Вам доводилося вибирати прикраси для ділової зустрічі чи важливої наради? Якщо так, то ви, напевно, знаєте, наскільки це складно. З одного боку, діловий образ без них здається незакінченим і якимось не дуже цікавим, а з іншого – легко перестаратися. Якщо вибрати надто яскраві або акцентні прикраси, оточення просто не сприймає вас серйозно. Я довго створювала свій індивідуальний діловий стиль та перепробувала багато прикрас. Методом спроб і помилок я зрозуміла, що мій ідеальний варіант — це обручка і браслет на руку (срібло і лише зрідка — золото). Якщо з обручкою особливо не поекспериментуєш, то з браслетом – можна. Ділюсь з вами найкориснішими порадами щодо вибору браслета.

Як вибрати ідеальний браслет для ділового образу?

Прикраси у діловому образі повинні підкреслювати професіоналізм, тому вибір браслета залежить від професії. Наприклад, мені як дизайнеру можна акцентувати увагу на креативності. Для юриста чи лікаря це буде недоречно.

Срібний браслет на руці

Але є кілька базових правил, яких слід дотримуватись усім:

  • Комфорт на першому місці. Браслет не повинен заважати працювати чи доставляти будь-який дискомфорт. Повірте, якщо через браслет, ви почуватиметеся ніяково, це помітять.
  • Скажіть «ні» надто милим деталям. Якщо браслет прикрашає симпатичний метелик або велике серце з камінчиками, залиште його для стилю casual. Через такі милі та ніжні деталі ви ризикуєте створити занадто дитячий образ, який ніхто не сприйматиме серйозно.
  • Жодних висюльок. В офісному стилі не вітаються навіть сережки з вісюльками, а для браслета такі елементи табу взагалі.
  • Відмовтеся від браслетів, які видають звуки. Якщо прикраса шумить при ходьбі або коли ви пишете, не носите її. Такі деталі псують образ ділової жінки.
  • Мінімалізм та геометрія – наше все. Мінімалістичні прикраси ідеально підходять для офісної цибулі. Це не означає, що потрібно вибирати найпростіші та найнепоказніші вироби. В прикрасі має бути родзинка. Головне, щоб вона виглядала витончено, ненав'язливо та елегантно.
  • Релігійні символи повинні бути непомітними. Якщо ви носите хрестик, ладанку або інший релігійний символ, він завжди повинен залишатися під одягом. Вважається поганим тоном демонструвати символи своєї віри.

Прикраса - частина жіночого стилю

Трохи про сучасні тренди

За останній рік мода на прикраси змінилася принаймні в Україні. І ці зміни торкнулися навіть суворого і непохитного ділового стилю.

Срібна каблучка з тризубом

Сьогодні у тренді більш осмислені та символічні прикраси, які торкаються актуальних для нас тем. Найпопулярніші – символи України. Необов'язково є офіційна символіка (прапор або тризуб). Популярно все, що асоціюється з Україною, боротьбою та свободою. Ще один тренд – прикраси, що втілюють зв'язок із близькими. Наприклад, парні браслети або прикраси з акуратними літерами імені.