Затишок та комфорт у будинку складаються з дрібниць. Вдало підібрані відтінки та колірні поєднання, добре сплановане освітлення та зусилля господарів щодо підтримки чистоти та порядку створюють ту саму атмосферу, в якій так приємно перебувати. Однією з найважливіших завдань завершального етапу ремонту є вибір віконного декору. Захиститись від яскравого сонячного світла та забезпечити конфіденційність будинку можна різними способами. Одними з найпрактичніших є жалюзі, які сьогодні випускаються у широкій різноманітності відтінків.

Перед тим, як категорично заявити, що ролети призначаються виключно для офісів та інших громадських просторів, оцініть асортимент товарів, які пропонують виробники. Жалюзі на вікна з доставкою можна підібрати онлайн, вибравши будь-який стиль та забарвлення. При цьому, справді дуже практичним способом обрамлення віконних отворів, виріб не вимагатиме до себе особливої уваги в процесі експлуатації. Замість переміщення метрів тканини вздовж карниза потрібно лише пересунути полотно, використовуючи зручні елементи управління. Компактне рішення не займає вільного простору біля вікна, що дозволяє максимально ефективно використовувати кожен сантиметр приміщення.

Вертикальні жалюзі

Вертикальні або горизонтальні жалюзі

Смужки тканини різної ширини, здатні змінювати кут нахилу, пропускаючи більше або менше денного світла, — це зовсім не нове рішення. Подібні моделі стали популярними досить давно, але досі залишаються актуальними завдяки своїй практичності. Вони відмінно підходять для будь-якого різновиду вікон: дерев'яних, металопластикових, алюмінієвих. За допомогою вертикальних та горизонтальних жалюзі можна декорувати отвори будь-якого розміру.

Тканинні ролети

Є смугою матеріалу, намотаного на валик, ширина якого підібрана відповідно до віконної рами. Коли потрібно захиститися від яскравого сонця або забезпечити конфіденційність, тканина просто опускається за допомогою простих механізмів управління. Налаштувати вручну освітленість (як при використанні вертикальних або горизонтальних жалюзі) не вийде. Але в залежності від індивідуальних уподобань покупця можна підібрати ролети з різною щільністю тканини. Навіть у закритому стані вони пропускатимуть деяку кількість світла. Для максимального захисту від сонця застосовують тканини типу блікаут. Якщо завданням є створення розсіяного світла, варто купити вироби з джуту або бамбука.

Тканинні ролети можуть відкривати вікно, намотуючи на валик або збираючись у красиві складки (цей різновид називається римськими шторами).

Жалюзі-плісе

Складаються з двох рухомих горизонтальних кріплень та розташованого між ними матеріалу, зібраного в акуратні однакові складки типу «гармошка». Пліс зустрічаються не дуже часто, тому стануть відмінним варіантом для прихильників нестандартних рішень. Переміщуючи кріплення вгору і вниз віконною рамою, можна залишити верхню або нижню частину вікна відкритою, а приховану від сторонніх. Така система дозволяє одночасно забезпечувати конфіденційність та зберігати природну освітленість у приміщенні.

Жалюзі-плісе

Жалюзі «День-ніч»

Є прозорі та непрозорі смужки матеріалу, що чергуються. Переміщаючи їх відносно один одного за допомогою елемента керування, встановлюють оптимальний рівень освітленості кімнати. Покупець може вибирати відтінок та фактуру тканини, декоруючи вікна на свій смак.