, сделав акцент на кровать с завышенным изголовьем мягких закругленных форм, которые также напоминают о стилистике 1950-х годов в современном прочтении
У спальні обмежилися мінімум меблів, наголосивши на ліжку із завищеним узголів'ям м'яких закруглених форм, які також нагадують про стилістику 1950-х років у сучасному прочитанні

Інтер'єр спальні , як і вітальні побудований на поєднанні двох основних кольорів: насиченого глибокого синього та сірого. І, якщо у випадку суспільної зони синій колір використано локально, то в приватній частині квартири – він прикрашає цілу стіну.

Цветовая гамма и стилистика интерьера спальни плавно «перетекает» в ванную комнату
Колірна гама та стилістика інтер'єру спальні плавно «перетікає» у ванну кімнату

Ця ж ідея продовжується і в оформленні ванної кімнати, яка є логічним продовженням інтер'єру спальні .

Благодаря использованию стеклянных перегородок помещение визуально увеличивается
Завдяки використанню скляних перегородок приміщення візуально збільшується.