Р

устік в інтер'єрі їдальні: провінційна витонченість

Стиль рустик підкорює серця дизайнерів та замовників своєю елегантною простотою та затишком бабусиного будиночка у селі. Рустик, як жоден інший стиль, ідеально підходить для оформлення кухні або їдальні. Реалізувати цей сміливий стиль у своєму приміщенні допоможе ця стаття!

Стиль рустик у заміському будинку

Особливості стилю рустик у їдальні

Чітких умов та рамок у прояві та реалізації цього стилю немає, єдина, мабуть, особливість – це наявність натуральної деревини в інтер'єрі. Причому чим менше вона оброблена, тим краще, а найвдалішим варіантом буде штучно або природно зістарена дошка.

Затишна атмосфера провінції та неповторний шарм відбитків побуту кількох поколінь – ось основні риси рустикального стилю, який ідеально впишеться у вашу їдальню чи кухню.

Стиль рустик у їдальні

Оздоблення стелі, підлоги та стін

Дерево або його якісна імітація підійдуть як для оформлення підлоги, так і стелі – жодного лінолеуму, ковроліну або навіть дорогого ламінату стилю не передбачає.

В оформленні стін надається більший розмах: їх можна пофарбувати світлою фарбою, оформити за допомогою декоративної штукатурки, обклеїти неяскравими шпалерами з квітковим принтом або облицьувати вагонкою.

Стильно виглядатиме кипельно-біла стеля, задекорована фальш-балками або потертою ліпниною.

Меблі в стилі рустик

Груба деревина знайшла своє місце і в рустикальних меблів - довгі лавки зі спинками або без замість стільців будуть складати відмінну композицію разом з овальним столом.

Дерев'яні буфети та серванти, шафки та підставки під вино додадуть інтер'єру класичний шарм старовини.

Великий дерев'яний стіл

Поєднання рустикального стилю з іншими

Затишний рустик з його унікальними рисами самобутності та природної гармонії добре поєднується з іншими стилістичними напрямками.

Змішування таких антагоністичних стилів, як індастріал та рустик може стати унікальною родзинкою у вашій їдальні. Розмістивши урбаністичні металеві світильники над дощатим столом та замінивши дерев'яні лавки латунними або бронзовими стільцями, можна отримати стильне поєднання міської строгості та м'якості провінційного оздоблення.

На зображенні металеві світильники у стилі рустик

Рустик відмінно поєднується з бохо і лофтом: розстеліть строкаті килими в обідній зоні, а одну зі стін оформіть у вигляді натуральної або декоративної цегляної кладки - вийде унікальний мікс провінційних стилів.

Мікс стилів – рустик блохо та лофт

Модний зараз скандинавський інтер'єр дверей , а також сам стиль з його світлими палітрами та натуральним дерев'яним оздобленням стане чудовим союзником рустикального стилю, додавши йому сучасні та практичні риси.

Про те, як стиль рустик поєднується з іншими провінційними стилями