Моя кавова історія продовжується. Минулої статті я вже розповідала про свою улюблену каву та про найкращі кафешки Києва. Сьогодні хочу трохи заглибитись у тему та поділитися своїм досвідом покупки кавомашини для дому.

Якою має бути домашня кавоварка?

Кавомашина для дому – це геніальний винахід людства та найважливіша техніка на кухні кожного кавомана. Вона не просто спрощує приготування кави, а й робить її в рази смачнішою. На моїй кухні стоїть кавоварка Jura швейцарського виробництва. Це вже не перша машина, якою я користуюся, але, безумовно, найякісніша. Перед тим, як її купити, я перечитала масу корисної інформації та обрала для себе перелік факторів, на які обов'язково потрібно звертати увагу при покупці. Мені здається, саме цей підхід допоміг вибрати справді гарну кавоварку.

Кава зроблена в кавомашині

За якими параметрами вибирати кавоварку:

  • Тип техніки за способом приготування кави. Є гейзерні, ріжкові та капсульні кавомашини. Найпростіші та найдешевші – гейзерні моделі. Їх використовують переважно для еспресо. У ріжкових найширший функціонал та найвища ціна. Капсульні – це проміжний варіант. Вони готують усі види кави, не вимагають частого чищення та коштують відносно недорого.
  • Продуктивність. Обов'язково враховуйте, скільки чашок кави щодня випиває ваша сім'я. Адже що потужніша машина, то дорожче вона коштує. І далеко не завжди є сенс переплачувати за потужність.
  • Наявність капучинатора. Це пристрій для збивання молока. Якщо ви п'єте капучино, латте та інші кавові напої з молоком, капучинатор обов'язково має бути.
  • Спосіб нагрівання води. Якщо ви п'єте каву невеликими порціями (за один раз готуєте 1-2 чашки), краще вибирати кавоварку з термоблоком. У них вода закипає майже миттєво.
  • Додаткові функції: одночасне приготування двох чашок кави, можливість настроювання розміру порцій напою, підігрів чашки під час приготування кави. Ці функції не є обов'язковими, але корисними.

Професійна кавоварка

Для мене важливим фактором була естетика. Кавомашина — це досить велика техніка і мені хотілося, щоб вона виглядала гармонійно в інтер'єрі кухні. Якщо у вас кімната оформлена в стилі сканді або хай-тек, тут доречно виглядатиме практично будь-яка модель чорного, сірого або білого кольору. У мене стиль змішаний, але більше все ж таки нагадує прованс. Щоб не порушувати затишок та гармонію, обрала кавомашину білого матового кольору – така палітра виглядає максимально нейтрально та ненав'язливо. Підходить для більшості затишних стилів.

Кавомашина Jura

Вибір магазину

Дуже важливо купувати кавоварку в магазині з гарною репутацією. Ідеальний варіант – це фірмовий магазин, який реалізує техніку лише одного певного бренду. Вибираючи такого продавця, ви зводите до мінімуму ризик купити підробку та отримуєте дійсно якісне технічне обслуговування надалі. Свою кавоварку я купила в магазині jura.com.ua і можу сказати, це дійсно краще, ніж замовляти на тій же Розетці. По-перше, ціни у фірмових магазинах не завищені, а по-друге, тут ви отримуєте максимально повну і точну інформацію про техніку.