Заплющте очі та уявіть, що ви хотіли б побачити, коли їх відкриєте? Це буде ваш реальний будинок з усіма знайомими тонами та відтінками, лініями та штрихами, дрібними нерівностями та невеликими плямами, які залишила ваша дитина за допомогою своїх улюблених фломастерів? Якщо так, то ви щаслива людина і прокидаєтеся у будинку своєї мрії. Але, на жаль, більшість людей постійно перебувають у режимі очікування. Коли діти підростуть і перестануть весь час бруднити навколишній простір, то вони, можливо, наважаться перефарбувати стіни у свій улюблений колір або поставлять саме той диван, до якого придивилися ще п'ять років тому, але не наважилися купити через кота, що залишає свою шерсть усюди де він проходить. Насправді вінілові шпалери — це найпростіший і бюджетний варіант для швидкої зміни інтер'єру. Якщо хочете змін уже сьогодні, тоді просто визначтеся з виглядом та кольором. Решта — питання кількох годин.

Вінілові шпалери

Вінілові шпалери та їх переваги

Популярність вінілових шпалер у сучасних приватних та багатоквартирних будинках цілком ясна, адже вони легко перетворять порожню кімнату на той простір, який ви тільки забажаєте. До їх переваг можна віднести такі моменти:

  1. Бюджетність. Такий гарний та якісний оздоблювальний матеріал може дозволити собі сім'я з будь-яким рівнем достатку.
  2. Швидкість та легкість обробки. Процес підготовки стін та обклеювання їх шпалерами займає мінімум вільного часу та зусиль.
  3. Імітація практично всіх видів обробки стін: цегла, камінь, штукатурка, дерево.
  4. Розмаїття відтінків, малюнків та фактур, що робить асортимент продукції практично необмеженим. 

Є вінілові шпалери та недоліки, такі як недовговічність і вигоряння під впливом прямих сонячних променів, але всі вони просто блякнуть у порівнянні з тими можливостями, які отримує користувач.

Рулони вінілових шпалер

Види вінілових шпалер

Вінілових шпалер існує велика різноманітність і всі вони неоднорідні у своєму асортименті. Багато залежить від характеристик конкретного виду декоративного покриття:

  1. Шовкографія. Шовкові шпалери вважаються найбільш ефективними та виразними. Особлива обробка їхнього верхнього шару створює відчуття, ніби стіна покрита натуральним шовком, який може бути і глянцевим, і матовим, і перламутровим блиском.
  2. Шпалери із шаром спіненого вінілу. Такий тип декоративного оздоблення дуже легко дізнатися через характерний рельєф і великий об'єм. І при цьому вони мають невелику вагу. Завдяки таким параметрам подібні шпалери можна наклеювати навіть на непідготовлені стіни. Але варто врахувати, що такий матеріал дуже вибагливий у догляді.
  3. Гаряче тиснення. Застосування технології тиснення візерунка та текстури на ПВХ-плівці за допомогою впливу високої температури дозволяє досягти відмінної стабільності малюнка, міцності та невибагливості покриття.
  4. Шпалери із твердим вінілом. Це один із найдорожчих варіантів, що пояснюється складністю технології виробництва. В результаті виходить міцний, надійний та безпечний для здоров'я оздоблювальний матеріал. Такий виріб коштуватиме дорожче, але й забезпечить екологічну безпеку продукції.

Інтер'єр з вініловими шпалерами

Вінілові шпалери — це справжня магія, яка відкриває необмежене поле для можливостей в організації гарного та унікального інтер'єру. Не втрачайте нагоди зробити це швидко, доступно і з натхненням.