У

ніби існує два типи людей: любителі посидіти довше у гарячій ванні та шанувальники швидкого, підбадьорливого душа. Рішення здається досить простим, коли ви живете один і можете дозволити той варіант, який вам більше до вподоби. Але що робити, коли переваги кількох членів сім'ї у цьому питанні не збігаються? Ймовірно, ідеальним виходом із такої ситуації була б установка і ванни, і душової кабіни.

Муки выбора: душ или ванна?
Борошна вибору: ванна чи душ.

Однак, не кожна квартира має таку площу, щоб дві кімнати можна було сміливо відвести під ванну кімнату та другий санвузол із душовою кабіною. І тут виникає проблема вибору — душ чи ванна. Насправді, за належного виконання будь-який з варіантів має величезну кількість переваг. У цій статті ми постараємося дати вам кілька корисних порад, в якому випадку варто віддати перевагу душовій кабіні, а в якій ванній.

Совмещенные ванная и душевая кабина в одной компактной комнате.

Поєднані ванна та душовий куточок в одній компактній кімнаті.

Душова кабіна

Крім особистих переваг, одним із найголовніших критеріїв при облаштуванні санвузла є критерій економії - часу, місця та коштів. Якщо підходити до питання з цієї точки зору, то вашим вибором безумовно стане душова кабіна, оскільки розміри душових кабін майже вдвічі менші за розміри ванн, що дуже вигідно для невеликих квартир, в яких санвузол займає всього кілька квадратних метрів. Крім того, за статистикою в душі витрачається у півтора-два рази менше води, що надалі може допомогти вам значно заощадити на комунальних послугах. Нарешті, ще однією перевагою душової кабіни є той факт, що прийняття душа займає в рази менше часу, який є одним із найдорожчих ресурсів сучасної людини.

Душевая кабина - незаменимый атрибут в жизни человека, который ценит свое время.
Душова кабіна - незамінний атрибут у житті людини, яка цінує свій час.

Серед інших функціональних переваг душової кабіни або душового куточка слід виділити, що вони, не маючи високих щаблів та бортів, будуть комфортні для використання людьми похилого віку або людьми з обмеженими можливостями. Ще одна перевага душа полягає в тому, що, крім свого безпосереднього завдання, він також виконує функцію гідромасажу, яка присутня далеко не в кожній ванній.

Ванна с душевой кабиной - это здоровье и релакс.
Душ - це здоров'я та релакс.

Душова кабіна є більш виграшним варіантом для сімей, коли велика кількість людей використовують один санвузол. Це, перш за все, пов'язано з питанням гігієни, оскільки в душі по-справжньому «громадським місцем» є лише плитка для підлоги або піддон душової кабіни. З цієї ж причини, душова кабіна є зручнішою у догляді.

Душевая кабина из плитки идеально впишется в маленькую ванну
Стильний душовий куточок, який можна встановити навіть у компактній ванній кімнаті.

Ванна

Ймовірно, першою асоціацією, яка виникає у людей з ванною – це можливість поніжитися у теплій пінній воді та розслабитись після важкого трудового дня. Тепла ванна є одним із найкращих способів порелаксувати та заспокоїти нерви. Якщо ваша ванна оснащена функцією гідромасажу, тоді вона стане незамінним помічником у поліпшенні вашого самопочуття, забезпечивши поліпшення м'язового тонусу, зняття втоми і навіть поліпшення обміну речовин. А якщо підходити до питання з естетичної точки зору, ванна без шторки візуально розширює простір, якого так часто не вистачає в квартирах.

Ванна - лучшее средство от усталости и Ваше личное спа в собственной квартире.
Ванна – найкращий засіб від втоми та ваше особисте спа у власній квартирі.

Ванна значно виграє у випадку, якщо у вашій сім'ї є маленькі діти, купання яких у душовій кабіні завдаватиме великої кількості незручностей. Крім того, важливою перевагою є той факт, що ванну можна використовувати не тільки за призначенням, але і як душ. Для цього достатньо буде встановити настінний тримач для лійки, шторку або скляну перегородку, щоб вода не розбризкувалася на підлогу. Однак, можна обійтися і без цього, якщо розмір ванни досить великий і всі бризки залишатимуться в межах купальні, не залишаючи при цьому калюж на підлозі ванної кімнати.

Стеклянная перегородка даст Вам возможность принимать душ в ванной, не заливая при этом пол водой.
Скляна перегородка дасть Вам можливість приймати душ у ванній кімнаті, не заливаючи при цьому підлогу водою.

Ванна VS душова кабіна

Не існує однозначної відповіді на питання, що ж є найкращим варіантом — ванна або душова кабіна, адже у кожному випадку є свої вагомі позитивні сторони. Підбирати сантехніку для ванної кімнати потрібно виходячи зі своїх особистих потреб та уподобань. Більше того, при облаштуванні санвузла також слід звернути увагу на загальну стилістику квартири. Любителям класики, найімовірніше, більше до душі припаде ванна, тоді як людям, які намагаються у всьому відповідати духу свого часу та ритму сучасного життя – модерна душова кабіна.

Минималистично оформленная ванная комната с душевым уголком за стеклянными стенками.
Мінімалістично оформлена ванна кімната із душовим куточком за скляними стінками.