Плануючи ремонт у квартирі, багато хто вирішує монтувати саме підвісну стелю грильято, бо вона дуже стильно виглядає. Але який саме профіль її ґрат обрати, адже варіантів відразу декілька? Нумо розбиратися.

Перш за все, відзначимо, що грильято вигідно вирізняється не тільки зовнішнім виглядом. Вона виконує всі умови, яким мають відповідати сучасні підвісні стелі: порівняно мало важить, екологічна, швидко й надійно монтується. До того ж ґрати відмінно вентилюються, пожежобезпечні, стійкі до підвищеного рівня вологості — це дійсно вдале рішення з практичної точки зору.

Але це вибір не для кожної оселі. Підвісна стеля грильято вдало вписується в інтер’єр у стилі лофт, хай-тек, модерн. А ось з класикою, провансом, бароко, арт-деко вона не дуже сумісна. До того ж ґрати потребують простору, тому їх не слід монтувати в маленьких кімнатах.

При цьому кожен з видів грильято має свої естетичні переваги.

Вид на стелю

Фото https://alkiv.ua/ua/. Стеля грильято «Пірамідальна»

Стандартний (прямий) профіль

У вигляді перевернутої літери “П”. Непоганий варіант для оформлення:

  • або цілої вітальні,
  • або окремої її зони.

Це якраз той випадок, коли можно погратися з кольорами ґрат, щоб стеля не виглядала “як у офісі”. Важливий нюанс: кімната має бути дійсно просторою, щоб такий вид грильято органічно вписався в інтер’єр. 

Пірамідальний профіль

Являє собою літеру “Y”, тому виглядає досить ефектно. Гарно підходить для оформлення:

  • особистого кабінету, в тому числі завдяки підвищеній звукоізоляції;
  • спальні для дорослих, якщо парі подобається сучасність в інтер’єрі.

Але враховуйте, що коштує “піраміда” дорожче, ніж стандартний профіль. 

Пірамідальний профіль потолка

Фото https://alkiv.ua/ua/. Стеля грильято «Пірамідальна»

Жалюзі 

Найкращій грильято-варіант для кухні, як з естетичної, так і з функціональної точки зору. Ефектно виглядає й забезпечує чудову циркуляцію повітря. А також, що важливо, не вбирає дим та запахи страв. За ґратами легко доглядати — це на замітку хазяйці. 

Але є логічний нюанс. Кухня не повинна бути маленькою. Ви ж пам'ятаєте, що для монтажу грильято має бути простір, інакше ґрати візуально зменшать приміщення. 

грильято-варіант для кухні

Фото https://alkiv.ua/ua/. Підвісна стеля Грильято GL15 металік

Багаторівнева стеля

Зі складною конструкцією. Виглядає доволі красиво та незвично. Актуальна у двох принципово різних випадках:

  • для втілення сміливих та оригінальних дизайнерських рішень; 
  • для оформлення поверхонь із сильним нахилом.

Вирішуйте, яка саме підвісна стеля грильято підійде, відштовхуючись від призначення, розмірів та стилю кімнати. Якщо вибрати дійсно правильно, ґратчаста стеля стане ще однією прикрасою квартири.