Після монтажу міжкімнатних або вхідних дверей клієнту слід звернути особливу увагу на якість виконаних робіт, ретельно оглянувши двері та замок, встановлений у ній.

Двері

  1. Насамперед, необхідно уважно оглянути двері на відсутність пошкоджень декоративної обшивки.
  2. Далі слід перевірити якість кріплення дверної фурнітури.
  3. Оглянути кріплення замків (гвинти та саморізи не повинні прокручуватися).
  4. Після відкриття дверей на кут 45 градусів вона повинна залишитися на місці, тобто зберігати рівновагу. Якщо ж двері в такому положенні мимоволі зачиняються або відчиняються, значить дверна коробка неправильно встановлена. Двері необхідно встановлювати за рівнем у трьох площинах.
  5. Якщо двері скриплять, ймовірно, коробка встановлена не за рівнем і осі обертання верхньої і нижньої петлі не збігаються.
  6. Зазор між коробкою та полотном дверей повинен бути рівномірним по всій довжині, адже він забезпечує вільне відчинення та закривання дверей. Коливання температури та вологості можуть не найкраще вплинути на зазори у дверях, особливо, якщо вони мінімальні.
  7. Зверніть увагу на те, чи не упирається торець дверей в коробку при закриванні. Зазвичай подібний недолік виявляється у разі:
  • застосування невідповідної піни (вона розширюється, вивертаючи коробку);
  • якщо коробка поведена спочатку (усувається установкою коробки в стіни на потайні шурупи);
  • якщо петлі встановлені на звороті дверного полотна зі скошеними бічними торцями.

Замки

  1. Ключ повинен легко вставлятися в замкову щілину, що говорить про правильне встановлення декоративної накладки замка. Винятком можуть бути лише моделі сувальдних замків, які вмонтовані у двері завтовшки понад 50 мм. У разі ключ у замку повертається м'яко, не торкаючись декоративної накладки.
  2. Замок повинен працювати однаково легко (без опору, тертя і навіть незначних скрипів) як при відчинених дверях, так і при зачинених.
  3. Натисніть на ручку дверцят при закритому замку: допустимий люфт (болтанка) дверей може бути не більше 1 мм.
  4. М'яка робота засувки замка. При відкритті дверей і натисканні на ручку дверей Ви не повинні чути ні стуків, ні сильних клацань.
  5. Перевірте наявність та кількість ключів, зіставивши їх із даними, зазначеними у паспорті або на коробці.
  6. Легка робота замку. Якщо при установці у відповідь частини механізму замку порушена точність врізання, то "язичок" не засувається.
  7. Декоративні планки петель і замків повинні врізатися в коробку або полотно врівень і без зазорів.
  8. Неприпустимі задираки та сколи покриття деталей дверного блоку.
  9. При установці дверей лиштви ріжуться без пошкодження декоративної поверхні і повинні підганятися з мінімальними зазорами (менше 0,5 мм) один до одного. Якщо установка лиштви проводиться на фінішні гвоздики, то цвях пробивається вглиб, а його слід маскується.
  10. У процесі монтажу двостулкових дверей слід звернути увагу на те, чи немає асиметричності стулок, що закриваються.

Щоб уникнути перерахованих вище проблем, установка міжкімнатних і вхідних дверей повинна проводитися після закінчення обробки стель, штукатурки і шпаклівки стін, а також настилу підлог. Контроль геометрії прорізів дверей по висоті та ширині слід проводити ще на етапі обробки стін.