Найважливіші двері в квартирі або будинку, звичайно ж, вхідні. Вони захищають нас від холоду та шуму, зловмисників та вандалів, неприємних запахів та інших проблем. Тому варто купити вхідні двері в Києві. Як вибрати ідеальний в плані безпеки варіант і не витратити при цьому багато грошей поговоримо далі.

Вхідні вуличні двері

Які елементи вхідних дверей найважливіші

Найголовніша функція вхідної конструкції — це захист. Тож найважливіші елементи — ті, що відповідають за безпеку, а саме замок та товщина металу. Можна проконсультуватися з працівниками магазину, а можна орієнтуватися на декілька простих рекомендацій, щоб звузити коло пошуку. Ось вони:

  • в характеристиках моделі знайдіть пункт «Товщина сталевого листа» або «Товщина металу на коробці»;
  • впевніться, що товщина 1,5 мм або більше;
  • подивіться, який тип замка встановлено (зазвичай це циліндровий варіант, він вважається достатньо надійним);
  • знайдіть бренд замкової системи (найбільш популярні виробники — Kale, Mottura або Mul-t-Lock);
  • подивіться, чи є в описі додаткова накладка (це вид захисту для замкової системи).

Також зверніть увагу на те, який наповнювач знаходиться всередині. Зазвичай використовується мінеральна вата — це універсальний наповнювач, який гарно захищає від втрат тепла та проникнення холоду. Використовується навіть у вуличних дверях.

Як формується ціна виробу

Вхідні двері — не дешеве задоволення. Але враховуючи те, що вони слугують десятиріччями та забезпечують надійність нашого житла, це виправдано. Ціна на вироби залежить від таких факторів:

  • Виробник: чим він відоміший, тим вища будет вартість вхідних дверей, адже покупець платить не тільки за матеріали, а й за гарантії якості і репутацію бренду.
  • Якість фурнітури: ручка, вічко, елементи кріплення — все це має бути високої якості. Чим вона вища, тим більший цінник.
  • Товщина металу: показник, який прямо впливає на безпеку, а отже, і на ціну товару.
  • Тип замкової системи. Циліндрові стоять дешевше, ніж, наприклад, сувальдний або комбінований варіант.
  • Облицювальний матеріал: з чого виготовлена зовнішня частина двері та яке має покриття.
  • Додаткові декоративні елементи: чим їх більше, тим вища вартість.
  • Внутрішнє оформлення: дизайн тієї частини двері, яку видно з квартири або будинку. Часто воно виконується на замовлення.

Виходячи з цього, формується цінник. В Україні вартість варіюється, тож підібрати оптимальну модель зможе кожний.

На чому можна заощадити без шкоди безпеці

Враховуючи перелічені вище критерії формування ціни, можна зрозуміти, на чому економити не варто. Це замок та товщина металу, з якого зроблений короб. Але завжди можна обійтися без внутрішнього оформлення двері на замовлення та зупинитися на простому дизайні. Достатньо того, щоб покриття двері було щільним та, наскільки це можливо, захищеним від пошкоджень.

Також, якщо бюджет обмежений, купити двері можна у менш відомого виробника з кращими цінами. А в деяких магазинах є можливість оформити кредит, щоб встановлення нової вхідної двері було доступним кожному.