В

якому регіоні ви б не жили, справжні холоди настають для всіх несподівано, і тоді це однаково актуально і для мешканців приватних і багатоквартирних будинків починається марафон під назвою "встигни все". За лічені дні люди намагаються встигнути те, що вони відкладали довгий ящик весь теплий сезон. Адже треба і встигнути прибратися, і житло утеплити, а хтось вирішується похапцем зробити мікроремонт! Такий підхід ніяк не можна назвати правильним, оскільки те, що мало бути зроблено за кілька тижнів, а то й за місяць, не можна встигнути виконати за пару днів. Як то кажуть, готуй сани влітку, а віз взимку. Тому комплексний підхід допоможе підготувати свій будинок до суворих холодів. Це помітно вплинути на плату за комунальні послуги в холодний період.

Не забудьте подготовить свой дом к наступающим морозам!
Не забудьте підготувати свій будинок до морозів!

З усім, що стосується ремонтних робіт, безумовно, слід розібратися доки не прийшли проливні осінні дощі та морози. По-перше, тому що так виконання робіт займе набагато менше часу, оскільки нічого не відкладатиметься на завтра у зв'язку з несприятливими погодними умовами. Насамперед, це стосується питання утеплення стін та підлоги, а також профілактики водопровідної системи. Утеплення стін особливо актуальне для мешканців кутових квартир, які мають дві, а то й три зовнішні стіни, що є поганими ізоляторами від холоду взимку і від спеки — влітку. Стандартним і ефективним методом утеплення стін у квартирі є обшивка зовнішньої частини мінеральної ватою, поверх якої наноситься вже декоративне покриття в тон кольору всього будинку для того, щоб матеріал виглядав естетично і не виділяв вашу квартиру на тлі решти будівлі.

Во время зимних холодов хочется добавить еще один слой одежды. Точно так же и с утеплением стен: чем больше слоев - тем теплее!
Під час зимових холодів хочеться додати ще один шар одягу. Так само і з утепленням стін: чим більше шарів – тим тепліше!

Незважаючи на те, що стіни через свою велику площу є головними провідниками як холоду, так і тепла, існує безліч інших джерел, які можуть впливати на мікроклімат вашої квартири. Прикладом таких джерел є підлога та стеля, які в деяких випадках також потребують додаткового утеплення. Зокрема, холодна підлога є проблемою для мешканців перших поверхів, які страждають від холоду чи протягів, які потрапляють до квартири саме через підлогу. За таким же принципом, мешканцям верхніх поверхів слід утеплювати стелі своєї квартири, щоби тепло на довше затримувалося в приміщенні.

Утепленный пол подарит чувство комфорта и сделает Ваш дом еще более уютным.
Утеплена підлога подарує почуття комфорту і зробить Вашу оселю ще більш затишною.

Ймовірно, багатьом з нас відомий щорічний ритуал заклеювання дерев'яних вікон напередодні морозів, щоб зменшити потоки холодного повітря, які можуть потрапляти у квартиру між щілинами у дерев'яній рамі. Зараз немає потреби влаштовувати таку самодіяльність і намагатися закрити щілини у вікнах будь-якими підручними засобами - досить купити спеціальний утеплювач, яким ви легко зможете ізолювати всі стики і не допустити проникнення холодного повітря в квартиру. Незважаючи на те, що сьогодні більшість будинків оснащена металопластиковими вікнами, необхідність подбати про їхню теплопровідність у зимовий час все ще існує. Не всі знають, що пластикові вікна мають два режими: літній і зимовий. Різниця між ними полягає в щільності прилягання стулок вікна один до одного - в теплу пору року вона більш вільна, а взимку - більш щільна. Крім того, радимо Вам перевірити на предмет протягів вхідні та балконні двері. У разі його присутності слід викликати майстра, який за лічені години зможе усунути цю проблему.

Не забудьте отрегулировать пластиковые окна в преддверии морозов.
Не забудьте відрегулювати пластикові вікна напередодні морозів.

Спеціалісти компанії Portes також рекомендують вам заздалегідь подбати про всі технічні роботи, пов'язані з ванною кімнатою та кухнею. Всі настановні та профілактичні роботи, які можуть вимагати перекриття води, повинні бути виконані доти, доки температура не опуститься нижче нуля. Це актуально і для приватних будинків і для висоток, оскільки перекриття води в мінусову температуру може призвести до замерзання системи, яку наступного разу можна буде запустити тільки навесні. І якщо приватна садиба - це ваша особиста відповідальність, то в багатоквартирних будинках вам просто не дозволять перекривати весь стояк, який забезпечує водою всіх сусідів.

Заранее подумайте об установке всей сантехники, которая может потребовать перекрытия воды!
Подумайте про встановлення всієї сантехніки, яка може вимагати перекриття води!

Господарі заміських будиночків та дач теж слід заздалегідь підготуватися до зимового періоду. Ця необхідність є особливо гострою, якщо ви не житимете або хоча б періодично навідуватиметеся туди протягом зими. Насамперед, слід подбати про якісну гідроізоляцію всього будинку, щоб у холодну та мокру погоду всередині будинку не виникла вологість, яка може значно зашкодити стану ремонту будинку та предметам меблів. Крім того, правильна гідроізоляція повинна не тільки ізолювати покрівлю від протікання, вона також повинна виключити можливість утворення конденсату, що виникає при різниці температур на вулиці і всередині будинку. У нежитлових будинках також слід подбати про збереження системи водопостачання за вашої відсутності. Для цього проводиться повна перевірка всіх труб та систем, видалення всіх засмічень та, при необхідності, проведення потрібних ремонтних робіт.

Во избежание неожиданностей весной, позаботьтесь о подготовке своего летнего дома к зиме.
Щоб уникнути несподіванок навесні, подбайте про підготовку свого літнього будинку до зими.

Таким чином, якщо заздалегідь підготувати свій будинок до холодів, вам вдасться значно заощадити на додаткових джерелах опалення, а також уникнути серйозних незручностей у період міжсезоння. Не забувайте, що ваш будинок - це ваша фортеця, і чим більше зусиль Ви прикладатимете до піклування про нього, тим комфортнішим і приємнішим буде ваше проживання! Більше того, питання утеплення квартири – це не тільки про комфорт та зручність. Не забувайте, що від нього значною мірою залежить стан здоров'я вас та ваших близьких.

Утепление дома сделает Ваш дом более эргономичным и сэкономит семейный бюджет!
Утеплення будинку зробить Ваш будинок більш ергономічним та заощадить сімейний бюджет!