Телескопічний навантажувач поєднує найкращі характеристики фронтального навантажувача та самохідного підйомного крана. Сучасний телескопічний навантажувач невеликий і маневрений, тому його можна використовувати у приміщенні. Це робить спецтехніку ідеальним варіантом для будівельного майданчика. Вона допомагає механізувати роботу, зменшує навантаження на бригаду та прискорює будівництво. Щоб навантажувач був дійсно корисним на будмайданчику, і гроші на його покупку чи оренду були витрачені недаремно, потрібно правильно вибрати модель.

Телескопічний навантажувач

Який навантажувач підійде для будівництва

Є кілька типів навантажувачів за комплектацією та призначенням: екскаваторні, вилкові, з ковшовим захопленням, і моделі з телескопічною стрілою та знімним навісом. Кожен із цих навантажувачів буде корисним будівельникам, але найкраще підійде останній тип спецтехніки.

Такі навантажувачі оснащені телескопічною стрілою, на якій можна закріпити ківш для земляних робіт, вила, бетонозмішувач, кошик для цегли, майданчик для персоналу або захоплення для будматеріалів. Сучасні моделі можна комплектувати десятками різних навісів – це робить їх ідеальним варіантом для будмайданчика. Адже замість цілого парку техніки для різних видів будівельних робіт можна використовувати один навантажувач – потрібно лише встановити потрібний навіс.

За якими параметрами вибирати навантажувач для будівництва

Є різні універсальні телескопічні навантажувачі зі навісами, що знімаються. Щоб не переплачувати і одразу вибрати спецтехніку з відповідними функціональними можливостями, потрібно звертати увагу на такі характеристики:

  • Вантажопідйомність стрілки. Цей показник залежатиме від того, які будматеріали і в якому обсязі ви плануєте переміщати навантажувачем.
  • Висота підйому стрілки. Розраховуючи цей параметр, орієнтуйтеся насамперед на поверховість будівлі, висоту стель та даху.
  • Кількість та тип знімного навісного обладнання. Заздалегідь продумайте, які роботи ви хочете механізувати за допомогою спецтехніки. Адже чим більше навісів є в комплекті, тим дорожче коштує спецтехніка.
  • Тип двигуна. Це може бути бензиновий, дизельний і газобензиновий ДВС або електродвигун. Техніка з ДВЗ універсальна, а моделі з електродвигуном більше підходять для роботи у приміщенні.

Звертати увагу варто і на габарити спецтехніки – від цього залежить її здатність маневрувати у невеликих приміщеннях.