Традиційно, найбільша увага під час декорування нового житла приділяється оздоблювальним матеріалам, предметам меблів та освітленню, які формують загальний вигляд кімнати, роблячи її затишною та комфортною для життя. Однак, для повноти картинки не варто забувати про різні деталі в інтер'єрі, що також сприяють створенню настрою та особливої атмосфери. Про одну з таких деталей ми хотіли б вам розповісти в сьогоднішній статті. Цією деталлю є міжкімнатні двері, які є першим предметом інтер'єру, на який падає погляд ще до входу в кімнату. 2018 рік приніс безліч нових трендів у світ вибору міжкімнатних дверей, які не втратять своєї популярності, а, навпаки, розвиватимуться та вдосконалюватимуться наступного року.

Тренды межкомнатных дверей 2019 - это стиль, комфорт и фактурность.
Тренди міжкімнатних дверей 2019 – це стиль, комфорт та фактурність.

Міжкімнатні двері є важливим елементом інтер'єру. Очевидно, що першочерговим завданням дверей є розмежування простору на зони, ізолювання окремих кімнат, а також звукоізоляція. Але не варто забувати, що функціональний предмет інтер'єру може бути ще й стильним доповненням до цілісної композиції вашого будинку. Ми підготували для вас велику кількість свіжих ідей, щодо того, які кольори і матеріали будуть фаворитами в 2019 році, і обравши які для своєї квартири, Ви точно не помилитеся!

Прежде всего, двери должны вписываться в общую концепцию квартиры.
Насамперед двері повинні вписуватися в загальну концепцію квартири.

Матеріал

Однією з найпростіших і вірних порад при виборі міжкімнатних дверей буде порада підбирати колір і матеріал дверей відповідно до інших декоративних елементів або з меблями, які стоїть у кімнаті або які ви тільки збираєтеся придбати. З таким рішенням ви точно не помилитеся, і ваше житло буде не тільки затишним і комфортним для проживання, але також і продуманим до деталей з естетичної точки зору. Тим не менш, зовсім не обов'язково, щоб матеріал дверей та меблів у кімнаті точнісінько збігалися. Використання однакових матеріалів, але в різних кольорах так само може виглядати дуже привабливо.

 Белые межкомнатные двери в сочетании с широкими декоративными рейками.
Білі міжкімнатні двері у поєднанні із широкими декоративними рейками.

Одним з найпопулярніших матеріалів, який рік у рік залишається затребуваними, для виготовлення як вхідних, так і міжкімнатних дверей є фанера. Фанерні двері мали величезну популярність у 2018 році, і точно залишаться в тренді на 2019. Це, перш за все, пов'язано з невибагливістю, зносостійкістю і відносно невисокою вартістю даного матеріалу. Крім того, цей матеріал дає свободу польоту фантазії, адже фанерні двері можуть бути виконані в будь-якій колірній гамі та стилі. Доповнює картинку стильна дверна ручка – у 2019 особливу популярність набудуть модерні металеві та нікелеві ручки. Важливо також відзначити, що фанера є вологостійким матеріалом, що у деяких випадках є вагомим критерієм. Наприклад, фанерні двері, що не бояться води та теплої пари, чудово підійдуть для ванної кімнати.

 Фанерные двери ничем проигрывают по виду деревянной “классике”.
Фанерні двері нічим програють на вигляд дерев'яній "класиці".

Однак, у 2019 році натуральні матеріали також не будуть забуті! Вічна класика – дерев'яні двері не втрачають своєї популярності вже багато років поспіль. На додаток, за статистикою, дерево вважається одним із домінуючих матеріалів не тільки для виготовлення дверей, але й для меблевої промисловості. І це не дивно, адже натуральні матеріали з усіма їх, часом, нерівностями та “вадами” надають приміщенню унікальної живої атмосфери. Трендом наступного року буде ностальгічне повернення до витоків - грубої необробленої деревини.

Дерево никогда не выходит из моды!
Дерево ніколи не виходить із моди!

Сучасні люди, відомі своєю любов'ю до практичних і функціональних речей, іноді готові жертвувати їх естетичними якостями. Саме з цієї причини в 2018 році в моду знову увійшли розсувні двері , які займають мінімум простору, служачи кордоном між житловими зонами. Цей тренд наступного року обіцяє здивувати всіх не лише своєю функціональністю, але також і новим стилем і комфортністю у використанні. Тренд 2019 року полягає у “захованих” у стіні дверях, які за необхідності можуть розділити кімнату на дві різні зони, забезпечуючи гарний звуковий бар'єр та теплоізоляцію.

Функциональные раздвижные межкомнатные двери.
Функціональні розсувні міжкімнатні двері.

Колір

Якщо говорити про ключові кольори наступного сезону, то в центрі уваги будуть нейтральні прості відтінки. Як уже було зазначено вище, дизайнерські течії повертаються до своїх витоків, роблячи особливо затребуваними натуральні "земні" матеріали, наприклад дерево. Провідними кольорами року будуть спокійні бежеві, коричневі та теракотові відтінки. При цьому в обробці міжкімнатних дверей особливий акцент буде робитися на дверні ручки, чия форма і матеріал може різко контрастувати зі спокійними тонами самих дверей. Незважаючи на те, що палітра 2019 року буде насичена м'якими та теплими відтінками, особливою популярністю також користуватиметься сірий колір. Будучи універсальним і здатним поєднуватися з будь-якою колірною гамою, сірий зберігає свої лідируючі позиції в дизайні інтер'єру та стане одним із центральних мотивів в оформленні міжкімнатних дверей у 2019 році.

Серые раздвижные двери отлично гармонируют с нежным бежевым цветом стен.
Сірі розсувні двері чудово гармонують з ніжним бежевим кольором стін.

Таким чином, з кожним роком все більше і більше уваги у сфері дизайну приділяється не так винаходу нових трендів, скільки переосмислення вже існуючих. Саме ця тенденція створила такий ажіотаж навколо міжкімнатних дверей, правильний вибір яких може стати показником гарного смаку та обізнаності у дизайнерських трендах.

Двери подобраны в сочетании с общей цветовой гаммой комнаты.
Двері підібрані у поєднанні із загальною колірною гамою кімнати.