Багато покупців для покриття для підлоги вибирають ламінат. Його популярність обумовлена різноманітністю декорів, експлуатаційними властивостями та, звичайно, ціною.

Сьогодні ми розкриємо тему підготовки підлоги до укладання ламінату. Не думаю, що когось необхідно переконувати в тому, що якісно вирівняна підлога – це основа для будь-якого покриття для підлоги.

Що таке рівна підлога? Які матеріали використовуються? Чому це важливо для укладання ламінату? Які параметри потрібно проконтролювати?

Ці та інші питання коротко та без води розкриємо разом із нашим другом та партнером, мережею магазинів HOLZ. Професійний підхід до підбору ламінату, а також асортимент, який ви вже можете переглянути в каталозі https://holz.ua/ua/pol/laminat — вирішить вашу потребу для будь-якого приміщення.

Вимоги до поверхні

Давайте позначимо параметри якісно підготовленої статі. Чорнова підлога має бути:

  • Міцним. Якщо ремонт у старій квартирі, то необхідно демонтувати старе покриття для підлоги, до бетонної основи.
  • Рівним. Допускаються невеликі нерівності 3 – 5 міліметрів, які можна приховати підкладкою під ламінат.
  • Сухим. Очевидно, що волога згубна для ламінату. Якщо проводилися будь-які роботи з попереднього вирівнювання підлоги, необхідно дати достатньо часу до повного її висихання.
  • Чистим. Відсутність будівельного сміття.

Нічого складно, щоб попередньо, візуально оцінити ці параметри.

Далі, залежно від поточного стану, плануються та проводяться роботи з вирівнювання та підготовки підлоги до укладання ламінату.

Вирівнюємо бетонну підлогу під ламінат

Практично в кожному випадку, чи це нова квартира або стара, необхідно вирівнювати підлогу.

Якщо перепади підлоги невеликі, умовно до 2 сантиметрів, цементну стяжку можна не використовувати, досить буде суміші, що самовирівнюється, наливна підлога.

Загальний перелік робіт:

  1. Демонтаж старих покриттів до бетонної плити.
  2. Очищаємо і покриваємо ґрунтовкою, щоб бетон менше вбирав вологу, а його адгезія була кращою.
  3. Закладаємо всі тріщини та глибокі отвори.
  4. Визначаємо та робимо розмітку верхнього рівня основної статі. Якщо ремонт у всій квартирі – робимо це у всій квартирі одночасно.
  5. Робимо стяжку. Рівняємо довгим правилом від 2 метрів. Рівнем контролюємо рівномірний розподіл поверхнею.
  6. Повторне ґрунтування.
  7. Заливаємо наливну підлогу.
  8. Важливо! Час висихання суміші, що самовирівнюється, може бути тривалим. Не поспішаємо, стежимо, щоб суміш повністю віддала вологу.
  9. Додатково перевіряємо довгим правилом рівень підлоги: ширше, довжини, діагоналі. Усуваємо можливі дефекти. Пам'ятаємо, що будь-які перепади понад 3 мм можуть бути критичні.
  10. Укладаємо м'яку підкладку.
  11. Стелимо ламінат.

Це загальний перелік та послідовність підготовчих робіт. У вашому випадку, деякі пункти можуть бути відсутніми. Керуйтеся вихідними даними, індивідуальними особливостями.

Висновок

Ремонт – це завжди послідовний комплекс робіт. Займаючись підлогою, ви повинні думати про заміну міжкімнатних дверей.

А найімовірніше, ще до підготовки підлоги вам потрібно було подбати про заміну вхідних дверей. Вхідні двері у квартиру можна вибрати в одному з салонів нашого партнера.

Якщо вам потрібна консультація, наші рекомендації щодо необхідної послідовності виконуваних робіт — телефонуйте, ставте запитання. Навіть якщо вирішите замовляти в іншому місці, нічого, стерпимо.