Відкриття власного кафе – мрія багатьох підприємців, але не всі розуміють, що такий проєкт потребує ретельного підходу. Вам доведеться продумати не лише меню закладу, а й створити унікальний стиль, який привабить клієнтів. Ми розповімо, які кафе зараз користуються популярністю і в чому їх особливості.

Стиль кафе

Спортивний бар або дитяче кафе

В останні кілька років кафе з конкретною спрямованістю стали користуватися особливим коханням у жителів міст. Шанувальники спорту із задоволенням проведуть час у спортивному барі в оточенні таких самих фанатів, батьки з маленькими дітьми вважають за краще відзначати дні народження у дитячих закладах. Такий поділ за спрямованістю вимагає розробки унікального стилю, створення меню з певними стравами та дотримання правил. Специфічний напрямок стосується не тільки страв, що пропонуються у закладі, а й меблів. Наприклад, у спортивному барі краще встановити довгу барну стійку з високими стільцями та окремі столики для компаній.

Кафе чи ресторан

Різниця між цими закладами полягає у відвідувацькому потоці, меню та обстановці. У кафе можна забігти в обідню перерву, щоб швидко перекусити та вирушити далі у своїх справах. У ресторан приходять провести приємний вечір в оточенні друзів або познайомитися з новою компанією. Підхід до оформлення таких закладів принципово різний, оскільки настрій у кафе та ресторані відрізнятиметься. У невеликому кафетерії важливо створити затишну атмосферу, в якій можна швидко пообідати та займатися своїми справами. Для ресторану важливе значення має атмосфера солідності та респектабельності, яка створюється шляхом відповідних меблів, м'якого освітлення та тихого музичного супроводу.

Який заклад краще відкрити

Перед тим, як вибирати будинок під ресторан або перегортати каталог стільців для кафе, важливо визначити, який заклад ви хочете відкрити. Від цього залежить місце розташування, бюджет та вимоги до персоналу. Деякі підприємці точно знають, яке кафе планують відкрити, залишається тільки вибрати правильне місце. Інші мало уявляють, яким буде їхній бізнес, і придивляються до проєкт, що вже успішно працюють.

Якщо ви не знаєте, яким буде ваше кафе, пропонуємо відвідати різні заклади у вашому місті та придивитися до їх особливостей. Це допоможе вирішити, що вам ближче: атмосфера загального єднання та веселощів у спортивному барі або стримана елегантність розкішного ресторану.