У вас намічається урочистість з гостями, музикою та застіллям? Отже, саме час подумати про декор будинку. Прикрашати кімнати можна по-різному. На думку відразу приходять кульки та гірлянди. Але це єдиний варіант. Набагато витонченішим і красивішим буде виглядати декор із живих квітів. Не хвилюйтеся, для цього не доведеться запрошувати дизайнера чи флориста. Потрібно лише замовити квіти з доставкою додому, озброїтися цим керівництвом та трохи приєднати фантазію. Пропоную 5 оригінальних ідей для оздоблення будинку живими квітами.

Ідея №1 – свято у стилі ретро

У вас у коморі завалялися старі глеки, вази чи лійки? Відмінно їх можна використовувати замість звичайної вази для квітів. Ретро місткість з кераміки, скла або навіть металу буде дуже органічно виглядати з гвоздиками, хризантемами, амарилісом або з яскравими герберами. Ще один чудовий варіант — букети з тюльпанами.

Декоративні квіти у чайничку

Не знаєте які квіти краще вибрати? Є чудовий спосіб пошуку. Заходьте на сайт квіткового магазину, наприклад BuketLand і дивіться фото наявних квітів. Найкраще вибирати великі магазини, які доставляють не лише готові букети, а й різні види квітів.

Ідея №2 – ласкаво просимо

Щоб гості відчули атмосферу свята, щойно переступивши поріг, можна прикрасити квітами вхідні двері. Є кілька чудових способів декору:

  • Круглі квітковий вінок зі стрічкою. Це не найпростіший, але дуже ефектний варіант. Щоб зробити вінок, знадобиться каркас із дроту, квіти (краще вибирати великі та яскраві) та широка стрічка.

Вінок квітів на вхідних дверях

  • Букет з яскравої парасольки та квітів. Вам знадобиться довга парасолька з круглою ручкою, великий букет та стрічка. Переверніть парасольку вгору ногами і закріпіть її на дверях, а потім гарно покладіть квіти всередину. Щоб парасолька не розкривалася, її потрібно перев'язати стрічкою.

Парасолька з букетом квітів

  • Квіти по контуру. Якщо дозволяє час та бюджет, можна зробити справжню квіткову арку. Для цього знадобиться дротяна основа та стрічки, якими буде зручно кріпити квіти до металевого каркаса.

Вхід у будинок прикрашений квітами

Ідея №3 – квіткові меблі

Вдалим і не дуже складним варіантом декору стануть квіти на меблях. Якщо у вас є стільці з дерев'яними спинками, можна прикрасити їх вінками або букетами невеликими без обгортки. Ще один варіант — можна обплести спинку стільця квітами. Не менш ефектно виглядатимуть стелажі та полиці, декоровані квітами.

Букет квітів за святковим столом

Ідея №4 – нехай буде світло

Одне з найвдаліших місць для квіткового декору – освітлювальні прилади. Живими квітами можна декорувати люстри, бра, торшери та настільні лампи. Перевага цього способу в тому, що квіти чудово поєднуються зі світильниками будь-якого стилю.

Букет квітів на стелі

Ідея №5 – квіти на столі

Вважається, що квіти виглядають красиво лише на столах із професійним сервіруванням. Насправді це не так. Прикрасити букетиками можна будь-який стіл. Головне, дотримуватися гармонії. Тоді квітковий декор виглядатиме доречно і справді красиво.

Квіти на обідньому столі на вулиці

Якщо страви на столі розставлені трохи хаотично, а посуд відрізняється кольором або візерунком, варто вибирати відповідний букет. Домашній затишок чудово підкреслять милі букетики з ромашок, лілій, хризантем чи фрезій. Трохи романтики до такого декору додадуть різнокольорові стрічки.