Х

іпстер або хіпстери, визначення, яке походить від "to be hip", що можна перекласти як "бити в темі". Звідси походять і хіпі. Яскрава субкультура, яка визначила другу половину минулого століття, створивши, зі свого середовища, найталановитіших людей, чий вплив у культурі та повсякденному житті, вже не такий помітний, але незаперечний. Варто згадати Стіва Джобса, Пола Маккартні або Джона Леннона - визнаних людей століття, щоб зрозуміти, що «бути в темі» актуально завжди.

У сучасному сенсі хіпстери відродилися 2008 року, так само об'єднуючи людей, які захоплюються сучасним мистецтвом, артхаусним кіно, альтернативною, мало кому зрозумілою музикою.

Разные поколения хипстеров
Різні покоління хіпстерів

Також цих людей поєднує любов до вінтажного стилю як в одязі, так і в інтер'єрі. Це той випадок, коли стиль життя легко перенести в інтер'єр, продовжуючи своє самовираження у просторі.

Стиль хіпстер в інтер'єрі

Для оформлення інтер'єру в хіпстерському стилі важливо використовувати найяскравіші, сміливіші та творчі фантазії. Виходячи з цього, інтер'єр повинен гармонійно поєднувати різні предмети, вільні від сучасних стереотипів. Вся атмосфера інтер'єру має бути просякнута творчістю у вигляді графіті, малюнків на стінах, яскравих принтів, використання найнезвичайніших матеріалів та елементів декору.

Жизнь хипстера яркая
Життя хіпстера яскраве

Доречне поєднання різних фактур (дерево, цегла, скло), а також глянсових і матових поверхонь додадуть хіпстер-стилю комфортну і водночас сміливу та безпосередню обстановку.

Хіпстер впливає на багато стилів інтер'єру, лофт - один з них і найпопулярніший.

Смелый хипстерский стиль
Хіпстери дуже люблять лофт прикрашаючи його хіповими деталями

Декор та освітлення

Саме гармонійне поєднання незвичайних матеріалів із фактурними, грубими та сміливими елементами для обробки стін та індивідуальне світлове рішення є домінуючим акцентом хіпстерського стилю. Найчастіше при оформленні стін застосовується звичайна декоративна штукатурка, грубий матеріал із ефектом бетону або цегла. При цьому все оформляється незвичайними оздоблювальними елементами. Обов'язково використовується варіант із кольоровими, яскравими малюнками незвичайних сценаріїв, а також малюнки з фасадами будинків.

Яркие изображения или картины на стенах признак хипстера
Яскраві зображення або картини на стінах ознака присутності хіпстера
Необычный взгляд во всем
Хіпстер, який іноді курить - самовираження на стіні

Цікавою ідеєю може бути варіант оформлення стіни у вигляді вставки з клінкерної плитки та цегляної кишені. Щоб досягти потрібного ефекту, важливо правильно застосувати підсвічування та вибрати двері під фарбування.

Хіпстерський стиль інтер'єру

У хіпстерський інтер'єр можна внести динамічність, застосувавши прийом із діагональними лініями. Для цього на двері лофт та стіни з декоративною штукатуркою наносяться чорні смуги. При цьому світлове рішення може бути найрізноманітнішим. Бажано задіяти підвісні, вбудовані, накладні, настінні та поворотні світильники. У спальні та вітальні доречно будуть виглядати тканинні торшери.

Висвітлення в цьому інтер'єрі можна використовувати при зонуванні невеликого приміщення. Також, освітлення можна комбінувати, застосовуючи точковий та декоративний ефект. Це дозволить розташувати джерела світла в місцях відкриття дверей між кімнатами та дверцятами шаф, для підсвічування стелажів та кухонної зони.

Текстиль у хіпстерському стилі

Для того, щоб не перевантажувати простір і візуально розширити його текстиль потрібно підбирати в бежевих або сірих тонах. За допомогою цих відтінків та однотонного кольору текстиль створюватиме затишок і не відволікатиме увагу від яскравих акцентів на стінах та в декорі. Штори, покривала, скатертини та інші предмети побуту в даному інтер'єрі повинні бути з натуральних тканин, переважно лляні.

Пледи також відіграють важливу роль у даному інтер'єрі. Вони чудово виглядають як на дивані, так і на кріслах.

Текстиль простой но качественный
Текстиль простий, але якісний

Меблі в хіпстерському інтер'єрі

Меблі є домінуючим предметом будь-якої обстановки. В інтер'єрі хіпстер-стилю меблі не повинні бути дорогими, брендовими і сучасними. Найчастіше її купують на ринках. Всі предмети меблів повинні бути виконані з дерева або дерев'яними елементами (ручками, куточками, декоративними візерунками).

Вдалим рішенням у заповненні простору приміщення може бути великий або середніх розмірів стелаж для книг, дрібних предметів та сувенірів.

Стеллаж для книг
Стиль "хіпстер" в інтер'єрі

Крісла мають бути переважно невеликих розмірів. Ліжко можна придбати із ящиками для зберігання предметів побуту. Дерев'яний комод також може надати затишок хіпстерському інтер'єру. Цікавим рішенням можуть виявитися ящики-сейфи або старі валізи.

Винтажные чемоданы как декор и место для хранения
Вінтажні валізи як декор та місце для зберігання

Всі предмети меблів повинні гармонійно поєднуватися з вінтажними елементами декору, щоб у результаті вийшла світла, легка та не перевантажена обстановка.

В хипстерсоком интерьере нет стререотипов
У хіпстерсокому інтер'єрі немає стререотипів

За рахунок меблів простір приміщення має бути функціональним. У хіпстерському інтер'єрі немає стереотипів, тому застосовується прийом під назвою екстер'єр в інтер'єрі. Це модний, сучасний стиль, який є симбіозом ретро-стилю та сучасності.

Дизайн даного інтер'єру має бути наповнений недорогими елементами декору, але дорогою технікою. Обстановка у такому приміщенні повністю відбиває характер особистості, інтереси, спосіб життя та захоплення його господаря. Найчастіше це творчі люди, які захоплюються сучасним мистецтвом, творчістю, оригінальними напрямками музики. Сучасний хіпстер воліє мати у своїй квартирі радіоприймач 40-х років та незвичайну колекцію вінілових платівок.

Нестандартный декор
Нестандартний декор

Хіпстерський інтер'єр – це політ думок, креативність, фантазії та поєднання незвичайних предметів, матеріалів, фактур.

"Бути в темі" – це мислити не стандартно та любити вінтажні, екстравагантні речі.

"Бути в темі" - це постійно винаходити себе та альтернативну моду.

Це стиль життя, що сягає корінням в історію, одночасно сучасний і трендовий.