Щоб інтер'єр кімнати був цілісним та гармонійним, важливо продумати кожну деталь. І міжкімнатні двері – не виняток. Їх слід обирати ще на етапі планування ремонту. Двері не повинні сприйматися як "необхідне доповнення". Вдало підібрана модель може значно покращити дизайн кімнати, підкресливши його індивідуальні риси.

Дерев'яні двері на темному тлі сірої стіни

На що звертати увагу при виборі дверей

Починати пошук ідеальних дверей варто з ключових характеристик. Так ви зможете відразу звузити коло пошуку і впевнені, що обрана модель підійде на 100%.

Матеріал виготовлення

Міжкімнатні двері роблять із натурального дерева, МДФ, скла, ПВХ, алюмінію та інших матеріалів. У кожного з них є свої плюси та мінуси. Дерев'яні моделі довговічні та механічно міцні. Скляні стильно виглядають і допомагають зробити приміщення світлішим. Двері з ПВХ та МДФ легкі та недорогі.

Вхідні двері найчастіше виготовляють із дерева та металу. Найнадійніший варіант – це металеві моделі. Вони складаються із міцного каркаса, обшитого з двох сторін листами металу. Всередині такі двері зазвичай заповнені матеріалами, що утеплюють.

Механізм відкривання

Ось які бувають двері за способом відчинення:

  • Розпашні — це класичний варіант, який підходить практично для будь-якого приміщення.
  • Розсувні – дверне полотно зсувається вздовж стіни праворуч або ліворуч. Такі моделі ідеальні для маленьких кімнат і вузьких коридорів.
  • Складні двері-книжки — дверне полотно у них складається за принципом гармошки.
  • Роторні – вони повертаються навколо осі та можуть відкриватись в будь-який бік.

Білі розсувні двері в інтер'єрі

Ступінь звукоізоляції

Цей параметр залежить в першу чергу від матеріалу, з якого зроблено двері. Найкраща звукоізоляція біля дверей із натурального дерева. Вставки зі скла, металу або інших матеріалів трохи погіршують ізоляційні властивості.

У дверей з ПВХ, МДФ та металу зазвичай середній рівень звукоізоляції. Чим тонші такі двері, тим краще буде чутність. Найнижча звукоізоляція у скляних конструкцій.

Які двері у тренді у 2023 році

На першому місці – двері прихованого монтажу. У таких моделей коробка повністю прихована, тому дверне полотно здається продовженням стіни. Воно може повторювати дизайн оздоблення або мати інше оформлення. Приховані двері будуть актуальними ще не один рік.

Також дуже популярні мінімалістичні гладкі моделі із дизайном під дерево. Залежно від особливостей інтер'єру можна вибрати варіант виразним і яскравим дерев'яним візерунком або з ледь помітним малюнком.

З однотонних дверей популярними будуть моделі світлових нейтральних відтінків. Вдалим доповненням будь-якого інтер'єру стануть лаконічні білі двері без вставок.

Більш незвичайний тренд – двері у стелю. Вони ефектно виглядають у кімнатах будь-якої висоти. Щоб такі двері стали акцентною деталлю інтер'єру, варто вибирати варіанти контрастних відтінків.

Сині приховані двері на тлі білої стіни

Де замовити якісні двері в Одесі

Щоб бути впевненим у якості та довговічності дверей, варто купувати їх у надійного, перевіреного продавця. Одеситам я рекомендую магазин «Майстер Дім». Тут понад 1700 моделей міжкімнатних та вхідних дверей різного дизайну. Можна вибрати чудовий варіант для будь-якого інтер'єру. У «Майстер Дім» також пропонують послугу встановлення дверей «під ключ».