Сміливі експерименти з кольором

Білий та чорний. Жовтий та синій. Сірий та… будь-який інший. У світі колірної палітри існує безліч безпрограшних варіантів та ідеальних комбінацій. Звичайно, всі вони неймовірно прекрасні і непідвладні впливу часу, але як щодо того, щоб іноді щось змінювати? У ті моменти, коли ви готові трохи поекспериментувати з квітами, подумайте про ці три сильні колірні пари, які зустрічаються не часто, але які вас точно не залишать байдужими.

Помаранчевий + курно-синій

Швидше за все, вам давно не секрет те, що синій і помаранчевий є додатковими кольорами. А ось чи знаєте ви, що досить легкої гри з їх відтінками (трохи світлішим, трохи глибшим) для того, щоб оживити інтер'єр? Це найбезпрограшніший спосіб. Є якась невимовна сила, яка перетворює кімнату, коли в ній зустрічаються помаранчевий та курно-синій. Вам так не здається?

Дизайнер Дэйв Кут
Дизайнер Дейв Кут

Дизайнер Дейв Кут зміг чудово поєднувати у представленому на фото інтер'єрі два ці антагоністичні кольори, розставивши пекучо-жовтогарячі акценти на тлі курно-синіх стін.

Дизайнеру Ейлін Кетрін Бойд безперечно подобаються яскраве мистецтво, тому її вибір і впав на справжню вогняну картину. Це відмінне рішення для того, щоб доповнити м'які пильні відтінки стін та консолі.

Эйлин Кэтрин Бойд
Ейлін Кетрін Бойд

А ось і оформлення від Марти Стюарт. Тут курно-синій у французькому стилі виступає ідеальним обрамленням для цих сміливих вибухів колоритного оранжевого.

Оформление от Марты Стюарт
Оформлення від Марти Стюарт

Світло-блакитний + оливковий

Підбираючи кольори за допомогою колірного кола, можна побачити, що ці два відтінки знаходяться на одній стороні, тобто є суміжними. Ця комбінація, можливо, не така смілива, як попередня, але не менш ефектна. Поєднуючись, ця пара приносить щось абсолютно нове в дизайн інтер'єру.

Такий ніжний і безтурботний блакитний чудово поєднується з більш глибоким та витонченим оливковим, додаючи у будь-який простір свіжості та життя.

Так, дизайнерська фірма House of Jade за допомогою вишуканих ніжно-блакитних шпалер та соковитих акцентів оливкового кольору пожвавила цю спальну кімнату.

House of Jade
House of Jade

Іноді ідеальний відтінок стін та ідеальна кімнатна рослина – це все, що потрібно для створення зіркової колірної палітри, це. Це стає зрозумілим, коли поглянеш на данські інтер'єри фірми Spatial Code.

Лиз Уильямс
Ліз Вільямс

Ліз Вільямс, дизайнер з Атланти, вирішила використати цю колірну пару, створюючи цю галерею з ботанічних замальовок над оливковим кольором диваном, прикрашеного декоративною подушкою і подушкою-валиком ніжно-блакитного відтінку.

Створена паризьким архітектором Філіппом Харденом кухня відмінно поєднує в собі цю колірну команду, оформивши нижні шафки в оливкову, а верхню стіну та полиці, пофарбувавши у світло-блакитний, для створення легкості та легкості.

Филипп Харден
Філіп Харден

Бірюзовий + лимонний

Нашу останню кольорову парочку можна назвати душею вечірки. Можна подумати, що ці два потужні відтінки в одній кімнаті – вибухонебезпечна комбінація, адже кожен привертатиме до себе увагу, але на практиці все інакше. Виходить повна гармонія та взаємодоповнення.

Можливо, бірюзовий колір і є безумовною зіркою створеного дизайнером Кеті Ріддер інтер'єру, але завдяки лимонним акцентам кімната засяяла по-справжньому.

Кэти Риддер
Кеті Ріддер

Дизайнер Тодд Олександр Романо вирішив сміливо діяти. Він використав вінтажний лимонний колір папір з текстурою шовку для оформлення стін, підібравши яскраво-бірюзові шовкові подушки для стільців. Тепер це стильний куточок для сніданків.

Тодд Александр Романо
Тодд Олександр Романо

А тут у нас вінтажні круглі стільці, прикрашені тканиною цитрусового кольору на тлі бірюзових шпалер від Graham & Brown.

Graham & Brown
Graham & Brown