Сподіватися на удачу, коли в країні щодня відбуваються ракетні атаки та є ризик використання росіянами радіоактивної зброї, безперспективно – треба подбати про збереження життя рідних людей. Найкращим способом це зробити є спорудження приватного бомбосховища, яке займатиме на ділянці небагато місця та стане надійним місцем, де вдасться пережити непередбачені ситуації.

Навіщо смарт-бункер

Стати власником смартбункера дуже просто. Достатньо перейти на сайт https://smartbunkersua.com/ua, де перевірена компанія-виробник описує різновиди конструкцій та умови співпраці, а потім замовити послуги з будівництва підземного сховища. Витрати на виготовлення та встановлення бункера не будуть захмарними, при цьому ви отримаєте багатофункціональне приміщення, яке надалі можна переобладнати під винний льох чи сейф. Але найголовніше – шелтер буде оснащений обладнанням, яке дозволить якийсь час перебувати поза зоною ураження ворожої зброї та при цьому почуватися комфортно. Усередині сучасних смартбункерів є все необхідне для нормального життя, починаючи від спальних місць та автономної вентиляційної системи, закінчуючи туалетом, душем та Інтернетом.

Основні етапи створення смарт-бункера

Поширеною є думка, що для обладнання під землею сховища потрібна величезна кількість часу, але це не так. Якщо налагоджений процес виготовлення і є проєктні напрацювання, а підготовчими та монтажними роботами займаються професіонали, то в цілому потрібно не більше 4-6 тижнів. Точні терміни визначаються залежно від розмірів бомбосховища, особливостей місцевості, де здійснюється будівництво, а також додаткових побажань замовника щодо комплектації. Щоб створити захищений від несприятливих зовнішніх факторів (зокрема авіабомб, хімічних атак та радіації) бункер, фахівці:

  1. Обговорюють індивідуальні побажання майбутнього власника та затверджують створене на їх основі технічне завдання. На цьому етапі враховується склад сім'ї, розміри ділянки, бюджет та інші важливі нюанси.
  2. Проводять комплекс геологічних та геодезичних досліджень.
  3. Займаються проєктування та демонструють покупцю тривимірну візуалізацію майбутньої конструкції, до якої за необхідності вносять певні коригування.
  4. Виготовляють бункер та встановлюють його на об'єкті після виконання землерийних робіт.
  5. Забезпечують укріплення спеціальними багатошаровими блоками та покривають притулок плитою з бетону, а зверху засипають землею. Всі елементи комунікацій, що виступають на поверхню, ретельно маскуються.

Перед здаванням роботи обов'язково проводиться перевірка працездатності всіх інженерних систем.