Розбити ноутбук, навіть найдорожчий — не найстрашніше під час війни. Але якщо девайс робітник, то його втрата гарантовано погано позначиться на добробуті власника. У військових умовах неможливо повністю захистити пристрій від усіх ризиків. Але деякі поради допоможуть зберегти ноутбук Apple працездатним та цілим.

Удари та падіння

Найчастіше макбуки розбиваються у разі падіння з висоти від сильного удару або здавлювання. Першими «приймають бій» корпус, дисплей, клавіатура та трекпад. Небагато захистити пристрій допоможе спеціалізований чохол. Це не панацея, але від значної дії врятує.

Сумку або рюкзак для перенесення ноутбука можна посилити за допомогою спеціальних бамперів, які є у вільному продажу. Вибираючи аксесуар, потрібно пам'ятати, що найкраще захищають багатошарові чохли з твердим верхом.

Попадання вологи

Ще одна велика небезпека – проникнення вологи в MacBook. Необов'язково вода, може бути будь-яка рідина, включаючи технічні. І від цієї небезпеки чохол вже не захистить, лише водонепроникна сумка.

Під час повітряних тривог або коли Макбук не використовується, краще тримати його у сумці, яка стане захистом і від води, і від ударів.

Забруднення сміттям та пилом

Верхню частину корпусу досить легко очистити від бруду. А от попадання та нагромадження дрібних частинок усередину пристрою може стати причиною таких проблем:

  • вихід із ладу системи охолодження;

  • перегрів портів та клавіатури.

Тому, якщо лептоп використовується в забрудненому оточенні, наприклад, підвалі або навіть окопі, то після цього потрібно проводити профілактичне чищення від пилу та сміття. З обов'язковою заміною термопасти, яка виступатиме бар'єром від проникнення сторонніх частинок.

Перегрів ноутбука Apple

Перегрів макбука може призвести до «зависання», посилення шуму, незапланованих перезавантажень та згоряння важливих внутрішніх вузлів.

Спочатку слід розібратися в тому, як працює система охолодження макбука. Важливо розуміти, що алюмінієвий корпус пристрою є частиною системи охолодження — він забирає він надлишки тепла. Тому і буває теплим на дотик.

В іншому система працює стандартно — коли компоненти пристрою нагріваються до певної температури, включається кулер і відводить надлишки тепла на радіатор. У задній кришці корпусу є отвори, через які відбувається циркуляція повітря.

Знаючи, як працює система охолодження, буде простіше уникнути помилок, які стануть причиною перегріву.

  • Не можна ставити ноутбук на м'які поверхні — тканина заважатиме корпусу швидко охолоджуватися і може закривати вентиляційні отвори. З цієї причини небажано тримати пристрій на колінах.

  • Бережіть лептоп від потрапляння прямих сонячних променів та тримайте подалі від джерел тепла.

При роботі за ноутбуком Apple краще встановлювати його на твердій поверхні з достатнім вільним простором. Або ж використовувати спеціальні підставки.